Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

10. december 2020 10:31

Lastbilkontrol: Cabotageregler overtrådt

Tungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi afholdt i denne uge en større kontrolindsats, der foregik i Østjyllands Politikreds hen over tre dage: 7. december, 8. december og 9. december 2020. Der blev fundet flere cabotagesager, ligesom julepynt i lastbiler var et særligt ’sæsonbetonet’ problem.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Kontrollen startede blandt andet på Aarhus Havn, hvor politiets tilstedeværelse efter et par timer kunne ses på nationaliteten af køretøjer, der kørte til havnen. 

”Når først vi har været på Aarhus Havn i nogle timer, er rygterne ude i branchen, hvorefter der stort set kun kommer lastbiler med danske nummerplader,” konstaterer lederen af politiets Tungvogncenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen.

Ud over Aarhus så foretog politiet også kontroller i Rønde, Lisbjerg og rastepladserne Blankhøj og Pedersminde. 

 

14 sager om cabotage

Der blev i løbet af de tre dage blandt andet fundet 14 sager om overtrædelse af cabotage-reglerne, heriblandt blev to danske speditørvirksomheder sigtet for medvirken. Herudover blev der optaget rapporter vedr. køre- og hviletidsbestemmelserne og kontrolapparater, reglerne for godskørsel, vejbenyttelsesafgift og en del overlæs samt fejl og mangler. 

”Som det er i øjeblikket er det op til den enkelte betjents fornemmelse at finde konkrete overtrædelser på cabotage. Der skal også lidt held til. Men det bliver forhåbentlig nemmere at kontrollere udenlandske lastbiler for cabotage og kombineret transport efter 1. januar 2021, da alle den type transporter skal lade sig registrere på virk.dk,” forklarer Claus Kjær-Pedersen, der tilføjer, at det således bliver nemmere at få et overblik over, hvor meget cabotage der reelt bliver udført; det er der ikke tal på i øjeblikket. 

 

Udsyn blokeres af julepynt

Politikommissæren fremhæver, at der er stort fokus på udsyn i denne her mørke tid. 

”Flere chauffører forsøger formentlig at komme i julestemning og har derfor lastbiler, der er pyntet op til jul – både udvendig og indvendig. 
Det er dog ikke efter forskrifterne, og der kan opstå farlige situationer, fordi chaufføren ikke har tilstrækkeligt udsyn ud igennem ruderne eller til spejlene,” formaner Claus Kjær-Pedersen: ”Og dét kan få fatale konsekvenser, hvis ikke chaufføren kan se fodgængere eller cyklister.”

Forholdet i tilfældet som vist på billedet blev dog påtalt – og der blev ryddet op i forruden. 

Tungvogncenter Nord har sin base i Nordjyllands Politi, men centret afholder jævnligt kontroller af lastbiler m.m. i det meste af Jylland og Fyn. 

tcn
tcn

Pressens kontaktperson: 

Claus Kjær-Pedersen, politikommissær, Nordjyllands Politi, 40126286
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

9. maj 2021

Nordjyllands Politi

Demonstration i Aalborg er slut

Efter taler og musik i Kildeparken er ’Men in Blacks’ demonstration i Aalborg lørdag aften den 8. maj 2021 nu slut. Deltagerne er på vej hjem i god ro og orden, meddeler Nordjyllands Politi.

8. maj 2021

Nordjyllands Politi

Status på demonstration: en person anholdt, flere sigtede

’Men in Black’ har færdiggjort deres optog i Aalborgs gader her til aften lørdag den 8. maj 2021. En person er anholdt, flere er sigtede. Nordjyllands Politi er fortsat til stede, mens demonstrationen fortsætter i Kildeparken.

8. maj 2021

Nordjyllands Politi

Demonstration i Aalborg – derfor mere politi i byen lørdag aften

Lørdag aften den 8. maj 2021 er der anmeldt en demonstration i Aalborg, og byens borgere vil derfor se mere politi i gaderne end normalt.