Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Døgnrapport

25. september 2020 11:22

Uddrag af døgnrapporten 24.-25. september 2020

Flere tilfælde af kørsel i påvirket tilstand, tyveri fra byggeplads, mand antastede piger, ulovligt arbejde samt brand. Her er uddraget af døgnets hændelser fra Nordsjællands politikreds

Forsøgte at slippe af sted med pantposer, Frederikssund

Klokken 07.55 blev det anmeldt, at to personer forsøgte at stjæle pantposer fra 7/Eleven på Ny Østergade. En medarbejder råbte de to personer an, hvorefter de flygtede fra stedet, den ene på cykel med poserne, som dog blev smidt undervejs, og den anden til fods. 

De to personer beskrives som:
A: mand, iført ternede bukser og kasket. Kørte fra stedet på cykel.
B: mand, kraftig af bygning.

Nordsjællands Politi skal nu blandt andet kigge overvågningsmateriale fra stedet igennem.

 

Anholdt for ulovligt arbejde, Helsinge

Som led i en koordineret indsats med Arbejdstilsynet mod social dumping besøgte Nordsjællands Politis udlændingekontrolsektion klokken 08.40 en byggeplads på Østergade. Her blev tre udenlandske statsborgere, tre mænd på henholdsvis 25, 37 og 48 år, anholdt og sigtet for ulovligt arbejde. 

De tre anholdte fremstilles fredag klokken 10.00 i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør.

 

Tricktyveri, Frederikssund

Klokken 09.30 kom en mand ind hos en frisør på Jernbanegade og bad om at blive barberet. Dette kunne frisøren dog ikke tilbyde og henviste manden til en barber i nærheden. Efterfølgende gik frisøren kortvarigt ud i baglokalet, og da hun kom ud i butikken igen, opdagede hun, at manden samt en pung med kontanter, som havde ligget bag disken, var forsvundet. 

Manden beskrives som: østeuropæisk af udseende, 40-45 år, ca. 170 cm, kraftig af bygning, hvid i huden og skaldet. Iført sort hættetrøje og sort kasket. Talte engelsk med accent. Medbragte Louis Vuitton-taske med brune tern. Yderligere kendetegn: uplejede tænder.

 

Tricktyveri, Kgs. Lyngby

Klokken 10.51 indløb der anmeldelse om, at der hos guldsmeden Blaesild og Ring på Lyngby Hovedgade onsdag klokken 14.40 kom en mand ind i butikken. Ved disken fremviste han en seddel, mens han på flere sprog forsøgte at gøre sig forståelig. Mens manden fumlede med papiret, lykkedes det ham at stjæle en mobiltelefon, som lå på disken.

Manden beskrives som: østeuropæisk af udseende, 25-30 år, 175-180 cm, spinkel af bygning, brun i huden med kort sort hår, spinkelt ansigt og markerede kindben. Iført solbriller, sort T-shirt, jakke, sorte bukser, som muligvis var træningsbukser, sorte sko samt et sølvfarvet ur. Talte spansk/fransk/engelsk med accent.

 

Færdselsuheld, Hillerød

En 44-årig mandlig bilist fra Græsted kørte klokken 11.17 ad Milnersvej i østlig retning, da han skulle svinge til højre for at komme ind på Shell-tanken og her overså en 58-årig mandlig cyklist, som kom kørende i samme retning på cyklestien. Der skete umiddelbart ingen personskade ved uheldet.

Den 44-årig bilist kan formentlig se frem til en sigtelse for ikke at have overholdt sin vigepligt.

 

Brand, Helsingør

På Gurrevej opstod der klokken 12.16 brand i en villa. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var kraftig røgudvikling, men ikke umiddelbart flammer at se. Det kunne hurtigt konstateres, at røgen kom fra en tørretumbler på adressen, som blev fjernet fra stedet, hvorefter røgen blev luftet ud.

