Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Døgnrapport

14. oktober 2021 11:47

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 13.-14. oktober 2021

En træt bilist, to mænd sigtet for at forvolde fare for andres liv eller førlighed, forsøg på røveri samt en mand, som blev forsøgt kørt ned. Her er dagens uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

Mistanke om kørsel i påvirket tilstand var træt bilist, Nærum

Klokken 08.24 anmeldte en mand, at han havde taget kontakt til en mandlig bilist, der holdt i nødsporet i en parkeret bil på Helsingørmotorvejen. Bilisten var svær at komme i kontakt med, og anmelderen mistænkte, at bilisten var påvirket.

 

En patrulje blev sendt til stedet, hvor det viste sig, at bilisten blot var meget træt. Alligevel skal der lyde ros til anmelderen for at reagere på forholdet.

 

Forvoldt fare for liv eller førlighed, Helsingør

Klokken 09.56 blev det anmeldt, at en personbil var kørt meget hurtigt og tæt forbi en vejarbejder, der arbejdede på Borgm. P. Christ. Vej ved Hovmarken. Dette fik vejarbejderen til at råbe efter bilens fører, hvorefter denne råbte noget tilbage. Kort tid efter vendte bilen ifølge anmeldelsen retur med to personer i bilen, og ifølge anmeldelsen kørte bilen direkte mod vejarbejderen i høj fart, hvorfor vejarbejderen følte sig nødsaget til at holde en hammer op foran sig. Hammeren ramte bilens sidespejl, som faldt af. Herefter kørte bilen fra stedet.

 

På baggrund af vidneudsagn og efterforskning blev bilen efterfølgende udfundet, og i løbet af eftermiddagen blev to mænd fra Helsingør på henholdsvis 28 og 47 år sigtet for at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed og afhørt, hvorefter de blev løsladt til gaden.

 

Nordsjællands Politi efterforsker stadig sagen og har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til den.

 

Cyklist påkørt, Virum

Klokken 11.20 anmeldte en 46-årig mandlig cyklist fra Virum, at han tirsdag cirka klokken 14.05 var blevet forsætligt påkørt af en bil ved Sorgenfri Torv. Cyklisten havde kort forinden påtalt for bilens fører, at denne holdt ulovligt, idet bilen holdt på cykelstien, således cyklisten ikke kunne komme forbi med sin ladcykel. Trafikken rykkede en smule videre, men 50 meter længere fremme påkørte bilisten ifølge anmelderen dennes ladcykel bevidst, hvorefter bilisten kørte fra stedet efter en kort ordudveksling. 

 

Der skete ingen personskade ved påkørslen.

 

Kørsel uden førerret, Græsted

Klokken 12.02 blev en 18-årig kvindelig bilist fra Gilleleje standset og kontrolleret på Frederiksværksvej. Her viste det sig, at hun ikke besad retten til at køre bil, hvorfor hun blev sigtet for at sidde bag rattet alligevle.

 

Butikstyveri, Allerød

Klokken 13.04 anmeldte personalet fra Rema 1000, at de havde pågrebet en butikstyv, og da denne var blevet udadreagerende, blev Nordsjællands Politi sendt til stedet, hvor en 36-årig mand fra København blev sigtet for butikstyveri. 

 

Forsøg på røveri, Hundested

Klokken 13.29 anmeldte en 60-årig kvinde fra Hundested, at hun tirsdag aften klokken 23.10 var blevet udsat for et røveriforsøg ved Vibehus Station, efter hun var stået af toget og havde gået et lille stykke vej. 

 

En mand havde grebet fat i kvindens skuldertaske, imens han udtalte ”Giv mig din taske!” Som resultat af, at der blev revet i tasken, mistede kvinden balancen og væltede. Da kvinden lå på jorden, tildelte gerningspersonen kvinden to eller flere spark på ribbenene, hvorefter han flygtede fra stedet på en punkteret cykel, som han muligvis kort forinden havde taget fra stationen. Gerningsmanden fik ikke stjålet noget fra kvinden.

 

Gerningspersonen beskrives som: Mand, 20-25 år gammel, 170-180 cm høj, spinkel af bygning.  Talte dansk. 

 

Manden var med toget kørende i retning fra Hillerød mod Hundested med ankomst på Vibehus Station lidt over klokken 23. Det vides på nuværende tidspunkt ikke, hvornår manden stod på toget, men Nordsjællands Politi hører gerne fra eventuelle vidner fra toget eller gerningsstedet samt andre, der måtte have information med relevans for sagen, på telefon 114. 

 

Politiet skal nu blandt andet gennemse videoovervågning i forbindelse med efterforskningen.

 

Nordsjællands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

 

Butikstyveri, Hillerød

Klokken 15.36 anmeldte personalet fra Normal i Slotsarkaderne, at de havde pågrebet en butikstyv, der havde forsøgt at stjæle varer til en samlet værdi af 282 kroner.

 

Da butikstyven var under 18 år gammel, blev en patrulje sendt til stedet, hvor en 17-årig ung kvinde blev sigtet for butikstyveri, ligesom de relevante voksne samt ditto myndigheder blev kontaktet.

 

Mænd forsøgte at frarøve kvinde hendes knallert, Helsingør

Klokken 18.20 indløb der anmeldelse om at tre personer tyve minutter tidligere på en stiv ved Egevænget havde forsøgt at røve en knallert fra en 28-årig kvinde fra Helsingør. De var trådt ind foran hende, havde derefter hoppet bag på knallerten, hvor de forsøgte at skubbe hende af, samtidig med at de truede hende med henblik på at få udleveret nøglerne til knallerten. Dette mislykkedes dog, da nogle borgere kom til stedet, og de tre gerningspersonerne flygtede derefter kortvarigt ind i en nærliggende Aldi og derefter videre i ukendt retning.

