Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

19. februar 2021 01:04

Røveri førte til massiv politi-tilstedeværelse i Aalborg

Nordjyllands Politi fik tidligere i går aftes, d. 18. februar 2021 ca. kl. 20.30, en anmeldelse om, at der skulle være udbrudt uro mellem flere personer på Annebergvej i det centrale Aalborg, ligesom der også indgik melding om muligt afgivet skud. Adskillige patruljer blev omgående afsendt til stedet.

Politilogo på patruljebil

Foto: Niclas Jessen

Det oplyser lederen af politiets efterforskning af sagen, politikommissær Kenneth Rodam, der indledningsvist slår fast, at ingen personer er kommet til skade i forbindelse med episoden.  

Politiets patruljer, der hurtigt ankom til gerningsstedet på Annebergvej 173, fik af vidner oplysninger om, at en forurettet person var blevet tvunget ind i et køretøj, ligesom der var set våben i den forbindelse. Denne forurettede person – en 21-årig ung mand – kom dog kort efter tilbage til stedet, hvorpå politiet indtransporterede pågældende til afhøring på politigården i Aalborg.  

 

Ufarlig signalpistol

Nordjyllands Politis øjeblikkelige efterforskningsskridt på stedet, ledte politiet på sporet af køretøjet, der hurtigt blev standset af patruljer inde i Vejgaard. 

”Her blev to personer anholdt, og vi fandt kniv og jernrør, ligesom vi fandt en ufarlig signalpistol lidt derfra,” siger politikommissær Kenneth Rodam, der understreger, at det knald borgere kan have hørt stammer fra denne, og der er således ikke tale om skarpe skud. 

 

Opgør i kriminelt miljø 

Politikommissæren understreger, at man efterforsker sagen som en overtrædelse af straffelovens § 288, røveri, og man betragter episoden som en narkohandel, der er gået galt. 

”Der er formentlig tale om et narkotikasalg, der udvikler sig til røveri,” siger Kenneth Rodam, der godt kan forstå, hvis det for borgerne kan give anledning til bekymring – navnlig hvis man bor i området i nærheden af episoden.  

”Man der er efter vores opfattelse tale om et opgør i et kriminelt miljø, så den almindelige borger behøver ikke at være bekymret for at færdes i området.” 

 

Tryghedspatruljering – ring 114 med oplysninger 

Politiets patruljer vil fortsat være særligt synlige i og omkring Aalborg i den kommende tid. Både for at skabe tryghed, men også som en del af det videre efterforskningsarbejdet.  

”Vores efterforskning i sagen fortsætter, og derfor vil borgerne i Aalborg i det næste stykke tid kunne se flere uniformerende patruljer end normalt,” siger Kenneth Rodam.

Han opfordrer til, at man ringer til politiet på 114, hvis man har gjort sig observationer eller har relevante oplysninger til politiet. Man kan ringe hele døgnet. 

 

Grundlovsforhør 

De to anholdte personer – en 18-årig og 19-årig mand – skal fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Aalborg senere i dag, 19. februar 2021, hvor politiet vil kræve dem varetægtsfængslet. Nordjyllands Politi eftersøger i skrivende stund ligeledes en tredje person, der er mistænkt i sagen, og som politiet endnu ikke kender identiteten på.   
 
Nordjyllands Politi kan af hensynet til efterforskningen dog ikke udtale sig yderligere i sagen lige nu, men politiet forventer at kunne melde nyt ud om sagen i løbet af i morgen, d. 19. februar 2021, efter kl. 09.00. Og pressen kontaktperson vil efter kl 09.00 være fg. politiinspektør Anders Uhrskov, der kan træffes på telefon 5127 9994.
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

16. april 2021

Nordjyllands Politi

Større færdselsaktion i Vesthimmerland

Tidligere på ugen, d. 14. og 15. april 2021, forenede flere afdelinger ved Nordjyllands Politi kræfterne i en færdselsaktion i Vesthimmerlands kommune – en aktion, der særligt havde fokus på hastighed, konstruktivt ændrede knallerter. Desuden var politiet, på baggrund af flere borgerhenvendelser om musik til ulempe og larmende knallertkørsel, til stede i Aars Lystanlæg. Det førte til en række sager på politiets bødeblok fordelt over de to dage.

15. april 2021

Nordjyllands Politi

28-årig mand anholdt i hærværkssag mod jødisk kirkegård

Nordjyllands Politi anholdt i går, d. 14. april 2021 kl. 20.50, en 28-årig mand, der sættes i forbindelse med hærværket på den jødiske kirkegård i Aalborg.

14. april 2021

Nordjyllands Politi

To nye nærstationer åbner i Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi åbner to nye nærstationer i politikredsen. De skal ligge i Aars og i Brønderslev. Og de vil have en åbningstid for borgerbetjening på 15 timer om ugen samt en fast medarbejderstab tilknyttet. Forventningen er, at de åbner i løbet af 2021.