Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

10. januar 2021 17:28

Psykisk syg person anholdt efter vold mod betjent

En 37-årig psykisk syg mand overfaldt pludseligt en politibetjent i morges den 10. januar kl. 07.00 i Aalborg, mens betjenten bevogtede et køretøj. Anholdelsen af den 37-årige voldelige og syge mand er filmet af flere og ser voldsom ud.

Kl. 07.00 i morges søndag den 10. januar blev en betjent pludseligt overfaldet på Vesterbro i Aalborg, da han står og bevogter en bil i relation til et knivstikkeri tidligere på dagen. 

”Betjenten står alene uden for bilen, mens hans kollega sidder inde i bilen. Betjenten ser så pludselig denne 37-årige mand, som går ude på vejen og har direkte kurs mod betjenten. Da manden kommer tæt på betjenten, beder betjenten ham om at holde sig væk, men den 37-årige mand går direkte hen til betjenten og slår ham med knytnæveslag i ansigtet,” forklarer politiinspektør Claus Danø fra Nordjyllands Politi og understreger, at den 37-årige ingen relation har til knivstikkeriet.

Han sætter således ord på, hvad der er gået forud for den anholdelse, som fandt sted efter voldsepisoden – en anholdelse, som er blevet filmet af flere og lagt på nettet.

 

Anholdelsen ser voldsom ud

Betjentene havde meget svært ved at få ro på den aggressive og syge mand. De forsøger at undgå det, men er nødsaget til at anvende den fornødne magt:

”Vi forstår godt, at anholdelsen ser voldsom ud. Det ér voldsomt. Her er tale om en psykisk syg person, som desværre bliver meget voldsom og farlig. Betjentene starter med at anvende peberspray mod ham for at pacificere ham, men den har slet ingen effekt,” fortsætter Claus Danø.

Derfor er betjentene nødt til hurtigst muligt at få bragt manden i ro på anden vis, og i den forbindelse anvender den ene betjent sin politistav. 

”Det er vigtigt at pointere, at betjentene samarbejder om at få manden til at forholde sig roligt og pacificeret, indtil de kan mærke, at han holder op med at yde modstand. Den modstand kan ikke nødvendigvis ses på en video,” siger politiinspektøren.

Han understreger, at den psykisk syge mand blot fik nogle knubs under anholdelsen, men ikke ellers kom til skade. Da manden på et tidspunkt under anholdelsen virkede ukontaktbar, gav betjentene straks førstehjælp og tilkaldte samtidigt en ambulance. Manden blev tilset på skadestuen og er nu indlagt på en psykiatrisk afdeling.

 

DUP er orienteret om sagen

Nordjyllands Politi orienterede allerede i morges ved 8-tiden Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) om sagen.

”Det gør vi, fordi vi ønsker at orientere dem, så de har mulighed for at vurdere sagen. Det er helt normal procedure. Vores egen umiddelbare vurdering er, at betjentene har handlet i overensstemmelse med reglerne og i øvrigt gjorde, hvad der desværre var nødvendigt,” oplyser Claus Danø.

 

 

Pressens kontakt:

Politiinspektør Claus Danø, tlf. 2269 1083 

 

 

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

12. juli 2024

Nordjyllands Politi

Ingen brandstedsundersøgelse af nedbrændt skolebygning

Nordjyllands Politi får ikke mulighed for – som en del af politiets efterforskningsskridt – at foretage nogen undersøgelse af selve brandstedet efter den storbrand, der udbrød den 30. juni 2024 på Løvvangsskolen i Nørresundby, hvorved den nedlagte skole udbrændte totalt. Det skyldes tilstedeværelsen af flere samtidige omstændigheder.

5. juli 2024

Nordjyllands Politi

Politiet advarer mod sommerindbrud og opfordrer til indbrudssikring

Selvom risikoen for at blive udsat for indbrud har været faldende set over en årrække, så har Nordjyllands Politi fortsat fokus på området – og politikredsen vil gerne opfordre til, at man som borger beskytter sig.

4. juli 2024

Nordjyllands Politi

Ros til studentervogne fra tungvognskontrol

Her om sommeren runger de danske gader af tudende horn og glade, unge mennesker på studenterkørsel. Det er glædeligt at bevidne og festligt ser det ud. Nordjyllands Politi har været med på sidelinjen for at følge op på, at det også går sikkert for sig. Tungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi er tilfredse med niveauet indtil videre.