Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

17. juni 2020 17:52

Tre mænd varetægtsfængslet for sprængning af hæveautomat i Ålsgårde

Nordsjællands Politi sigtede tirsdag formiddag den 16. juni tre mænd og en kvinde for at stå bag sprængningen af en hæveautomat ved Nordea i Ålsgårdecentret natten til tirsdag. I dag blev de fremstillet i grundlovsforhør, hvor de tre mænd blev varetægtsfængslet i fire uger, mens kvinden blev løsladt.

Klokken 01.30 natten til tirsdag den 16. juni 2020 blev en hæveautomat ved Nordea i Ålsgårdecentret sprængt i stykker, og skærm og panel fra automaten blev fjernet. Efter en kort, men intens efterforskning kunne Nordsjællands Politi senere på dagen anholde og sigte fire rumænske statsborgere for forholdet. Onsdag formiddag blev de alle fire, henholdsvis to mænd på 42 år, en mand på 26 år og en kvinde på 25 år, fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi i tæt samarbejde med NEC (Nationalt Efterforskningscenter) og SEØ (Særlig Efterforskning Øst) så hurtigt har kunnet foretage anholdelse i sagen. De tekniske undersøgelser har foreløbig vist, at det ikke er lykkedes gerningsmændene at få noget udbytte, men der er alligevel tale om en meget alvorlig sag, hvor der blandt andet er blevet brugt eksplosivstoffer, og det peger klart i retning af, at vi har med en grundigt planlagt handling at gøre, fortæller efterforskningsleder og politikommissær i Nordsjællands Politi Henrik Gunst.

Ud over sprængningen af hæveautomaten i Ålsgårde sættes de formodede gerningsmænd efter henvendelser fra flere politimyndigheder også i forbindelse med sprængninger i andre europæiske lande, herunder Tyskland og Schweiz. 

- De internationale bånd i sagen viser, at det ikke er første gang, de formodede gerningsmænd er mistænkt for lignende forhold. Det betyder, at vi nu skal til at samarbejde med politimyndighederne i de pågældende lande for at finde ud af, om der tegner sig et mønster for, hvordan de sigtede har planlagt og udført de sprængninger, som vi formoder, at de står bag, slutter Henrik Gunst.

De fire sigtede nægtede sig ved grundlovsforhøret skyldige, men de tre mænd blev af dommeren varetægtsfængslet frem til den 15. juli, mens kvinden blev løsladt, idet hendes rolle i forholdet blev vurderet at være af mindre betydning. Nordsjællands Politi arbejder nu videre med efterforskningen, blandt andet i samarbejde med de tyske og schweiziske myndigheder, og Nordsjællands Politi har derfor på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

19. november 2021

Nordsjællands Politi

Mand anholdt efter groft overfald i Charlottenlund

Nordsjællands Politi har i løbet af fredagen søgt efter voldsom udadreagerende gerningsperson til et groft overfald, som fandt sted i Charlottenlund tidlig fredag morgen. Efter en større politimæssig indsats blev en 40-årig mand anholdt i området, og han er nu blevet sigtet for grov vold.

26. oktober 2021

Nordsjællands Politi

21-årig mand varetægtsfængslet for drab i Tisvildeleje

En 21-årig mand er netop blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for drab på en 55-årig kvinde

25. oktober 2021

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi inviterer til åbning af ny nærpolitistation i Helsinge

Mandag den 1. november slår Nordsjællands Politi dørene op til den nye nærpolitistation i Gribskov Kommune. Borgerne inviteres derfor på dagen til åbent hus ved nærpolitistationens lokaler i Helsinge, hvor blandt andet justitsministeren, borgmesteren og politidirektøren deltager. Der vil være mulighed for at få en rundvisning på nærpolitistationen, kigge nærmere på politiets køretøjer og ikke mindst hilse på de nye lokalbetjente.