Spring til hovedindhold

Forslag

Undgå at hvidvaske penge for kriminelle

Hvis du lader andre overføre penge til din konto, som du skal overføre videre, eller hvis du hæver penge for dem, kan du risikere at fungere som muldyr og blive sigtet og dømt for hvidvask.

Kriminelle benytter sig af forskellige metoder til at anskaffe sig muldyr, der kan hvidvaske penge for dem. Det kan fx ske ved, at de henvender sig til folk på gaden og i nattelivet og beder om hjælp til at hæve kontanter, fordi de har glemt deres betalingskort, eller ved at de opsøger folk online via Facebook-grupper eller spiltjenester. Vær derfor opmærksom, hvis andre beder dig om at modtage penge for, at du derefter skal hæve eller overfører dem videre. Det kan være et forsøg på at få dig til at hvidvaske penge.

 

Hvidvask er ulovligt, og ved at overføre eller hæve penge for andre, kan du medvirke til alvorlig økonomisk kriminalitet. Det er strafbart og kan medføre en plet på straffeattesten og bøde eller fængsel.

 

Herunder kan du læse politiets gode råd og blive klogere på situationer, hvor der kan være tale om hvidvask.


Gode råd fra politiet
Stil ikke din konto til rådighed for pengeoverførsler. Når du stiller din konto til rådighed for kriminelle, eller giver andre adgang til din netbank, er du med til at sløre de finansielle spor fra en kriminel handling.
Når du hæver penge for andre, er du med til at sløre finansielle spor fra en kriminel handling.
Bliver du opsøgt på gaden af en person, der vil have dig til at hæve nogle penge, som han overfører til dig forinden, råder vi dig til at sige nej.
Videregiv aldrig dine personlige oplysninger om dit MitID. Både dit MitID-brugernavn og adgangskode er personlig og må aldrig videregives.
Lad ikke andre overføre penge til dine øvrige konti, som fx din konto til spiltjenester, Steam osv.

Er skaden sket?

Hvis du er blevet udsat for økonomisk svindel på nettet, bør du anmelde det til politiet.

Anmeld