 

En patrulje kørte til stedet, hvor de blandt andet afhørte vidner til episoden. 

 

Gerningspersonerne beskrives som:
A: Mand, 16-20 år, ca. 185-190 cm, kraftig af bygning, mellemlangt sort krøllet hår, mellemøstligt af udseende, brun i huden. Iført gråt joggingtøj, muligvis af mærket Adidas. Talte dansk og et fremmedsprog, som muligvis var arabisk.

B: Mand, 15 år eller yngre, ca. 155-160 cm, sort krøllet hår, som gik til under ørene, brun i huden, mellemøstlig af udseende. Iført grønt tøj. Talte dansk og et fremmedsprog, som muligvis var arabisk.
C: Mand, 15 år eller yngre, ca. 160 cm, blond hår, som gik til under ørene, dansk af udseende. Muligvis iført sort tøj. Talte dansk.

 

Videoovervågning fra supermarkedet skal nu blandt andet kigges igennem.

 

Eftersættelse af motorcyklist, Helsinge

I forbindelse med en hastighedskontrol på Helsingevej ville en motorcyklist ikke standse efter anmodning fra en patrulje, og motorcyklisten blev derfor kort eftersat. I et sving væltede motorcyklisten som følge af høj fart. 

 

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade på motorcylisten, som viste sig at være en 29-årig mand fra Rungsted Kyst. For en sikkerheds skyld blev han dog kørt med ambulance til tjek på hospitalet.

 

Han blev også sigtet for flere tilfælde af overtrædelse af færdselsloven. 

 

Tyveri af mobiltelefon, Holte

En 17-årig kvinde anmeldte klokken 18.54, at hun klokken 18.15 havde fået stjålet sin mobiltelefon. Hun havde på gerningstidspunktet befundet sig i Netto på Holte Stationsvej, hvor hun kortvarigt havde lagt telefonen fra sig i forbindelse med, at hun skulle pakke sine varer. Her stjal en kvinde den 17-åriges telefon og løb fra stedet i ukendt retning.

 

På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der endnu ingen oplysninger om signalement af gerningspersonen.

 

Forsøgte at køre mand ned efter uoverensstemmelse, Hillerød

Klokken 20.27 indløb der anmeldelse om, at en 64-årig mand fra Gilleleje var blevet forsøgt påkørt af en bilist på Blåbærvej, efter at den 64-årige mand havde påtalt den anden mands ulovlige parkering på stedet. 

På baggrund af oplysninger i sagen blev den formodede gerningsperson, en 49-årig mand fra Hillerød, efterfølgende udfundet af en patrulje, hvorpå han blev anholdt og sigtet for forholdet.

 

Unge skabte uro, Frederikssund

Klokken 20.59 blev det anmeldte, at en gruppe unge mennesker havde taget ophold i parkeringshuset ved Sillebroen, hvor de skabte uro for beboerne i området ved at råbe, skrige og spille høj musik. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf nogle unge mennesker fra lokalområdet, og de blev bedt om at forlade stedet. 

 

Besiddelse af stoffer, Dyssegård

En patrulje henvendte sig klokken 00.01 til to personer i en bil, som holdt parkeret i vejsiden på Kildebakkegårds Alle. Ved visitation blev den ene, en 19-årig mand fra Dyssegård, fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

 

Hastighedskontrol, Espergærde

På Helsingørmotorvejen blev der kort efter midnat og tre kvarter frem foretaget hastighedskontrol. Her blev tre personer sigtet for overtrædelse af færdselsloven, hvoraf en af disse overtrædelse førte til en betinget frakendelse af førerretten.

 

Besiddelse af stoffer, Frederiksværk

På Åsebro traf en patrulje klokken 01.50 en 54-årig mand fra Hundested i et parkeret køretøj. Han blev her fundet i besiddelse af mindre mængde hash, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

 

Indbrud i øjeblikket, Gentofte

Klokken 03.06 indløb der anmeldelse om, at der var indbrud i øjeblikket i en villa på Resedavej. Patruljer kørte til stedet, hvor det kunne konstateres, at gerningspersonerne ikke længere befandt sig. De var heller ikke mulige at udfinde i området, da der efterfølgende blev gået spor med politihunde.

 

Færdselsuheld, Kvistgård

En 27-årig mandlig bilist fra Humlebæk kom klokken 04.29 kørende i sydgående retning ad Hørsholmvej, da et dyr pludselig løb ud foran bilen, mens der var tåget. Den 27-årige foretog derfor en undvigemanøvre, hvilket medførte, at bilen landede i en grøft. Der skete ikke umiddelbart større personskade ved uheldet, men både den 27-årige fører og en 48-årig mandlig passager blev for en sikkerheds skyld kørt med ambulance til tjek på hospitalet.

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

12. juli 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 11. - 12. juli 2024

Røveri, spirituskørsel og musik til ulempe. Her er et uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi.

11. juli 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi uddrag af døgnrapporten 1011 juli 2024

Butikstyveri, færdselsuheld og musik til ulempe. Her er et uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi.

10. juli 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 09. - 10. juli 2024

Butikstyveri, narkokørsel og høj musik. Her er et uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi.