Spring til hovedindhold

Forslag

Undgå investeringssvindel

Investeringssvindel er, hvis du får frarøvet penge af kriminelle, der lokker med falske lukrative investeringsmuligheder, såsom aktier, obligationer, kryptovaluta osv.

Ved at lokke med falske investeringsmuligheder og garantere særdeles attraktive afkast får de kriminelle overtalt ofrene til at investere deres penge i god tro og dermed overføre penge til dem. Desværre viser det sig efter et stykke tid, at investeringen ikke giver noget afkast, og at der ikke var tale om en reel investering.
Gode råd til at forebygge investeringssvindel
Tjek det firma, som du overvejer at handle med, forinden en investering. Undersøg på nettet, hvilke erfaringer andre har med det pågældende firma, fx via det engelske finanstilsyns, Financial Conduct Authority's hjemmeside.
Giv aldrig investeringsvirksomheden tilladelse til at overtage din computer ved at godkende fjernstyring.
Hvis du falder over et investeringstilbud på nettet, som lover hurtige afkast, skal du være kritisk. Afvis også uopfordrede opkald fra personer, der lover sikre investeringer.
Søg rådgivning, før du overfører penge eller foretager en investering.
Gode råd hvis du har været udsat for investeringssvindel
Hvis du opdager eller har mistanke om, at du er blevet udsat for investeringssvindel, er det vigtigt ikke at overføre flere penge til svindlerne. Heller ikke selvom de lokker med, at det kan skaffe dig dine penge igen.
På politi.dk kan du anmelde økonomisk svindel på internettet herunder investeringssvindel. Det er en god idé at dokumentere så meget som muligt af din kommunikation med svindlerne og sende det med anmeldelsen, så politiet kan bruge oplysningerne i efterforskningen.
Hvis du har foretaget en kortbetaling og senere får mistanke om at være blevet udsat for investeringssvindel, kan du forsøge at gøre indsigelse til din bank. 
Hvis du har afgivet personlige oplysninger såsom kortoplysninger eller MitID-oplysninger til svindlerne, skal du sørge for at spærre disse. Dette vil din bank typisk kunne hjælpe med. Hvis du har afgivet andre oplysninger som CPR-nummer eller billede af kørekort eller sygesikring, anbefaler vi, at du opretter en kreditadvarsel på borger.dk.
I nogle tilfælde beder svindlere som fjernadgang til at styre din computer. Hvis du er i tvivl om svindlerne har adgang til dette, anbefaler vi, at du søger professionel hjælp til at sikre, at det ikke længere er tilfældet.
Vær kritisk over for virksomheder og personer, der henvender sig eller annoncerer med, at de mod betaling kan dig at skaffe dine penge tilbage. Ofte kan der være tale om svindlere, og man vil i så fald blot tabe endnu flere penge.

Er skaden sket?

Hvis du er blevet udsat for økonomisk svindel på nettet, bør du anmelde det til politiet.

Anmeld