Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

10. januar 2021 17:28

Psykisk syg person anholdt efter vold mod betjent

En 37-årig psykisk syg mand overfaldt pludseligt en politibetjent i morges den 10. januar kl. 07.00 i Aalborg, mens betjenten bevogtede et køretøj. Anholdelsen af den 37-årige voldelige og syge mand er filmet af flere og ser voldsom ud.

Kl. 07.00 i morges søndag den 10. januar blev en betjent pludseligt overfaldet på Vesterbro i Aalborg, da han står og bevogter en bil i relation til et knivstikkeri tidligere på dagen. 

”Betjenten står alene uden for bilen, mens hans kollega sidder inde i bilen. Betjenten ser så pludselig denne 37-årige mand, som går ude på vejen og har direkte kurs mod betjenten. Da manden kommer tæt på betjenten, beder betjenten ham om at holde sig væk, men den 37-årige mand går direkte hen til betjenten og slår ham med knytnæveslag i ansigtet,” forklarer politiinspektør Claus Danø fra Nordjyllands Politi og understreger, at den 37-årige ingen relation har til knivstikkeriet.

Han sætter således ord på, hvad der er gået forud for den anholdelse, som fandt sted efter voldsepisoden – en anholdelse, som er blevet filmet af flere og lagt på nettet.

 

Anholdelsen ser voldsom ud

Betjentene havde meget svært ved at få ro på den aggressive og syge mand. De forsøger at undgå det, men er nødsaget til at anvende den fornødne magt:

”Vi forstår godt, at anholdelsen ser voldsom ud. Det ér voldsomt. Her er tale om en psykisk syg person, som desværre bliver meget voldsom og farlig. Betjentene starter med at anvende peberspray mod ham for at pacificere ham, men den har slet ingen effekt,” fortsætter Claus Danø.

Derfor er betjentene nødt til hurtigst muligt at få bragt manden i ro på anden vis, og i den forbindelse anvender den ene betjent sin politistav. 

”Det er vigtigt at pointere, at betjentene samarbejder om at få manden til at forholde sig roligt og pacificeret, indtil de kan mærke, at han holder op med at yde modstand. Den modstand kan ikke nødvendigvis ses på en video,” siger politiinspektøren.

Han understreger, at den psykisk syge mand blot fik nogle knubs under anholdelsen, men ikke ellers kom til skade. Da manden på et tidspunkt under anholdelsen virkede ukontaktbar, gav betjentene straks førstehjælp og tilkaldte samtidigt en ambulance. Manden blev tilset på skadestuen og er nu indlagt på en psykiatrisk afdeling.

 

DUP er orienteret om sagen

Nordjyllands Politi orienterede allerede i morges ved 8-tiden Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) om sagen.

”Det gør vi, fordi vi ønsker at orientere dem, så de har mulighed for at vurdere sagen. Det er helt normal procedure. Vores egen umiddelbare vurdering er, at betjentene har handlet i overensstemmelse med reglerne og i øvrigt gjorde, hvad der desværre var nødvendigt,” oplyser Claus Danø.

 

 

Pressens kontakt:

Politiinspektør Claus Danø, tlf. 2269 1083 

 

 

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

9. august 2022

Nordjyllands Politi

Klar tendens: Sommer-indbrud er i frit fald

Nordjyllands Politi har opgjort årets antal af sommer-indbrud i privat beboelse i politikredsen: I juli måned i år er der således aktuelt anmeldt 52 tilfælde af indbrud – til sammenligning var det tilsvarende tal i juli måned sidste år 71 indbruds-anmeldelser.

2. august 2022

Nordjyllands Politi

Livstegn fra efterlyst nordirsk mand – efterlysning aflyses

Nordjyllands Politi efterlyste onsdag i sidste uge en 29-årig nordirsk mand, der sidst var set i Aalborg den 13. juli. Denne efterlysning er dags dato, 2. august 2022, aflyst.

29. juli 2022

Nordjyllands Politi

Ansvarlig for buskontrol til Dana Cup i Hjørring vender tommelfingeren opad

Positive takter og ingen graverende fejl – sådan lød konklusionen, efter Nordjyllands Politi onsdag rykkede ud med buskontrol til årets store ungdomsfodboldturnering, Dana Cup i Hjørring.

Forslag