Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

4. februar 2019 10:31

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 4. februar 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Færdselsindsats i Aarhus Vest fredag

Østjyllands Politis færdselsafdeling og lokalpolitiet i Aarhus Vest gennemførte fredag eftermiddag og aften en færdselsindsats i det vestlige Aarhus. Det gav i alt 24 sigtelser fordelt på 17 personer.

En 21-årig mand stod for to af sigtelserne, da han, uden at have noget kørekort, blev målt til at køre med 116 km/t i tættere bebygget område, hvor der var tilladt 50 km/t. Han kan se frem til en samlet bøde i omegnen af 17.500 kr. og han vil blive frakendt retten til at erhverve det kørekort, han ikke havde i forvejen.

En 18-årig mand, der havde haft kørekort i seks uger, blev taget i at køre 86 km/t i tættere bebygget område, hvor der var tilladt 50 km/t. Det resulterer i en bøde på 3500 kr. og et kørselsforbud, hvilket betyder, at han skal retur til ny undervisning hos kørelæreren og til en ny teori- og køreprøve.

Indsatsen gav blandt andet:

 • Otte hastighedsovertrædelser til klip i kørekortet
 • To hastighedsovertrædelser til en betinget frakendelse af kørekortet
 • En hastighedsovetrædelse til ubetinget frakendelse
 • To kørte uden førerret
 • En kørte i narkopåvirket tilstand
 • En kørte uden at børn under 15 år var fastspændt
 • Tre kørte over for rødt lys
 • En foretog ulovlig overhaling 

**

Voldsmand efterlod sin mobiltelefon

Østjyllands Politi fik søndag kl. 11.17 en anmeldelse fra en 41-årig mand, der netop var blevet udsat for vold, da han gik på stien op mod Fabersvej i Randers. Her var han blevet passet op af tre ukendte mænd, der havde stillet sig i vejen for ham og talt grimt til ham. Den ene af mændene var herefter gået hen til den 41-årige og skubbet ham hårdt i brystet, hvorefter han havde slået ham i hovedet to gange med knyttet hånd. De to andre mænd tog herefter fat i gerningsmanden og fik ham væk fra stedet. De gik alle i retning mod Mariagervej, men én af dem tabte sin mobiltelefon på vejen.

Patruljen kørte efterfølgende en runde i området, og et kvarter senere spottede betjentene tre mænd, der passede på signalementet, stå ved Q8 på Mariagervej. Betjentene tog kontakt til den ene af dem, en 23-årig mand, der havde synlige skader på knoerne og blødte fra hånden. Han blev anholdt og sigtet for vold, hvilket han i første omgang nægtede at kende noget til. Men da han blev gjort bekendt med, at politiet havde fundet hans mobiltelefon på gerningsstedet, erkendte han, at han havde slået den 41-årige mand.

 

**

Udsat for vold på vej hjem fra byen

En 25-årig mand var tidligt søndag morgen kl. 05.30 blevet godt beruset i byen i Aarhus og havde lagt sig til at sove på en bænk i Busgaden, mens han ventede på bussen. Pludseligt vågnede han ved, at en ukendt mand stod og rodede i hans lommer. Han opdagede, at han manglede sin telefon og spurgte manden, om det var ham, der havde taget den.

Dette benægtede manden, mens han gik helt tæt på den 25-årige mand og slog ham en gang i ansigtet og derefter yderligere 3-4 gange med knyttet hånd, hvorefter han gik fra stedet. Den 25-årige lånte herefter en telefon af en forbipasserende og ringede til politiet.

Gerningsmanden beskrives som:

 • 23-25 år
 • Afrikansk af udseende
 • Almindelig af bygning
 • Kort, krøllet hår og sort skæg
 • Var iført sort tøj

Den 25-årige mand bemærkede, at der var flere personer til stede i busgaden, og politiet vil gerne i kontakt med eventuelle vidner, der kan have set overfaldet. Østjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.

**

Snak udviklede sig til vold

En 18-årig mand havde været i byen sammen med en kammerat natten til søndag, da de ved 5-tiden faldt i snak med to mørklødede mænd og en kvinde på en bænk ud for Bar Smil på Skt. Clemens Stræde i Aarhus. Samtalen gik blandt andet på, hvornår man kan kalde nogen for ”neger”, og det forløb, ifølge den 18-årige, helt stille og roligt.

Pludselig svingede den ene mand rundt med en spiritusflaske, der ramte den 18-årige på munden, og kort efter rejste manden sig op og slog den 18-årige i ansigtet. Den anden mand og kvinden forsøgte at holde gerningsmanden væk fra den 18-årige, der bad dem oplyse navnet på gerningsmanden, hvilket de dog ikke ville.

Den 18-årige har forklaret, at han efterfølgende gik hen til gerningsmanden for at oplyse ham om, at han havde ødelagt hans tænder og for at sige undskyld, hvis han var blevet vred over, at han havde kaldt ham for ”neger”. Det fik dog manden til at slå den 18-årige i ansigtet yderligere 3-4 gange, hvorefter de alle gik fra stedet.

De tre personer beskrives som:

A – ham der slog:

 • Mand
 • 25-30 år
 • Afrikansk af udseende
 • Normal kropsbygning
 • Havde tykke, tilbagestrøgne dread-locks til midt på ryggen
 • Fladt ansigt, bred næse med næsering i midten og to ringe i det ene næsebor
 • Begge øjenbryn havde symmetriske markeringer i siden
 • Iført grøn lang jakke, jeans med huller og hættetrøje

B:

 • Mand
 • 25-30 år
 • Afrikansk af udseende
 • 190 cm høj
 • Spinkel af bygning
 • Smalt ansigt
 • Helt kort hår
 • Iført stramme bukser

C:

 • Kvinde
 • 30-35 år
 • Dansk af udseende
 • 165 cm høj
 • Normal af bygning
 • Iført lang, sandfarvet trenchcoat 

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner til episoden. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

 

**

Betjent ramt af fyrværkeri ved demonstration

En betjent fra Østjyllands Politi blev søndag ved 13.30-tiden ramt af fyrværkeridele fra et afskudt bomberør i forbindelse med en anmeldt demonstration ved Langkærparken i Tilst. Bomberøret blev formentlig affyret ind i menneskemængden fra den anden siden af vejen, men ingen kom alvorligt til skade. Demonstrationen, der var anmeldt af partiet Stram Kurs, blev kortvarigt afbrudt, men kunne kort efter genoptages. Østjyllands Politi er nu i gang med at efterforske hændelsen med henblik på at finde frem til gerningsmanden. 

 

**

 

Kun en passager i bilen

Søndag kl. 16.08 forsøgte en 26-årig mand uden kørekort at slippe for en sigtelse, men uden held. En patrulje havde set manden køre en bil ind på en tankstation på Edwin Rahrs Vej i Brabrand, hvorefter de havde set ham hoppe ud af bilen fra passagersiden. Men da der ikke var andre i bilen, og da patruljen havde set ham køre den, blev han sigtet for kørsel i frakendelsestiden. I bilen blev der fundet en joint, og han blev derfor også sigtet for lov om euforiserende stoffer. Ejeren af bilen, en 29-årig kvinde, blev desuden sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person uden kørekort.

**

Brand i skur

Østjyllands Politi fik søndag kl. 15.08 en anmeldelse om, at der var opstået brand i en tilbygning til en villa på B.S. Ingemanns Vej i Åbyhøj. Beboerne havde opdaget branden og var selv begyndt at slukke med en haveslange, men uden held. Flammerne fik fat i taget på husets nordvendte side, men brandvæsnet fik hurtigt branden under kontrol. Det var primært skuret/tilbygningen, der havde taget skade af branden, men der var også sodskader i resten af huset. Brandårsagen kendes endnu ikke.

**

Færdsel

Søndag kl. 18.18 skete der et færdselsuheld på Elverdalsvej i Højbjerg. En 86-årig kvindelig bilist kom kørende ad Elverderlasvej, da hun påkørt en bil, tilhørende en 45-årig mand, der holdt parkeret i siden af vejen. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

En 23-årig mand blev søndag kl. 20.05 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Grovebakkevej i Randers NV.

En 20-årig mand blev søndag kl. 20.30 anholdt og sigtet for narkokørsel og for lov om euforiserende stoffer, da han blev standset af en patrulje på Grovebakkevej i Randers NV.

Søndag kl. 21.32 skete der et færdselsuheld i krydset Halse Ringvej/Herredsvej i Aarhus V, hvor to biler, ført af en 24-årig kvinde og af en 58-årig mand, var kørt sammen. Den 24-årige kvinde blev kørt til tjek på skadestuen med slap umiddelbart uden skader. Der skete betydelig materiel skade ved sammenstødet.

En 28-årig mand blev natten til mandag kl. 00.24 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på H.P. Christensens Gade i Aarhus N.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Ovesdal i Mårslet begået mellem fredag den 1/2 kl. 17.00 og søndag den 3/2 kl. 11.10
På Tøndergade i Aarhus C begået mellem lørdag den 2/2 kl. 15.00 og søndag den 3/2 kl. 19.50
I Hjortshøjparken i Hjortshøj begået søndag den 3/2 mellem kl. 11.00 og kl. 22.20

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

1. december 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 1. december 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

30. november 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 30. november 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

29. november 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. november 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.