Husets beboer, en 27-årig kvinde, var hjemme, da branden opstod, men var ikke kommet til skade. En hund på adressen var dog blevet udsat for store mængder røg, hvorfor der blev iværksat genoplivningsforsøg. Det er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse uvist, om hunden overlever.

 

Tyveri fra byggeplads, Espergærde

Der indløb klokken 12.33 en anmeldelse om, at der onsdag mellem klokken 18.43 og 19.53 var blevet stjålet byggematerialer fra en byggeplads på Bjergvangen. På overvågning kunne ses fem personer stjæle materialerne, hvoraf den ene beskrives som: mand, mellemøstlig eller pakistansk af udseende, 40-50 år, ca. 178 cm, muskuløs af bygning, brun i huden og med kort hår.

 

Færdselsuheld, Værløse

En 69-årig kvindelig bilist kom klokken 12.45 kørende ad Lejrvej i nordøstlig retning og ind i en rundkørsel, hvor hun overså en 70-årig mandlig cyklist, som kørte mod øst ad kirke Værløsevej ind i rundkørslen. Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.

Den 69-årige bilist blev efterfølgende sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

 

Brand på loft, Nivå

På Åtoften opstod der klokken 12.53 en mindre brand på et loft. Patruljer kørte til stedet, hvor branden hurtigt blev slukket. Ilden opstod formentlig som følge af en lampe, som havde været tændt i nærheden af isoleringsmaterialer på stedet. Der skete ikke umiddelbart nogen personskade ved branden.

 

Fik knytnæveslag i brystkassen, Helsingør

Klokken 14.27 indløb der anmeldelse om, at en 12-årig dreng fra Hvidovre mellem klokken 13.30 og 14.15 havde befundet sig på Bjergegade sammen med nogle kammerater, da en beruset mand havde henvendt sig til dem. Børnene havde svært ved at forstå manden og gik fra stedet. Kort efter kom de tilbage, hvor de igen traf manden, som her umotiveret tildelte den 12-årige dreng et knytnævesalg i brystkassen.

Manden beskrives som: dansk af udseende, 60-70 år, kraftig af bygning, hvid i huden med lyst kort hår. Iført blå trøje, mørke jeans og sneakers, Yderligere kendetegn: tatovering på den ene underarm, Talte dansk.

 

Butikstyveri, Kgs. Lyngby

En 39-årig mand blev klokken 14.54 standset i Lyngby Storcenter, idet han havde stjålet parfumer fra Matas. Idet manden var udenlandsk statsborger, blev en patrulje sendt til stedet, hvor de anholdt og sigtede ham for butikstyveri.

 

Færdselsuheld, Værløse

En 38-årig mandlig bilist fra Ballerup kørte klokken 15.06 ud fra Elsevej, hvor han ikke udviste tilstrækkelig agtpågivenhed og derved ramte en fodgænger, som stod på Ballerupvej. Der skete ved uheldet ikke umiddelbart større personskade, men fodgængeren, en 56-årig kvinde fra Værløse, fik nogle mindre hudafskrabninger.

Den 38-årige blev efterfølgende sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

 

Kørsel uden førerret, Græsted

Klokken 15.31 blev en 39-årig mandlig bilist fra Hørsholm standset og kontrolleret på Bomager. Her viste det sig, at han ikke besad retten til at føre bil, hvorfor han blev sigtet efter færdselslovens bestemmelser. Da han samtidig fik narkometeret til at slå ud, blev han taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

 

Kørsel uden førerret, Jægerspris

Klokken 16.55 blev en 34-årig mandlig bilist fra Greve standset og kontrolleret på Fjordlandsvej. Her viste det sig, at han ikke besad retten til at føre bil, hvorfor han blev sigtet efter færdselslovens bestemmelser.

