Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Døgnrapport

2. juli 2020 11:34

Uddrag af døgnrapporten 1.-2. juli 2020

Flere gasudslip, flere tricktyverier, flere færdselsuheld, flere tilfælde af kørsel i påvirket tilstand samt flere tilfælde af uro. Her er uddrag af døgnets hændelser fra Nordsjællands politikreds

Gasudslip, Helsingør

Klokken 08.03 blev det anmeldt, at en gasledning i en bygning på Klostermosevej var blevet gravet over i forbindelse med noget renovering, hvor der var lukket for el og vand, men hvor gassen stadig var tilsluttet.

Politiet blev sendt til stedet, hvor der kortvarigt blev afspærret, men klokken 08.17 blev der lukket for gassen, og efter en kort udluftning kunne politiet forlade stedet igen.

Indbrud i rådhus, Kokkedal

Klokken 08.10 blev det anmeldt, at der imellem klokken 01.03 og 01.07 havde været indbrud i Fredensborg Rådhus på Egevangen, hvor der fra et mødelokale var blevet stjålet syv styk sorte Wegner Y-stole. Tyvene var kommet ind ved at knuse en rude. 

Fra videoovervågningen kunne det præcise gerningstidspunkt konstateres, ligesom det kunne ses, at der havde været tre gerningspersoner om at begå indbruddet.

De tre beskrives som:
A: Ukendt køn, 180-185 cm. Kropsbygning: Almindelig. Iført: mørk dynejakke med hætte, hvid lynlås, grå jogging bukser.

B: Ukendt køn, 180-185 cm. Kropsbygning: Almindelig. Iført: Mørk jakke med hætte, mørke joggingbukser.

C: Ukendt køn, Yderligere kendetegn: fører af køretøjet

De tre var kørende i en ældre rød VW Transporter med mange små klistermærker på hele venstre bagerste siderude. 

Gasudslip, Fredensborg

Klokken 08.27 blev det anmeldt, at en gasledning ved en fejl var blevet kappet over på Asmundshøj i forbindelse med, at der skulle skiftes brønde. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor der blev oprettet en mindre afspærring, indtil udslippet blev standset klokken 09.05.

Færdselsuheld, Helsinge

Klokken 09.42 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld på Kildevej, idet to biler var kørt sammen.

En bil ført af en 47-årig mand fra København holdt stille på Kildevej, idet en forankørende skulle dreje til venstre ad Høbjergvej. Dette overså en bagvedkørende bil ført af en 44-årig kvinde fra Helsinge, hvorfor hun påkørte den 47-åriges bil bagfra. To børn i den 44-åriges bil blev efterfølgende kørt til kontrol på skadestuen. Nordsjællands Politi har ingen oplysninger om tilstanden på de to børn.

Den 44-årige blev efterfølgende sigtet efter færdselslovens bestemmelser om ikke at have udvist tilstrækkelig agtpågivenhed.

Spirituskørsel, Skævinge

Klokken 09.58 anmeldte en 56-årig mandlig bilist fra Greve, at hans bil var blevet påkørt af en lastbil på Amtsvejen, hvorefter lastbilen kørte videre fra stedet. Den 58-årig mistænkte lastbilchaufføren for at være fuld, og en patrulje blev sendt til området. 

Lastbilen blev efterfølgende standset i Frederiksværk, og her blæste den 50-årige udenlandske chauffør alkometeret op over det tilladte, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille.

 

Færdselsuheld, Lyngby

Klokken 11.46 blev det anmeldt, at der netop var sket et færdselsuheld, idet en bil og en cykel var kørt sammen. En bil ført af en 64-årig kvinde fra Græsted kørte mod nordvest af Lyngbyvej, og da hun drejede til højre af Søbredden påkørte hun en 44-årig mandlig cyklist, der blev kørt til kontrol på skadestuen. Den 64-årige kvinde blev efterfølgende sigtet efter færdselslovens bestemmelser om ikke at have udvist tilstrækkelig agtpågivenhed. 

