Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Døgnrapport

15. september 2020 10:09

Uddrag af døgnrapporten den 14. - 15. september 2020

Flere færdselsuheld, målrettet færdelsindsats, unge mænd, der forsøgte at stjæle en scooter, samt flere mistænkelige forhold. Det er nogle af de hændelser, du i dag kan finde i uddraget af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

Målrettet færdselsindsats, Snekkersten

På Kongevejen var der mellem klokken 07.30 og 09.00 målrettet færdselsindsats. Her blev 12 bilister sigtet for at anvende håndholdt mobiltelefon under kørsel og en for ikke at anvende sikkerhedssele. Herudover blev en 30-årig mandlig bilist fra Helsingør sigtet for kørsel uden førerret, mens en 28-årig mandlig bilist fra Helsingør blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

 

Mistænkeligt forhold, Virum
Klokken 08.24 indløb der anmeldelse om, at to unge mænd var blevet set gå ind i flere forskellige haver på Holmeparken, hvilket en beboer fra området fandt mistænkeligt. En patrulje kørte til området, hvor de efter kort tid fik kontakt til to personer, hvis signalement svarede til det, anmelderen havde oplyst. De to unge mænd forklarede dog, at de blot havde været ude for at dele flyers ud i området, og en beboer på vejen kunne da også bekræfte, at han netop havde modtaget en flyer af dem. De to unge mænd kunne derfor kort efter fortsætte deres tur rundt i området.

 

Der var i dette tilfælde tale om et legalt forholdt, men Nordsjællands Politi opfordrer borgerne til at kontakte politiet, når de oplever noget mistænkeligt, så det er muligt at få fastslået, om der er hændt noget kriminelt eller ej.

 

Tyveri fra gravemaskiner, Hørsholm

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 09.48, blev dørene til førerkabinerne på to gravemaskiner, som stod på Ådalsvej, brudt op. Fra gravemaskinerne blev skærme til styring, styrebokse, sæder, håndtag til styring og instrumentpaneler stjålet. Tyveriet skete mellem torsdag klokken 16.00 og mandag klokken 06.30.

 

Indbrud på museum, Kgs. Lyngby

Mellem lørdag klokken 13.30 og mandag klokken 10.00 var der indbrud i Nationalmuseet i Brede. Ukendte gerningsmænd tiltvang sig adgang til stedet via en knust rude i et vindue. Ifølge anmeldelsen, som indløb klokken 11.30, havde en beboer i området søndag aften set to unge personer med lommelygter på stedet.

Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke oplysninger om eventuelle stjålne genstande.

 

Færdselsuheld, Helsingør

På Borsholmvej skete der klokken 11.52 et færdselsuheld, da en 81-årig kvindelig bilist fra Hornbæk mistede herredømmet over sin bil og påkørte en parkeret bil. Der skete som følge af uheldet ikke umiddelbart større personskade, men uheldet skyldtes formentlig, at føreren fik et ildebefindende, og hun blev derfor efterfølgende kørt med ambulance til behandling på hospitalet.

 

Indbrud ved skole, Gilleleje

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 12.33, var der mellem søndag klokken 20.00 og mandag klokken 12.00 indbrud i et udhus tilhørende Søborg Privatskole på Bygaden. Her havde ukendte gerningsmænd tiltvunget sig adgang ved at opbryde en hængelås, og fra stedet blev der stjålet tre håndøkser og 10 snitteknive.

 

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

På Ørholmvej ved Kulsviervej mistede en 78-årig mandlig bilist fra Virum af ukendte årsager klokken 12.34 herredømmet over sin bil, hvorved han påkørte et træ. I forbindelse med uheldet blev manden fastklemt i bilen og måtte hjælpes fri. Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke yderligere oplysninger om manden, men han blev efter uheldet kørt med ambulance til behandling på hospitalet.

 

Mistænkeligt forhold, Frederikssund

Klokken 13.07 blev det anmeldt, at en mand klokken 12.40 havde stukket chokoladestænger ind gennem hegnet til børnene i en dagsinstitution på Skuldsvej. Da en medarbejder på stedet havde opdaget manden og henvendt sig til ham, skyndte han sig at gå fra stedet. 

Manden beskrives som: 160-165 cm, kraftig af bygning, halvlangt brunt hår og måne. Iført blå cowboybukser, lys mønstret skjorte. Medbragte to indkøbsposer.

Nordsjællands Politi vil gerne i kontakt med manden med henblik på at fastslå årsagen til hans foretagende på stedet.

 

Unge mænd forsøgte at stjæle scooter, Hillerød

På Dyrehavevej nær Helsevej blev to mørkklædte unge mænd klokken 13.16 set rode ved låsen på en parkeret scooter. Da de to opdagede, at en forbipasserende kvinde iagttog dem, forsvandt de fra stedet. Det fandt kvinden noget mistænkeligt, hvorfor hun ringede til politiet. En patrulje kørte dertil for at lede efter de to unge mænd, men det var ikke muligt at udfinde dem i området.

Ved nærmere undersøgelse kunne patruljen konstatere, at de to unge havde forsøgt at opbryde scooterens kædelås ved at dreje den rundt flere gange.

 

Tabte høretelefoner og fik stjålet cykel, Birkerød

Klokken 13.50 tabte en 49-årig mandlig cyklist sine høretelefoner, mens han cyklede på Rolighedsvej. Han standsede derfor og parkerede sin cykel, inden han gik tilbage ad vejen for at samle høretelefonerne op. Da han vendte rundt for at gå tilbage til sin cykel, var den imidlertid blevet stjålet, og ej gerningsmand eller cykel var at se i nærheden.

 

Mistænkeligt forhold, Hellerup

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 14.14, gik en mand rundt iført camouflagetøj og muligvis bærende på en kniv på Strandvejen, hvorefter han forsvandt ind i Rotunden. Flere patruljer kørte til området for at lede efter manden, som dog ikke var at finde.

Ingen efterfølgende anmeldelser kan umiddelbart sættes i forbindelse med det mistænkelige forhold.

 

Færdselsuheld, Hundested

På Amtsvejen i krydset ved Fjordvej skete der klokken 14.51 et færdselsuheld, idet en 33-årig mandlig bilist fra Helsingør skulle foretage et venstresving ind på Fjordvej, hvor han overså og derved påkørte en 9-årig pige fra Hundested, som gik over fodgængerfeltet. Pigen brækkede ved uheldet sit ene ben og slog hovedet, og hun blev derfor efterfølgende kørt med ambulance til hospitalet for behandling af sine skader.

 

Færdselsuheld, Hørsholm

På Helsingørmotorvejen i nordgående retning skete der klokken 15.26 et færdselsuheld mellem Hørsholm og Kokkedal med fire implicerede parter. Der skete ved uheldet ikke umiddelbart større personskade, men grundet bilerne placering måtte der tilkaldes skiltevogne og afspærres vognbaner, mens der blev ryddet op efter uheldet.

 

Færdselsuheld, Ølstykke

Klokken 17.30 skete der et færdselsuheld i krydset Frodebjergvej/Havremarken. En 46-årig mandlig motorcyklist fra Smørum kørte i sydlig retning på Frodebjergvej og skulle dreje til højre ad Havremarken, da han mistede herredømmet over motorcyklen og væltede. 

Motorcyklisten var ved fuld bevidsthed efter uheldet, men det blev alligevel vurderet, at han skulle til kontrol på skadestuen. 

 

Appelsinkast fra bil, flere steder

I løbet af mandag aften indløb der flere anmeldelser fra borgere om, at de var blevet ramt eller forsøgt ramt af appelsiner kastet eller skudt fra en forbipasserende sort VW Golf personbil.

Klokken 18.38 blev en 28-årig mand fra Gentofte ramt i brystet af en appelsin, da han var nær Kokkedal Slot på Rungsted Strandvej. Omkring klokken 19 blev en 46-årig mandlig cyklist forsøgt ramt, da han cyklede på Nordre Strandvej i Hellebæk, og cirka samtidig blev en 58-årig kvinde ramt på overarmen af en appelsin fra bilen, da hun gik på Nordre Strandvej i Hellebæk. Klokken 20.44 anmeldte en 53-årig kvinde fra Nærum, at hun var blevet ramt i baghovedet af en appelsin eller klementin, da hun klokken 18.05 havde siget og luget ukrudt på Skodsborgvej. 

Nordsjællands Politi hører gerne fra vidner, der har kendskab til hændelserne eller den sorte VW Golf.

 

Kørsel i påvirket tilstand samt overtrædelse af fyrværkeriloven, Jægerspris

Klokken 18.37 blev en 24-mandlig bilist med ukendt adresse standset og kontrolleret på Færgelundsvej ved Kronprins Frederiks Bro. Her fik han narkometeret til at slå ud for kokain, hvorfor han blev sigtet for kørsel i påvirket tilstand. En blodprøve skal nu fastslå den eventuelle grad af påvirkning. Under den efterfølgende ransagning af køretøjet blev der desuden fundet fire kanonslag, hvorfor manden desuden blev sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven.

 

Indbrud i kolonihavehus, Lyngby

Klokken 19.28 blev det anmeldt fra en ejer af et kolonihavehus i H/F Ermelund, at der imellem lørdag klokken 18.00 og søndag klokken 18.00 havde været indbrud i hendes kolonihavehus, hvorfra der var blevet stjålet kaffe, te og en regnfrakke. Anmelderen kunne desuden se, at der formentlig havde været indbrud i flere andre kolonihavehuse i nærheden.

 

Spirituskørsel, Veksø

Klokken 20.24 blev en 69-årig kvindelig bilist fra lokalområdet standset og kontrolleret på Kirkebakken. Her fik hun alkometeret til at slå ud, hvorfor en blodprøve nu skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

 

Brand i bil, Veksø

Klokken 22.19 blev det anmeldt, at der var brand i en bil holdende på en p-plads ved en børnehave på Maglehøj Allé. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor sidstnævnte fik slukket branden. Der er umiddelbart tale om en påsat brand, og Nordsjællands Politi skal nu efterforske sagen ved blandt andet at gennemgå videoovervågning fra stedet.

 

Færdselsuheld, Græsted

Klokken 22.35 skete der et færdselsuheld på Helsingevej lidt syd for Lyshøj. En 21-mandlig motorcyklist fra Græsted kørte i sydlig retning ad Helsingevej, da han mistede herredømmet over motorcyklen og kørte i grøften. 

Politi og sundhedsvæsen blev sendt til stedet, hvor sidstnævnte kørte motorcyklisten til kontrol på skadestuen i ambulance.

 

Røg uden brand, Dyssegård

Klokken 04.14 blev det anmeldt fra en opgang på Vangedevej, at der lugtede kraftigt af røg, og at det muligvis brændte.

Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor det kunne konstateres, at der lugtede af røg på grund af en cigaret, der ikke var blevet slukket, men det havde dog ikke udviklet sig til en brand.

 

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.