Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

13. juni 2019

Vognmand og chauffør står til bøder for over 100.000 kroner

Politiets Tungvognscenter Nord kunne konstatere en række lovovertrædelser, da de standsede en lastbil ved Herning onsdag den 12. juni 2019. Vognmanden bag står til en større bøde, mens chaufføren også risikerer en betinget fængselsdom.

”Vi har lavet flere kontroller i Midt- og Vestjyllands og Østjyllands politikreds i løbet af de sidste tre dage. Denne lastbil blev så standset som en ud af cirka 100 køretøjer i går,” forklarer lederen af politiets Tungvognscenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen.

Da politiet standsede den omtalte udenlandsk indregistrerede lastbil ved Herning, opdagede de, at lastbilchaufføren i seks tilfælde havde anvendt sin kærestes førerkort i lastbilens takograf og dermed havde overtrådt reglerne omkring køre-hviletid. 

Derfor nedlægger Anklagemyndigheden nu påstand om betinget fængsel i 40 dage og advarsel jf. Udlændingeloven. Chaufføren kan formentlig også se frem til en større bøde.

 

Vognmand risikerer bøde i 100.000-kroner-klassen

Chaufførens vognmand kan også blive dømt til at betale en bøde i omegnen af 100.000 kr. for sit ansvar i sagen. Dertil kommer ”regningen” for fejl og mangler i fragtbrevene for til sammen 20.000 kr. 

Lastbilen er nu klampet med hjullås ved Herning, indtil bødedepositum mv. er deponeret hos politiet. 

Der vil blive afholdt retsmøde i sagen den 10. september 2019.

Politiets Tungvognscenter Nord, der har hovedkvarter på Politigården i Aalborg, holder løbende kontroller i hele Jylland. 

Pressens kontaktperson er:

• Claus Kjær-Pedersen, politikommissær, Nordjyllands Politi, tlf. 4012 6286

 

 Politiets Tungvognscenter Nord kunne konstatere en række lovovertrædelser, da de standsede en lastbil ved Herning onsdag den 12. juni 2019. Lastbilen er nu klampet med hjullås ved Herning, indtil bødedepositum mv. er deponeret hos politiet.

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

19. august 2019

Nordjyllands Politi

99 vogntog kontrolleret

Tungvogncenter Nord (TCN) ved Nordjyllands Politi afholdt henover to dage, 13. – 15. august 2019, en større kontrolindsats. I alt 99 vogntog i det midtvestjyske og nordjyske blev kontrolleret, heraf flere dyretransporter.

16. august 2019

Nordjyllands Politi

Fald i sommer-indbrud

Markant færre nordjyder fik besøg af indbrudstyve i løbet af sommerferien. Det viser årets opgørelse af sommer-indbrud foretaget i ugerne 28-32.

14. august 2019

Nordjyllands Politi

Større politi-indsats i Vendsyssel

Nordjyllands Politi har det meste af dagen arbejdet i omkring området i Tårs i Vendsyssel. Det skete på baggrund af anmeldelser om trusler.

Afvis cookies