 

Færdselsuheld, Helsingør

Klokken 12.15 blev det anmeldt, at en mand netop var blevet ramt af en trillende varevogn på Hesteskoen. Varevognen var netop blevet parkeret af et pakkebud, der var inde for at levere en pakke, og i den forbindelse var håndbremsen ikke trukket af chaufføren. Dette havde fået varevognen til at trille, hvorfor den ramte en 82-årig lokal mand, som blev væltet omkuld og endte under køretøjet. Nogle byggearbejdere på stedet handlede hurtigt og fik frigjort manden med en gaffeltruck, imens politi og ambulancer var på vej til stedet. Manden var ved bevidsthed ved myndighedernes ankomst, men havde dog behandlingskrævende skader, hvorfor han blev kørt til behandling på hospitalet med eskorte. Nordsjællands Politi har ingen oplysninger om tilstanden på manden. Chaufføren blev efterfølgende sigtet efter færdselslovens bestemmelser om ikke at have udvist tilstrækkelig agtpågivenhed.

 

Kørsel uden førerret, Hornbæk

Klokken 12.15 blev en 65-årig mandlig bilist fra Helsinge standset og kontrolleret på Havnevej. Her viste det sig, at han sad bag rattet på en varebil, selvom han ikke besad førerret, og han blev derfor sigtet for dette. Da det samtidig ikke var første gang, at han blev taget i den forseelse, blev mandens køretøj beslaglagt med henblik på konfiskation.

 

Kørsel i frakendelsestiden, Dronningmølle

Klokken 13.10 blev en 26-årig mandlig bilist fra Gilleleje standset og kontrolleret på Munkerup Strandvej, og her kunne det konstateres, at han sad bag rattet, selvom han befandt sig i frakendelsestiden, idet han tidligere var blevet frakendt retten til at føre bil. Han blev derfor sigtet efter færdselslovens bestemmelser. Samtidig fik han narkometeret til at slå ud, hvorfor han blev kørt til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

 

Tricktyverier, Humlebæk, Helsingør, Holte, Dyssegård og Virum

Onsdag indløb der fire nogenlunde enslydende anmeldelser om tricktyverier, hvor en mand havde stjålet smartphones fra forskellige skønhedssaloner.

Klokken 14.57 anmeldte en 35-årig kvinde, at en mand kort forinden havde været inde i Enigma Hair i Humlebæk og fremvise en seddel med nogle spanske gloser på, imens han havde sagt ”maling, maling”. Da han efterfølgende havde forladt stedet, opdagede anmelderen, at en smartphone, der havde ligget på et bord, nu var væk.

Klokken 15.17 indløb der en lignende anmeldelse fra Nail Palace i Helsingør, og det er nærliggende at tro, at gerningsmanden er den samme som i ovenstående hændelse fra Humlebæk. Gerningstidspunktet var i dette tilfælde klokken 15.10.

 

Klokken 16.36 blev det også anmeldt fra Munja Wellness i Holte, at en mand netop havde været inde og stjæle en smartphone ved brug af samme trick.

Klokken 17.35 blev det anmeldt, at samme fremgangsmåde var blevet benyttet klokken 14.00 i Salon Tina-P på Søborg Hovedgade, hvor udbyttet var en smartphone, og klokken 21.26 blev det ligeledes anmeldt, at en mand havde været forbi Hairstyle i Virum klokken 17, og også her manglede der en smartphone, efter hans besøg.

 

Manden beskrives af vidnerne som: 
Mand. Udenlandsk af udseende. 25-35 år. 175-185 cm. Kropsbygning: Spinkel til almindelig. Hudfarve: Brun. Hårlængde: Kort.  Yderligere kendetegn: Overskæg og skægstubbe på halsen. Talte: Engelsk samt spansk eller portugisisk.

 

Narkokørsel, Slangerup

På Hørup Skovvej blev en 22-årig mandlig bilist fra København klokken 15.56 standset af en patrulje. Ifølge et narkometer havde han formentlig kørt bil under påvirkning af kokain, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Den 22-årige blev efterfølgende kørt til hospitalet for at få udtaget en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle narkopåvirkning.

