Spring til hovedindhold

Forslag

Undgå, at din forening eller mindre virksomhed bliver svindlet til at overføre penge til kriminelle

Som forening eller virksomhed kan I risikere at blive kontaktet af kriminelle via e-mail, som forsøger at lokke penge ud af jer. Dette kaldes også CEO fraud.

CEO fraud er typisk karakteriseret ved, at en medarbejder eller et foreningsmedlem bliver kontaktet af en svindler, der udgiver sig for at være direktør eller formand.

 

Herefter anmoder svindleren om en pengeoverførsel til udlandet, indkøb af gavekort, eller betaling af en falsk faktura alt sammen med henblik på at franarre virksomheden/foreningen penge.

 

For at minimere risikoen for et tab, er det vigtigt, at foreninger og virksomheder har klare og faste procedurer for overførsler og betalinger.

 

Download folderen:

 

Er du opmærksom på CEO Svindel?

Gode råd
Kontrollér altid anmodningens gyldighed ved at kontakte formanden eller chefen på et allerede aftalt telefonnummer, med henblik på at afklare om henvendelsen er reel. Undlad at besvare e-mailen, da det muligvis er en kriminel, du kommunikerer med.
Overhold de foreskrevne sikkerhedsprocedurer for overførsler og betalinger i virksomheden eller foreningen. Spring ikke godkendelsesled over, og giv ikke efter for pres.
Oplys medarbejdere og medlemmer om CEO fraud for at sikre, at alle er opmærksomme på, at de kan blive udsat for svindel.
Hvis du er i tvivl om en overførsel eller betaling, anbefaler vi altid at inddrage en kompetent kollega i dine overvejelser.
Du skal være særligt opmærksom, hvis henvendelsen er af hastende karakter. Du skal ligeledes være kritisk, hvis afsender kræver absolut fortrolighed eller lignende udsædvanlige krav, som er i strid med jeres interne procedurer.
Undlad så vidt muligt at offentliggøre navne på regnskabsmedarbejdere og deres e-mails på jeres hjemmeside.
De kriminelle vil typisk anmode om betaling eller overførsel i udenlandsk valuta.
Hvis I har en mistanke om, at I er blevet udsat for svindel, og har foretaget en betaling eller overførsel, skal I straks kontakte jeres pengeinstitut.

Er skaden sket?

Hvis du er blevet udsat for økonomisk svindel på nettet, bør du anmelde det til politiet.

Anmeld