Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Døgnrapport

28. juli 2022 13:07

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 27.-28. juli 2022

Overtrædelse af beredskabsloven, færdselsuheld, besiddelse af euforiserende stoffer samt flere tilfælde af bedrageri og forsøg på bedrageri. Her er dagens uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

Tyveri fra varebil, Værløse

Mellem tirsdag klokken 14.30 og onsdag klokken 07.00 stjal en ukendt gerningsperson elektrisk og benzindrevet værktøj fra en varebil, som holdt parkeret på Kirke Værløsevej. Indstigningen var sket ved udboring af en lås på køretøjet. 

 

Rude knust i personbil, Veksø

Mellem tirsdag klokken 17.00 og onsdag klokken 08.30 knuste en ukendt gerningsperson ruden i en personbil, som holdt parkeret på Jægerbakken. Der blev ikke umiddelbart stjålet noget fra køretøjet. 

 

Handicapskilte stjålet fra personbil, Ølstykke

Kort efter klokken 08.30 indløb der anmeldelser om, at en ukendt gerningsperson i løbet af natten havde stjålet handicapskilte fra to personbiler, som holdt parkeret på Bryggertorvet. Indstigningen i køretøjerne var sket ved rudeknusning. Den ene personbil havde holdt på stedet mellem tirsdag klokken 18.00 og onsdag klokken 07.00, mens den anden havde holdt der onsdag mellem klokken 00.05 og 06.00.

Klokken 11.16 indløb der endnu en anmeldelse om, at et handicapskilt var blevet stjålet fra en bil, som holdt parkeret på stedet mellem tirsdag kokken 20.15 og onsdag klokken 09.30. 

 

Butikstyveri, Hillerød

Klokken 09.18 blev det anmeldt, at en ung dreng blev tilbageholdt i Lidl på Carlsbergvej, da han havde stjålet sodavand fra butikken. E patrulje kørte til stedet, hvor de traf drengen, som var 14 år og fra Hillerød. Patruljen fik en alvorlig snak med ham, og grundet hans unge alder blev der også taget kontakt til de sociale myndigheder samt andre relevante voksne.

 

Tyveri af paller fra virksomhed, Farum

Klokken 10.10 blev det anmeldt, at der var blevet stjålet et større antal paller fra en gårdsplads tilhørende en virksomhed på Hørmarken. Tyveriet kunne fastlægges til at være sket mellem 21.58 og 22.21. 

 

Overtrædelse af ordensbekendtgørelse, Kgs. Lyngby

Klokken 10.45 blev det anmeldt, at en mand befandt sig på en parkeringsplads på Parallelvej, hvor han skød til måls efter tomme øldåser med en soft gun. En patrulje kørte til stedet, hvor manden, en 41-årig fra udlandet, blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. 

 

Tyveri fra byggeplads, Birkerød

Klokken 10.52 blev det anmeldt, at der var blevet stjålet elektrisk værktøj fra en byggeplads på Johans Mantzius Vej. Tyveriet var sket mellem tirsdag klokken 17.00 og onsdag klokken 07.00.

 

Tyveri fra personbil, Gilleleje

Mellem onsdag klokken 13.00 og 13.35 blev der fra en personbil parkeret på Poppelvænget nær stranden stjålet en taske. Indstigningen skete ved rudeknusning.

 

Tyveri af taske, Klampenborg

En 43-årig kvinde fra København anmeldte klokken 13.13, at hun havde fået stjålet sin taske, mens hun var på Dyrehavsbakken dagen før. Kvinden havde mellem klokken 18.20 og 18.30 prøvet en forlystelse på stedet, hvor hun ikke måtte medbringe sin taske, hvorfor hun stillede den fra sig under turen. Da hun efterfølgende ville hente sin taske, var den væk. 

 

Færdselsuheld, Helsinge

En 79-årig kvindelig bilist fra Helsinge kørte klokken 13.13 i nordlig retning ad Rudinsvej, hvor hun ikke standsede ved rødt lys og påkørte en 39-årig kvindelig bilist fra København, som kørte ad Vestergade i østlig retning. En patrulje kørte til stedet, hvor den 79-årige bilist blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven. 

Grundet bilernes placering var trafikken på stedet i en periode påvirket, indtil der var ryddet op efter uheldet. 

Der skete ikke umiddelbart nogen personskade i forbindelse med sammenstødet. 

 

Bedragerig og forsøg på bedrageri, Vedbæk, Farum, Hørsholm, Dyssegård og Gentofte

En ældre mand fra Vedbæk anmeldte klokken 15.12, at han omkring klokken 14.55 var blevet udsat for forsøg på bedrageri. Han var telefonisk blevet kontaktet af en person, som udgav sig for at være fra politiet, og som forklarede, at manden skulle udlevere nogle kontooplysninger grundet uberettiget adgang til hans konto. Efterfølgende dukkede der tre personer op på mandens adresse nær stationen og fremviste nogle politilignende skilte på deres telefoner. Manden fattede dog mistanke til de tre mænd, og de forlod derefter stedet. 

De tre mænd, som dukkede op på adressen, beskrives som: 
A: dansk af udseende, lyst krøllet hår, en smule skæg, ca. 175 cm. 
B: udenlandsk af udseende, mørk i huden, sort hår. Ca. 175 cm.
C: 20-22 år, halvlangt krøllet hår, spinkel af bygning, høj. Iført går T-shirt. 

En ældre kvinde fra Hørsholm anmeldte klokken 16.19 at have modtaget en lignende opkald. Kvinden spurgte ind til flere detaljer angående personens navn, og herefter lagde vedkommende på.

På vegne af en anden ældre kvinde fra Hørsholm blev en lignende anmeldelse foretaget klokken 17.27. Her var det heller ikke lykkedes gerningspersonerne her at få udleveret nogen personlige oplysninger. 

En ældre mand fra Hørsholm anmeldte klokken 17.32, at han også havde modtaget et lignede opkald tidligere på dagen. Her var tre mænd efterfølgende dukket op omkring klokken 17.15 på hans adresse nær Hørsholm Kirke, hvor han dog ikke havde lukket dem ind. To af mændene var danske af udseende, og den tredje udenlandsk af udseende. Manden beskrev dem i øvrigt alle som meget unge af udseende.

En ældre kvinde fra Dyssegård anmeldte klokken 22.33 også et lignende forhold fra klokken 20.00. Her var der ikke dukket nogen op på adressen, men det var lykkedes gerningspersonen i telefonen at få kvinden til at udlevere nogle personlige oplysninger.

En ældre kvinde fra Farum anmeldte klokken 15.54 at hun kort forinden var blevet kontaktet af en person, som udgav sig for at være fra hendes bank og bad hende om at udlevere sine hævekort til hende, når han senere på dagen dukkede op på hendes adresse. Manden kom dog aldrig forbi. 

Også en ældre kvinde fra Gentofte anmeldte torsdag klokken 05.55, at hun onsdag klokken 17.00 var blevet ringet op af en person, som udgav sig for at være fra hendes bank. Hun blev derefter viderestillet til en person, som udgav sig for at være fra politiet, og det lykkedes her gerningspersonen at få kvinden til at overføre et pengebeløb til nogle konti oplyst af personen i telefonen. 

Nordsjællands Politi gør opmærksom på, at politiet og andre offentlige myndigheder samt banker ikke benytter sig af sådanne fremgangsmåder. Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste virksomhed eller myndighed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted og bede om at blive viderestillet til personen for at få oplysningerne be- eller afkræftet. Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende virksomhed eller myndighed og ikke ringer til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.

 

Rutinemæssig standsning førte til anholdelse, Farum og Hillerød

Klokken 16.35 foretog en patrulje en rutinemæssig standsning af et udenlandsk køretøj i krydset ved Slangerupvej og Frederiksborgvej. Her bemærkede patruljen, at der i bilen lå et større antal cremer i uåbnet emballage, og da de udenlandske mænd i bilen, en 23-årig og en 17-årig, ikke kunne gøre rede for besiddelser deraf, blev patruljen mistænksomme. Det viste sig, at der tidligere på dagen var blevet stjålet et tilsvarende antal cremer fra Frederiksborg Apotek på Slotsgade 26 i Hillerød, og patruljen anholdte og sigtede derfor de to mænd for tyveriet. 
De to mænd fremstilles torsdag klokken 13.00 i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød.

 

Besiddelse af stoffer, Frederiksværk

En patrulje henvendte sig klokken 17.01 til en 24-årig mand fra Frederiksværk på Hillerødvej. Ved visitation blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde kokain, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer. 

