Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Døgnrapport

25. september 2024 10:17

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapport 24.-25. september

Bedrageri, forsøg på bedrageri og euforiserende stoffer

Forsøg på bedrageri, Gentofte

En 80-årig kvinde bosiddende på Løvenborg Allé anmeldte i går klokken 12.14, at hun var forsøgt bedraget i sidste uge. Kvinden oplyste, at hun havde fået et opkald på sin fastnettelefon fra en, der udgav sig for at være fra politiet. Manden i røret fortalte, at de havde sendt en sikkerhedsbil ud efter den 80-åriges betalingskort for at få kodet det. Da en person havde banket på døren, havde kvindens mand bedt om at se hans kørekort, hvorefter manden forlod adressen. Han blev beskrevet som cirka 17 år og spinkel kropsbygning. Han talte dansk, var brun i huden og havde sort hår. Han var iført en lys T-shirt og lyse bukser.

 

Bedrageri, Hillerød

Tirsdag mellem klokken 13-14.12 blev en 79-årig kvinde fra Kærvej udsat for bedrageri. Hun fortalte politiet, at hun var blevet ringet op fra et udenlandsk telefonnummer af en mand, som udgav sig for at være fra banken. Manden havde oplyst, at der var hævet en stort beløb på kvindens konto, og derfor ville han have hendes kreditkort udleveret, så han kunne aflevere dette i banken. En mand kom til adressen og hentede kvindens dankort. Det lykkedes efterfølgende kvinden at få spærret sit kort i sin bank, og hun undgik, at der blev hævet penge.

 

Bedrageri, Hillerød

En 82-årig kvinde fra Hillerødsholms Alle blev tirsdag klokken 14.16 udsat for bedrageri. Hun fortalte politiet, at hun var blevet kontaktet telefonisk af en mand fra ukendt telefonnummer, der udgav sig for at være fra banken. Han oplyste, at der var sket mistænkelige transaktioner fra hendes konto, og derfor ville de sende en person til hendes adresse og afhente hendes dankort samt pinkode. Kvinden havde udleveret begge dele. Efterfølgende var der blevet hævet penge fra en ukendt pengeautomat fra kortet.

 

Bedrageri, Helsingør

Tirsdag klokken 18.26 anmeldte en 78-årig mand fra Esrumvej, at han var blevet udsat for bedrageri tidligere tirsdag. Han oplyste, at han var blevet ringet op af en kvinde, som fortalte, at hun hed Sofia

Holm og var fra Rigspolitiet. Hun oplyste at de havde fanget en “Søren’, som angiveligt skulle have

forsøgt at optage et lån i den 78-åriges navn. Opkaldet førte til, at to mænd mødte op på adressen cirka klokken 16.30-17.00 og fik udleveret hævekort. Efterfølgende blev der hævet et stort beløb på kortet.

 

Undgå bedrageri

  • Udlever aldrig dine MitID-oplysninger til andre

     

  • Udlever aldrig dine koder til dine bank- og kreditkort til andre

     

  • Det er svindel, hvis en person ringer og siger, at han er fra en bank, fra politiet eller en anden offentlig myndighed, og siger, at der er noget galt med din konto, og de vil komme og hente dine kort.
    • Eller beder dig om at overføre penge til en anden konto
    • Eller beder dig om dine MitID-oplysninger eller PIN-kode.

     

  • Banker og offentlige myndigheder vil ALDRIG møde op på din bopæl og bede om at få dine bank- og kreditkort samt koderne til dem.

     

  • Banker og offentlige myndigheder vil ALDRIG bede om dine bankkoder eller MitID-oplysninger over telefon, mail eller sms.

     

  • Læg røret på, hvis du har mistanke om svindel – og du behøver ikke være høflig.

     

  • Svindlere kan udgive sig for at være en ven, et familiemedlem, din bank eller politiet, så find selv organisationens nummer på internettet og ring op. Spørg, om de har ringet og oplys medarbejderens navn.

 

Hash i lommen, Frederikssund

En 18-årig mand fra Ølstykke på en MATE-cykel forsøgte tirsdag klokken 19.34 at cykle fra politiet, da de ville i kontakt med ham. Manden blev standset og visiteret, og politiet fandt en moderat klump hash i hans jakkelomme. Manden blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

Lastbil uden lys, Helsingør

Klokken 20.08 tirsdag fik politiet en anmeldelse om, at en stor lastbil kørte på Kongevejen ved motorvejen uden lys på. Anmelderen kunne ikke se nummerpladen i mørket. Patruljen ankom til stedet, fandt lastbilen og fik den eskorteret til Hornbækvej for at udbedre det manglende lys. For både lastbiler og personbiler koster det en bøde på 1000 kroner at køre uden lys.

 

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

26. september 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapport 25.-26. september

Forsøg på bedrageri, bedrageri og tricktyveri. Her er et uddrag af døgnrapporten.

24. september 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapport 23.-24. september 2024

Tyverier og trusler. Her er uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

23. september 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapport 22.-23. september 2024

Tyveri, sammenstød med en kronhjort og 615 bilister med en tung speederfod. Her er uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi