Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

8. november 2019 14:32

To mænd anholdt og sigtet for omfattende tyverier fra biler

To litauiske mænd på henholdsvis 31 og 39 år blev fredag morgen anholdt og sigtet for adskillige tyverier fra personbiler, hvor der blandt andet er blevet stjålet rat og indbygget GPS-udstyr

Nordsjællands Politi har i samarbejde med SEØ (Særlig Efterforskning Øst) fredag morgen klokken 06.12 anholdt to litauiske mænd på Christianshavn og sigtet dem for flere tyverier fra biler. 

De to mænd på henholdsvis 31 og 39 år er mistænkt for omfattende tyverier af rat, indbygget GPS-udstyr, instrumentpaneler med mere fra personbiler af mærkerne BMW og Mercedes i både Nordsjælland og flere andre steder på Sjælland. 

- Vi har foretaget en intens efterforskning i et godt og tæt samarbejde med SEØ, og jeg er meget tilfreds med, at det på baggrund af efterforskningen er lykkedes os at anholde to formodede gerningsmænd til formentlig mange tyverier fra personbiler, fortæller politiinspektør Lau Thygesen fra Nordsjællands Politi. 

De to anholdte bliver netop nu fremstillet i grundlovsforhør med anmodning om varetægtsfængsling. I første omgang lyder sigtelsen på ni tyverier fra personbiler, men politiet forventer, at antallet af sigtelser bliver øget, efterhånden som efterforskningen skrider frem.

- Efterforskningen kører stadig på højtryk, for især Nordsjælland har været hårdt ramt af tyverier fra primært BMW’er og Mercedeser på det seneste, og vi kan derfor på ingen måde udelukke, at de to skal sigtes for flere forhold, når vi får trevlet sagerne op. Derudover har vi også en tese om, at vi kan knytte de to til adskillige indbrud i privat beboelse, men det må efterforskningen vise, slutter Lau Thygesen.

Eventuelle pressehenvendelser kan ske til politiinspektør Lau Thygesen fra Nordsjællands Politi på telefon 5142 6299. 

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

11. marts 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi ophæver lukning af rocker-/ bandetilholdssted

Nordsjællands Politi har ophævet forbuddet mod ophold på Oldenvej 17, st. tv., 3490 Kvistgård.

27. februar 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi forlænger lukningen af rocker/- bandetilholdssteder

Forbuddet mod at opholde sig i ét rocker/bande tilholdssted i Nordsjællands Politikreds er i dag blevet forlænget med yderligere 14 dage.

22. februar 2024

Nordsjællands Politi

Vedr. anmeldelser om børn antastet af person i varebil

Nordsjællands Politi har modtaget et stort antal henvendelser i forbindelse med efterforskningen i en sag, hvor politiet har modtaget en anmeldelse om, at to drenge var blevet antastet af en mand i en varebil. Desværre har ingen af de mange henvendelser og forskellige efterforskningsskridt pt. givet resultater i forhold til den aktuelle anmeldelse. Nordsjællands Politi har taget initiativ til et møde med skoledirektørerne i politikredsen, for at orientere om politiets arbejdei den type sager og medvirke til at skabe større tryghed for børnene, deres forældre og i skolerne.