Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

12. oktober 2021 16:51

41-årig mand idømt livstid i sag om drab og drabsforsøg i Hillerød

Et enigt nævningeting har idømt en 41-årig mand livstid i drabssag fra Hillerød

En 41-årig mand er her til eftermiddag ved Retten i Hillerød blevet idømt fængsel på livstid for drabet på en 38-årig mand samt drabsforsøg på tre andre mænd. Drabet og drabsforsøgene fandt sted den 2. januar i år på Rønbjerg Allé i Hillerød, hvor den 38-årige blev ramt af et skud, imens han befandt sig en bil. En dengang 29-årig mand i samme bil blev tillige ramt af skud, mens to andre passagerer i bilen undgik at blive ramt.

Den nu dømte, som er medlem af Bandidos, havde grundet et økonomisk mellemværende aftalt at mødes med nogle medlemmer af en anden gruppering, heriblandt den nu afdøde mand. Da den 38-årige mand og de tre andre personer ved 19-tiden ankom til stedet i bil, trak den 41-årige en pistol og affyrede 11 skud mod den bil, som den 38-årige og de øvrige mænd sad i.

Den 38-årige døde kort tid efter skudepisoden, mens den mand, som også blev ramt, var i livsfare og måtte opereres for sine skudsår.

Den 41-årige blev desuden dømt for ulovlig våbenbesiddelse samt besiddelse af anabolske steroider. Han fik foruden fængselsstraffen også forbud mod at færdes eller opholde sig ved samtlige nuværende klubhuse og opholdssteder for Bandidos i en periode på 10 år.

- Der er tale om en særdeles grov sag med en dræbt og en skudsåret, og hvor det formentlig kun skyldes tilfældigheder, at de to uskadte personer i bilen ikke kom til skade. Derfor er jeg også tilfreds med, at retten valgte at følge min påstand om at dømme efter straffelovens paragraf 81a og som følge deraf fængsel på livstid, siger senioranklager Martin Stassen fra anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi.

Den dømte ankede dommen til frifindelse.

 

Læs eventuelt mere om straffelovens paragraf 81a her.

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

19. november 2021

Nordsjællands Politi

Mand anholdt efter groft overfald i Charlottenlund

Nordsjællands Politi har i løbet af fredagen søgt efter voldsom udadreagerende gerningsperson til et groft overfald, som fandt sted i Charlottenlund tidlig fredag morgen. Efter en større politimæssig indsats blev en 40-årig mand anholdt i området, og han er nu blevet sigtet for grov vold.

26. oktober 2021

Nordsjællands Politi

21-årig mand varetægtsfængslet for drab i Tisvildeleje

En 21-årig mand er netop blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for drab på en 55-årig kvinde

25. oktober 2021

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi inviterer til åbning af ny nærpolitistation i Helsinge

Mandag den 1. november slår Nordsjællands Politi dørene op til den nye nærpolitistation i Gribskov Kommune. Borgerne inviteres derfor på dagen til åbent hus ved nærpolitistationens lokaler i Helsinge, hvor blandt andet justitsministeren, borgmesteren og politidirektøren deltager. Der vil være mulighed for at få en rundvisning på nærpolitistationen, kigge nærmere på politiets køretøjer og ikke mindst hilse på de nye lokalbetjente.