Spirituskørsel, Hørsholm

En 66-årig mandlig bilist fra Roskilde blev klokken 16.41 standset af en patrulje på Rungstedvej. Her viste et alkometer, at han formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Da den 66-årige ikke havde førerret, blev han også sigtet for kørsel på trods af dette, og hans bil blev konfiskeret, da det ikke var første gang, han kørte bil trods den manglende førerret.

Der venter nu svar fra en blodprøve, som skal fastslå mandens eventuelle præcise promille.

I besiddelse af hampeplanter og kontanter, Kgs. Lyngby

En patrulje var klokken 17.07 forbi en adresse på Lundtoftegårdsvej, hvor de ved ransagning fandt en større mængde hampeplanter og hash samt et større beløb i kontanter. Boligens ejer, en 42-årig mand, blev på den baggrund anholdt og sigtet for forholdene. 

Spirituskørsel, Jægerspris

På Fjordlandsvej blev en 44-årig mandlig bilist fra Frederikssund standset af en patrulje klokken 17.30. Her viste et alkometer, at han formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. 

En blodprøve blev efterfølgende udtaget med henblik på at fastslå mandens eventuelle præcise promillegrad.

Dreng jagtet med skruetrækker, Frederikssund

Klokken 19.32 indløb der anmeldelse om, at en dreng på havnen ved Baneledet blev jagtet af to personer med en skruetrækker, inden de blev afbrudt af en 41-årig mand fra Frederikssund, som kom forbi. Herefter forsvandt de to mænd i retning mod Sillebroen. En patrulje kørte til stedet for at kigge efter de to gerningsmænd, som dog ikke længere var at finde i området.

Den ene af gerningsmændene beskrives som afrikansk af udseende, men herudover foreligger der på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke yderligere oplysninger omkring signalement. 

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

På Klampenborgvej ved Enghavevej skete der klokken 19.39 et solofærdselsuheld, da en 23-årig mandlig motorcyklist fra Charlottenlund mistede herredømmet over sin motorcykel og påkørte et autoværn. Der slet ikke umiddelbart større personskade ved uheldet, men den 23-årige blev for en sikkerheds skyld kørt til tjek på hospitalet med ambulance.

Ved uheldet skete der et større dieselspild, hvorfor brandvæsnet blev rekvireret til oprydning deraf.

Uro ved supermarked, Frederiksværk

Klokken 20.29 blev det anmeldt, at der var uro i Netto på Nørregade, idet to mænd opførte sig aggressivt, da de var blevet spurgt ind til, om de havde betalt for deres varer. En patrulje kørte dertil, men de to mænd var i mellemtiden forsvundet, og de blev heller ikke udfundet ved den efterfølgende rundering i området.

Besiddelse af stoffer, Helsinge

På en sti mellem Helsinge Station og ungdomsklubben bemærkede en patrulje klokken 21.15 nogle unge mennesker, som løb, da de fik øje på patruljen. Patruljen eftersatte dem og fik kort efter kontakt til flere af dem. Den ene, en 18-årig mand fra Vejby, blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket han blev sigtet for.

Færdselsuheld, Helsingør

En 17-årig kvinde fra Helsingør kørte klokken 21.23 ad Borgmester P. Christensens Vej i bil i sydøstlig retning, da hun mistede herredømmet over bilen ved Hestens Bakke og påkørte en lygtepæl, som stod i den vestlige vejkant. Ved sammenstødet væltede lygtepælen ud over vejen og gik i stykker. En patrulje kørte til stedet, hvor den 17-årige i mellemtiden var flygtet fra stedet. Hun blev dog udfundet og sigtet for forholdet, ligesom hun også blev sigtet for kørsel uden førerret, idet hun endnu ikke havde erhvervet sig et kørekort.

Grundet lygtepælens placering måtte trafikken i en periode omdirigeres, indtil der var ryddet op efter uheldet.

Uro og uorden, Jægerspris

Klokken 21.27 blev det anmeldt, at der var uro blandt en større gruppe mennesker nær Møllevej, og at nogle unge piger muligvis var blevet forfulgt af en person på stedet. En patrulje kørte til stedet, hvor de ved et shelter fik kontakt til en gruppe svarende til beskrivelsen i anmeldelsen. Patruljen fik en snak med parterne, og for at skabe ro på stedet og få fastlagt hændelsesforløbet præcist, blev en 21-årig mand fra Skibby anholdt og taget med på stationen. 

Uro ved cafe, Hillerød

På Cafe Rosen på Søndre Jernbanevej var der klokken 23.06 noget uro, idet to personer ikke ville forlade stedet, da cafeen skulle lukke. De samme to personer var også tidligere på aftenen blev bortvist af en patrulje, og derfor kørte en patrulje igen til stedet. De kunne ikke konstatere, at der skulle være foregået noget kriminelt, men de to mænd, henholdsvis en 23-årig og 38-årig fra Hillerød, blev endnu en gang bortvist, så medarbejdere kunne lukke cafeen ned i fred og ro.

Forsøg på tyveri, Vedbæk

Klokken 23.43 blev det anmeldt, at en mand havde forsøgt at stjæle designerlamper, som sad monteret på et hus på Frydenlundsvej, inden han flygtede fra stedet i bil. Grundet vidneoplysninger om bilens registreringsnummer kørte en patrulje til en adresse i Allerød, hvor de traf en 44-årig mand, der svarede til beskrivelsen af gerningsmanden. Han blev derfor anholdt og sigtet for forsøg på tyveri. 

Kørsel uden førerret, Helsingør

En 17-årig ung kvindelig bilist fra Helsingør blev klokken 01.16 standset af en patrulje på Hestens Bakke. Hun kunne ikke fremvise et gyldigt kørekort, da hun endnu ikke havde erhvervet sig et sådant, og hun blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.

Trods sammenfald i alder og hjemby er der ikke tale om den samme kvinde, som kørte galt ved Hestens Bakke tidligere på dagen.

Besiddelse af stoffer, Hornbæk

På Toftemosevej blev en 21-årig mand fra Hornbæk truffet af en patrulje klokken 02.01. Ved visitation blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket han blev sigtet for.

Brand i bil, Kgs. Lyngby

Der indløb klokken 02.31 anmeldelse om en bil i brand ved Lundtofteparken. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor slukningsarbejdet af branden i bilens motorrum blev igangsat.

Årsagen til branden er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ukendt. 

Hærværk, Hillerød

Klokken 03.12 blev det anmeldt, at der blev smadret ruder på Slotsgade, mens der blev råbt og skreget. En patrulje kørte til stedet, hvor de konstaterede, at der ud over rudeknusning også var sat ild til en skraldespand. Patruljen fik kort efter kontakt til en 20-årig mand fra Hillerød, som af vidner blev genkendt som gerningsmanden. Den 20-årige blev derfor anholdt og sigtet for forholdene. 

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 1.-2. juli 2020

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

Flere døgnrapporter

15. januar 2021

Nordsjællands Politi

Uddrag af døgnrapporten 14. - 15. januar 2021

Målrettet indsats mod salg af narkotika på gadeplan, flere tilfælde af narkokørsel og besiddelse af stoffer samt indbrud i sommerhus. Her er dagens uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

14. januar 2021

Nordsjællands Politi

Uddrag af døgnrapporten 13.-14. januar 2021

Ild i emhætte, flere færdselsuheld grundet glat føre samt to mænd anholdt og sigtet for overtrædelse af markedsføringsloven er nogle af de hændelser, du i dag kan finde i uddraget af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

13. januar 2021

Nordsjællands Politi

Uddrag af døgnrapporten den 12.-13. januar 2021

Flere tilfælde af tyverier fra varebiler, flere tilfælde af kørsel uden førerret, overtrædelse af våbenloven samt bortvisning af utryghedsskabende unge. Her er uddraget af døgnets hændelser fra Nordsjællands politikreds