 

Færdselsuheld og en anholdelse for narkokørsel, Kgs. Lyngby

Klokken 17.16 blev det anmeldt, at en bilist var kørt ud over en skrænt ved Caroline Amalie Vej, således at bilen nu holdt tæt på skinnerne ved lokalbanen. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor bilen blev trukket op, og mens arbejdet pågik, var togdriften indstillet. Føreren af bilen, en 25-årig mand fra Skævinge, blev anholdt og sigtet for narkokørsel, idet han formentlig havde ført køretøjet under påvirkning af euforiserende stoffer. Han blev også sigtet for at være i besiddelse af en mindre mængde hash. Han blev efterfølgende kørt til hospitalet for udtagning af en blodprøve med henblik på at fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle narkopåvirkning.Der skete ikke umiddelbart nogen personskade i forbindelse med uheldet.

 

Overtrædelse af beredskabsloven, Helsinge

Klokken 17.34 indløb der anmeldelse om, at et bål på Ellemosevej havde spredt sig til en nærliggende mark. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor slukningsarbejdet blev iværksat. Beboeren på stedet blev efterfølgende af patruljen sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

 

Besiddelse af stoffer, Frederikssund

Ved et børnehus på Møllevej blev nogle unge mennesker klokken 18.00 truffet af en patrulje. Her blev den ene, en 18-årig mand fra Frederikssund, fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

 

Besiddelse af stoffer, Birkerød

En patrulje traf klokken 19.32 en 26-årig mand fra Slagelse-området på Bistrupvej. Da han var i besiddelse af en mindre mængde hash, blev han sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

 

Overtrædelse af beredskabsloven, Allerød

Klokken 20.42 indløb der anmeldelse om, at der var ild i en hæk på Ekkodalen. Politi og brandvæsen kørte til stedet, men husets beboer havde i mellemtiden selv fået slukket branden. Han blev af patruljen sigtet for overtrædelse af beredskabsloven, idet ilden formentlig var opstået via gløder fra et bålsted på stedet. 

 

Kørsel uden førerret, Hørsholm

På Ved Klædebo standsede en patrulje klokken 21.20 en 25-årig mandlig bilist fra Holte og bad ham fremvise et gyldigt kørekort. Det kunne han dog ikke efterkomme, da han ikke havde erhvervet sig førerret til bilen. Han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

 

Besiddelse af stoffer, Kgs. Lyngby

På Ulrikkenborg Alle traf en patrulje klokken 22.19 nogle unge mænd, og den ene af dem, en 20-årig fra Søborg, blev her fundet i besiddelse af en mindre mængde hash. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

 

Forsøg på indbrud i butik, Kgs. Lyngby

Klokken 00.06 anmeldte en borger, at en mand netop havde forsøgt at skaffe sig adgang til en butik på Lyngby Hovedgade ved at kaste genstande mod glasset ind til butikken. Dette var dog ikke lykkedes, og manden var derefter cyklet fra stedet i nordøstlig retning. En patrulje kørte til området for at lede efter manden, men det var ikke muligt at finde ham.

Han beskrives som: 185-190 cm, spinkel af bygning. Iført mørk hovedbeklædning og mørk tøj. Medbragte hvid bærepose med motiv.

 

Sigtet for overtrædelse af knivloven, Farum

Klokken 02.54 indløb der anmeldelse om, at nogle unge mennesker gik rundt nær Farum Station og lyste ind i de parkerede biler. En patrulje kørte til stedet, hvor tre unge mænd, en 17-årig fra Kokkedal, en 16-årig fra Kokkedal og en 16-årig fra Skodsborg, blev truffet. To af dem var i besiddelse af knive, og de blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven.

 

Kørsel trods kørselsforbud, Værløse

På Ballerupvej standsede en patrulje klokken 04.33 en 24-årig mandlig bilist fra Søborg. Her blev han sigtet for at køre bil, selv om han var idømt et kørselsforbud. 

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

27. februar 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: Uddrag af døgnrapport 26.-27. februar 2024

Tyverier, narkobesiddelse og brand. Her er uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

26. februar 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 25.- 26. februar 2024

Tyveri og færdselsuheld. Her er et uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi.

23. februar 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. - 23. februar 2024

Bedrageri, tyveri, butikstyveri, narko- og spirituskørsel. Her er uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi