Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Døgnrapport

10. juni 2020 10:42

Uddrag af døgnrapporten den 9. - 10. juni 2020

Mand sigtet for at forvolde fare for andres liv eller førlighed, tyveri fra kasseapparat, brand samt blufærdighedskrænkelse er nogle af de hændelser, du i dag kan finde i uddraget af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

Færdselsuheld, Lynge

Klokken 07.49 skete der et færdselsuheld på Mosegårdsvej ved Slangerupvej, da en 35-årig mandlig bilist fra Frederikssund påkørte et helleanlæg og mistede herredømmet over sin bil, som kørte i grøften i modsatte vejbane. Den 35-årige kunne ikke selv komme fri af bilen, hvorfor der måtte tilkaldes hjælp til at få ham fri. Han blev efterfølgende kørt til tjek på hospitalet, men der sket ikke umiddelbart større personskade.

Årsagen til, at manden påkørte helleanlægget, er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke kendt.

 

Butikstyveri, Værløse
I Matas i Bymidten stjal en kvinde klokken 11.24 en større antal parfumer fra Matas, inden hun forlod stedet og tog med et tog mod Høje Tåstrup. Patruljer kørte til Skovbrynet Station, hvor toget blev standset, og her fandt patruljerne frem til en 45-årig kvinde fra Bagsværd, som svarede til gerningsmandens beskrivelse. Ved visitation blev hun fundet i besiddelse af flere parfumer, og hun blev derfor anholdt og sigtet for butikstyveri.

Indbrudstyve flygtede i bil med stjålne nummerplader, Græsted

Klokken 12.05 blev det anmeldt, at en 56-årig mandlig beboer på Smidstrupvej havde overrasket to indbrudstyve. De flygtede derfor fra stedet i en hvid Mercedes Vito, og da anmelderen forsøgte at stoppe dem, blev forruden på bilen knust. Det lykkedes dog alligevel de to indbrudstyve at flygte fra stedet. 

Ved opslag sås nummerpladen på bilen rettelig tilhørende en anden bil, som havde fået stjålet sin nummerplade for to måneder siden. 

Der er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke oplyst signalement på de to indbrudstyve.

 

Sigtet for at forvolde fare for andres liv eller førlighed, Birkerød

På Duemosevej eftersatte en patrulje klokken 13.05 en motorcyklist, som kørte over for rødt på Birkerød Parkvej. Undervejs kørte motorcyklisten ned ad en cykelsti, hvor han i et sving var tæt på at påkøre tre drenge på cykler. På Duemosevej efterlod motorcyklisten sit køretøj og flygtede, men han blev kort efter udfundet på sin adresse i området. Der var tale om en 30-årig mand, og han blev på stedet anholdt og sigtet for at forvolde fare for andres liv eller førlighed, køre motorcykel, selv om han var frakendt førerretten, samt flere andre overtrædelser af færdselsloven.

 

Butikstyveri, Espergærde

I Menu på Øster Torv opdagede en butiksdetektiv klokken 14.06 to kvinder, som i forening stjal en større mængde chokolade samt kalvemørbrader fra butikken. Da den ene kvinde var udenlandsk statsborger, blev en patrulje sendt til stedet, hvor de sigtede de to kvinder, en 19-årig fra Sverige og en 54-årig fra Espergærde, for butikstyveri.

 

Cyklist kørte ind i åben bildør, Helsingør

Det blev klokken 15.22 anmeldt, at en cyklist var kørt ind i en bildør, som blev åbnet netop, som cyklisten passerede bilen på Sudergade. En patrulje kørte til stedet, hvor den 16-årige unge mandlige cyklist fra Helsingør klagede over at have ondt. Han blev derfor afhentet af en ambulance for at blive kørt til tjek på hospitalet. 

Bilens fører, en 50-årig mand fra Helsingør, kan formentlig se frem til en sigtelse for overtrædelse af færdselslovens §28, stk. 5.

 

Besiddelse af stoffer og kniv, Birkerød

En patrulje standsede klokken 17.20 en bil på parkeringspladsen på Birkerød Parkvej, og ved ransagning af bilen blev der fundet en mindre mængde euforiserende stoffer og en kniv. En af bilens passagerer, en 30-årig mand fra Korsør, blev derfor sigtet for besiddelse af kokain og kniv, mens en 18-årig mand fra Korsør blev sigtet for besiddelse af hash.

 

Mand, som ikke kunne tage vare på sig selv, blev aggressiv, Helsingør

Klokken 17.52 blev en patrulje sendt til Ll. Lundegade, idet der dér befandt sig en ældre mand, som på opfordring nægtede at tage hjem. Da patruljen kom til stedet, vurderede de, at manden ikke var i stand til at tage vare på sig selv, og de oplyste derfor, at de ville hjælpe ham hjem. Manden, en 74-årig fra området, blev herefter aggressiv og kastede ting efter patruljen og slog ud efter dem, hvorfor de med fornøden magt fik ham lagt ned på jorden. Her bed manden en af betjentene i armen, og patruljen måtte derfor benytte peberspray. Den 74-årige blev derpå iført håndjern, sat ind i politibilen og transporteret hjem. 

Den 74-årige blev efterfølgende sigtet for vold mod polititjenestemand. 

 

Besiddelse af stoffer, Farum

Klokken 17.34 blev en 40-årig kvindelig bilist fra Farum standset af en patrulje i kælderen under Bybækterrasserne. Her blev hun fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket hun blev sigtet for. 

 

Tyveri fra kasseapparat, Allerød

Det blev klokken 19.13 anmeldt, at der kort forinden havde været tyveri i Rema1000 på Lilledal. Her kom en mand ind ved lukketid og foretog et såkaldt kassedyk ved at stjæle penge fra kasseapparatet, inden han flygtede fra stedet på cykel i retning mod Allerød Station. En patrulje blev sendt til butikken og runderede på vejen i området på baggrund af det oplyste signalement på gerningsmanden, som dog ikke var at finde.

Han beskrives som: dansk af udseende, 30-40 år med lyst tilbagestrøget hår. Iført mørk Nike-hættetrøje/windbreaker med lange ærmer, sandfarvede bukser og lyse New Balance-løbesko og engangsplastikhandsker.

 

Kørsel uden førerret i narkopåvirket tilstand, Gilleleje

Klokken 20.57 blev en 31-årig mandlig bilist fra Albertslund standset på Tinkerup Strandvej. Her kunne han på forespørgsel ikke fremvise et gyldigt kørekort, da han havde fået frakendt førerretten, hvilket han blev sigtet for. Da patruljen vurderede, at den 31-årige muligvis kunne være påvirket af stoffer, blev han testet for dette, og et narkometer viste, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor også anholdt og sigtet for narkokørsel.

En blodprøve blev efterfølgende udtaget med henblik på at fastslå de præcise omstændigheder omkring den 31-åriges eventuelle påvirkning.

 

Færdselsuheld, Vedbæk

Det blev anmeldt klokken 20.59, at en 22-årig mandlig bilist fra Kgs. Lyngby netop var blevet påkørt af en bil på Vedbæk Strandvej, hvori der sad en gruppe unge, som muligvis kunne være alkoholpåvirkede. En patrulje kørte til stedet, hvor et alkometer viste, at føreren af den anden bil, en 18-årig mand fra Rungsted, formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel, og der venter nu svar på en blodprøve for præcist at fastslå den 18-åriges eventuelle promillegrad. 

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade. 

 
Lovgivning om euforiserende stoffer, Snekkersten

Klokken 21.44 blev en 26-årig mand fra Snekkersten visiteret på Borupgårdskolen, og i den forbindelse blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvorfor han blev sigtet efter lovgivningen om euforiserende stoffer.

 

Kørsel uden førerret, Farum

Klokken 22.20 blev en 22-årig mandlig bilist fra København standset og kontrolleret på Slangerupvej. Her viste det sig, at han sad bag rattet, selvom han havde kørselsforbud, og da dette ikke var første gang, bilisten sad bag rattet, selvom han ikke måtte, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation.

 

Blufærdighedskrænkelse, Charlottenlund

Klokken 23.23 blev det anmeldt, at en nøgen mand kort forinden var sprunget ud fra skovkanten nær Charlottenlund Strandpark, hvorefter han kortvarigt havde løbet efter en 21-årig kvinde, der var ude og løbe en tur. Kvinden løb af den årsag til den nærmeste bygning og ringede til sine pårørende, som derefter kontaktede Nordsjællands Politi. Politiet blev sendt til stedet for at lede efter manden, der dog ikke blev udfundet.

Manden beskrives som: mand, vesteuropæisk af udseende, 45-50 år, 175-180 cm, almindelig af bygning med ølmave, hvid i huden, med lyst kort hår. Var iført brune vandresko. 

 

Færdselsuheld, spirituskørsel og stjålet bil, Frederikssund

Klokken 00.24 anmeldte tre vidner, at der netop var sket et solouheld, idet en 26-årig mandlig bilist fra Ringsted-egnen havde kørt en bil ind i skoven ved Store Rørbækvej.

Da politiet ankom, fortalte bilisten, at han havde drukket for meget alkohol, hvorfor han blev kørt med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille. Derudover besad manden ikke retten til at føre bil, ligesom bilen formentlig også var stjålet, og manden kan derfor se frem til en række sigtelser.

Der skete umiddelbart ingen personskade ved hverken bilisten eller den kvindelige passager i bilen.

 

Brand, Græsted

Klokken 00.42 blev det anmeldt, at der var brand i et enderækkehus på Conrad Nyegårdsvej. Politi, brandvæsen og ambulancer blev sendt til stedet, og sidstnævnte kørte en beboer fra adressen til kontrol på skadestuen, men der skulle umiddelbart ikke være sket nogen mærkbar skade på beboeren.

Beboerne i de nærliggende rækkehuse blev på grund af brandens omfang evakueret, og heller ikke her skulle nogen være kommet til skade. 

Slukningsarbejdet sluttede i løbet af natten, og politiets teknikere skal nu undersøge brandstedet med henblik på at fastslå, hvorfor branden opstod.

 

Kunde ville ikke betale for taxa, Farum

Klokken 03.07 skulle en taxa sætte en kunde af ved Farum Midtpunkt, men ved turen afslutning kunne chaufføren ikke få penge fra kunden. En patrulje blev sendt til stedet, hvilket fik løst problemet.

 

Indbrud, Stenløse

Klokken 07.00 blev det anmeldt fra en byggeplads på Damgårdsvej, at der imellem tirsdag eftermiddag og onsdag morgen havde været indbrud i en container, hvorfra der var blevet stjålet værktøj og materialer for formentlig 140.000-180.000 kroner.

Et vidne havde i nattens løb set en sort bil af mærket Audi med udenlandske nummerplader på Damgårdsvej, der kan have relation til sagen.

 

Indbrud i privat beboelse anmeldt den 9. - 10. juni 2020 i Nordsjællands politikreds

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Nordsjællands Politi

Uddrag af døgnrapporten den 18. - 19. januar 2021

Flere tyverier fra varebiler, et færdselsuheld, tyveri af et køretøj samt to mænd anholdt for indbrudstyveri. Her er dagens uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

18. januar 2021

Nordsjællands Politi

Uddrag af døgnrapporten den 17. - 18. januar 2021

Færden på isen, brand, indbrud og butikstyveri er blandt de hændelser, du i dag kan finde i uddraget af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

15. januar 2021

Nordsjællands Politi

Uddrag af døgnrapporten 14. - 15. januar 2021

Målrettet indsats mod salg af narkotika på gadeplan, flere tilfælde af narkokørsel og besiddelse af stoffer samt indbrud i sommerhus. Her er dagens uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi