Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

15. oktober 2020 14:03

Tre mænd kræves fængslet for flere tricktyverier


I går, 14. oktober 2020, blev tre rumænske mænd anholdt for fem tilfælde af såkaldt tricktyveri i forretninger omkring Aalborg begået før og efter middagstid. Tyvene skabte forvirring og stjal derpå elektronik og penge. I dag, kl. 14.00, fremstilles de i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg med krav om varetægtsfængsling.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Anholdelserne af de tre mænd blev foretaget af kolleger fra Fyns Politi sidst på eftermiddagen. 

Det skete efter en lynhurtig efterforskningsindsats i Nordjyllands Politi, hvor man – takket være årvågne vidner – fik en præcis beskrivelse af tyvenes køretøj, en ældre Volvo. Og dét viste sig at være meget vigtigt for et gennembrud i sagen. 

”For den beskrivelse blev nemlig, som det hedder i vores sprog, ’rundkastet’ til politikredsene – og kl. 17.05 kunne en patrulje fra Fyn bringe bilen til standsning lige efter Lillebælt og anholde de tre mænd,” forklarer lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, der i samme åndedrag bemærker, at det viser noget om, hvor hurtigt tricktyve kan flytte sig i landet, når de begår deres kriminalitet.      

Skabte forvirring og stjal så 

De tre mænd, der er henholdsvis 22, 22, og 23 år gamle, er på nuværende tidspunkt sigtet og varetægtsfængslet for de fem tilfælde af tyveri i Nordjylland mod butikker i Klarup, Storvorde, Mou, Svenstrup og Hadsund. Deres særlige fremgangsmåde – det politiet kalder for modus – var, at de indfandt sig i butikkerne, hvorpå de spurgte om vej og skabte lidt forvirring ved at brede et stort papirkort ud. 

”Herefter stjal de, hvad de kunne få fat på – mest kontanter og elektronik,” siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, og han tilføjer, at de var i besiddelse af nogle af disse tyvekoster, da kollegerne fra Fyn anholdt dem.  

Står måske bag mere kriminalitet

Vicepolitiinspektøren oplyser endvidere, at man mistænker de tre rumænske mænd for at stå bag endnu flere kriminelle forhold, der er begået andre steder i Danmark. 

”Og det er blandt andet det, som vi skal bruge vores videre efterforskning til at få klarlagt,” siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, der derfor heller ikke har yderligere kommentarer til det arbejde, der nu ligger foran politiets efterforskere.  

Det er Retten i Aalborg, der ved grundlovsforhøret, tager stilling til, hvorvidt de mistænkte mænd skal varetægtsfængsles. 

 

Pressens kontaktperson

* Anders Uhrskov, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi, 5127 9994 
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.