Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

6. oktober 2021 10:11

Rådgivning om indbrudssikring giver mere tryghed i hjemmet

Udsættes du for indbrud i dit hjem, vil politiet tilbyde dig en samtale om indbrudssikring og tryghed i hjemmet. Men hvorfor ikke forebygge indbruddet? Sikringsrådgiverne hos Nordjyllands Politi er klar med råd og vejledning.

Selv om antallet af indbrud er styrtdykket, er der stadig boligejere, som oplever at træde ind af døren til et endevendt hjem. Det er ikke nogen munter oplevelse. Men man står ikke alene i situationen: Politiet kontakter nemlig den ramte borger telefonisk for en snak om tryghed i hjemmet og sikring mod indbrud fremover. 

Har man haft to indbrud inden for ét år, tilbyder politiets sikringsrådgivere også altid et hjemmebesøg.

”Samtalen i hjemmet om indbrudssikring virker,” fastslår politiassistent Jan Mørch, sikringsrådgiver ved Forebyggelse Aalborg, Nordjyllands Politi. ” – Det giver bare så god mening at møde folk i deres hjem, se på mulighederne for bedre sikring og være med til at øge trygheden i hjemmet, for den er for alvor udfordret, når fremmede har været inde i ens hjem og fjerne ens ejendele.” 

Jan Mørch har selv siden april 2021 været ude på seks besøg og haft omkring 35 samtaler i telefonen med borgere, der har haft indbrud. 

 

Det bedste råd: Vær på forkant

Når det gælder indbrud, er forebyggelse det bedste forsvar.

”Det bedste råd er at forebygge og være på forkant, inden indbruddet sker. Netop derfor er det en god ide at tænke indbrudssikring ind i sin bolig for at minimere risikoen for indbrud. En solid indbrudssikring – både ude og inde – gør det sværere for tyven, som så skal bruge mere tid på at forcere bygningens skal og måske derfor opgiver eller finder et andet sted,” forklarer Jan Mørch.

 

Eksempel: indbrud igen efter blot fem uger

Margith og Karsten Hjølund, der bor på en landejendom i Aalborg kommune, havde indbrud i starten af juni 2021, hvor der blev stjålet værdier for 111.000 kr.

Margith blev derfor kontaktet af politiassistent Jan Mørch, og da hun var utryg ved situationen og bange for at være alene i eget hjem, blev ægteparret tilbudt sikringsrådgivning, som hun dog afviste som ikke nødvendigt, da huset alligevel var til salg. Parret havde ikke i forvejen gjort særlige tiltag for at indbrudssikre deres ejendom – udover tidligere at have forsøgt sig med en tyverialarm, som ikke længere var i funktion.

Efter blot fem uger blev Margith og Karsten igen udsat for indbrud. Denne gang blev der stjålet værdier for 95.000 kr. Margith blev igen kontaktet, og nu ville hun rigtig gerne have sikringsrådgivning – dog måske en anelse for sent.

”Vi har nu efter andet indbrud opsat overvågning – både ude og inde. Vi mistede en del arvesølv og designmøbler, men værst er, at man bliver utryg i eget hjem. Samtidig får man heller ikke fuld erstatning for sine ting af forsikringen, så man lider jo et større økonomisk tab hver gang,” siger Margith, som tror, at tyvene måske har kigget med på billederne i boligannoncen og ved andet indbrud lige skulle have det sidste med.


Pressens kontakt:

Preben Bang Klitgaard, fungerende politikommissær, Det Kriminalpræventive Sekretariat, Nordjyllands Politi, tlf. 2963 2401


”Der skal en indvendig lås på terrassedøren,” foreslår politiassistent Jan Mørch, hjemme ved Karsten Hjølund, som nu har været udsat for indbrud to gange.

”Der skal en indvendig lås på terrassedøren,” foreslår politiassistent Jan Mørch, hjemme ved Karsten Hjølund, som nu har været udsat for indbrud to gange.  

 

 

Karsten Hjølund (th.) får gode tekniske råd og vejledning af politiassistent Jan Mørch

Karsten Hjølund (th.) får gode tekniske råd og vejledning af politiassistent Jan Mørch 

 

Jan Mørch og Margith Hjølund får en snak om overvågningskamera

Jan Mørch og Margith Hjølund får en snak om overvågningskamera 

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

21. januar 2022

Nordjyllands Politi

Mand varetægtsfængslet for bedrageri

Nordjyllands Politi har i går, 20. januar 2022, anholdt en 29-årig mand, som man mistænker for flere tilfælde af bedrageri over en længere periode.

14. januar 2022

Nordjyllands Politi

Hjælp politiet med at identificere potentielle tyvekoster

Nordjyllands Politi har i forbindelse med en tyveri-efterforskning hos en mistænkt d. 5. januar 2022 beslaglagt en større mængde af effekter, som politiet mener stammer fra tyveriforhold – og alle disse genstande, mest smykker, ønsker politiet nu at få tilbage i hænderne hos de rette ejerfolk via en efterlysning i offentligheden. De beslaglagte genstande stammer fra en sag, hvor politiet mistænker en person, der var ansat ved Hjemmeplejen i Rebild Kommune, for at stjæle fra ældre borgere i kommunen.

14. januar 2022

Nordjyllands Politi

Sag undersøges af Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Nordjyllands Politi var i går aftes massivt til stede på og omkring en adresse i Aalborgs Vestby. Vores tilstedeværelse havde baggrund i, at der var mistanke om, at en person i en lejlighed var i besiddelse af et våben