 

Mistænkeligt forhold, Espergærde

Klokken 19.12 anmeldte en borger, at en gruppe unge mennesker befandt sig ved Børnehaven Mørdrup, hvor der på den aflukkede legeplads blev udøvet hærværk og muligvis også røget hash.En patrulje blev sendt til stedet, hvor fire unge mænd under 18 år fra lokalområdet blev truffet. På stedet blev der fundet en del jointskodder, men der blev ikke fundet hash på nogle af personerne. Drengene blev bedt om at rydde op på stedet, ligesom deres forældre blev orienteret om episoden.

 

Mistænkeligt forhold, Birkerød

Klokken 20.32 anmeldte en 41-årig mor på vegne af sin datter, at datteren omkring klokken 17.30 var blevet antastet af en fremmed mand på Birkerød Station. Manden havde grebet fat i datterens arm, da denne havde gået på trapperne mod perronen, hvilket fik datteren til at rive sin arm til sig og fortsætte mod perronen, hvor der var flere mennesker til stede.Manden gik efterfølgende op på perronen overfor, og herfra havde han gentagende gange fløjtet efter datteren og råbt hej. Manden blev sidenhen konfronteret af datterens kæreste, som i mellemtiden var kommet til stedet, og manden havde dertil svaret, at han bare ville sige hej.Manden beskrives som: Mand, mellemøstlig af udseende, 40 år, 170 cm høj, almindelig af bygning, brun i huden, lidt forhutlet af se på. Talte engelsk. Iført mørkt tøj.

Kørsel i frakendelsestiden samt i påvirket tilstand, Helsinge

Klokken 21.40 blev en 51-årig mandlig motorcyklist fra Helsinge standset og kontrolleret på Rådhusvej. Her viste det sig, at manden havde sat sig bag styret, selvom han var frakendt førerretten. Derudover havde manden ikke styrthjelm på, og han fik desuden narkometeret til at slå ud for amfetamin, hvorfor en blodprøve nu skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning. Endelig blev der desuden fundet en mindre mængde amfetamin på mandens person.

Mistænkeligt forhold, Hillerød

Klokken 21.57 blev det anmeldt, at en 15-årig pige fra Hillerød omkring klokken 18.30 var blevet antastet af en fremmed mand på Petersborgvej/Stationsstien mod SlotsArkaderne. Manden havde på engelsk spurgt efter en lighter, hvorefter han tog pigens hånd og trak hende til sig og forsøgte at kysse hende på kinden. Pigen trak sig væk, hvorefter manden forsøgte at kysse hende på den anden kind, inden hun løb fra stedet. 

Manden beskrives som:
Mand, østeuropæisk af udseende, 25-30 år, 163-170 cm høj, almindelig af bygning, brun i huden, med sort kort hår.  Talte engelsk. Var iført: sort bluse. Medbragte: cigaretter. 

Det kan ikke udelukkes, at der er tale om den samme mand, der tidligere på aftenen havde generet en anden pige på Birkerød Station.

Kørsel i påvirket tilstand samt lovgivning om euforiserende stoffer, Helsinge

Klokken 22.03 blev en 21-årig mandlig bilist fra Helsinge standset og kontrolleret på Vestergade. Bilisten fremstod påvirket af hash, og han blev derfor kørt med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning. Han blev desuden sigtet for at have lidt hash på sig, ligesom han fik beslaglagt 6.500 kroner i kontanter, idet han havde gæld til det offentlige.

Færdselsuheld og spirituskørsel, Hellerup

Klokken 00.33 skete der et færdselsuheld i rundkørslen Philip Heymans Alle/Tuborg Boulevard. En bil kørende i nordgående retning på Philip Heymans Allé ført af en 19-årig kvinde fra Dronningmølle kørte over rundkørslen og påkørte en lygtepæl, hvorefter bilen endte på taget.

En patrulje blev sendt til stedet, og da den 19-årige fremstod beruset, blev hun sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå en eventuel promille.

 

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 24.-25. september 2020

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.