Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

13. februar 2019

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 13. februar 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

**

 

Flere thailandske personer anholdt

Østjyllands Politis efterforskningsafdeling for Særlige Sager var tirsdag kl. 11.59 på besøg på en massageklinik i Aarhus N, hvor betjentene endte med at anholde to thailandske kvinder på 35 og 40 år. Den 35-årige kvinde var i besiddelse af et visum, der udløb i oktober 2017, men hun havde, på trods af det, opholdt sig i landet siden 1. november 2017. Kvinden blev desuden sigtet for i 10 måneder at have arbejdet ulovligt i landet. Samlet set giver det en bøde på 25.500 kroner.

Den 40-årige kvinde, der var arbejdsgiver for den 35-årige kvinde, blev sigtet for at have beskæftiget den 35-årige på trods af, at hun ikke havde lovlig opholds- og arbejdstilladelse. Den 40-årige blev på politistationen afhørt og erkendte, at hun ulovligt havde beskæftiget den 35-årige. Arbejdsgiveren, der er fastboende i Danmark og har lovligt ophold, blev efter afhøring, og efter at have modtaget en bøde på 20.000 kroner, løsladt igen.

Natten til onsdag kl. 02.50 foretog en patrulje endnu to anholdelser af to thailandske personer i en lejlighed beliggende Jens Baggesens Vej i Aarhus. De to anholdte er en kvinde på 44 år, og en endnu ikke identificeret person af thailandsk oprindelse. Begge de to thailændere havde anmeldt et tyverilignende forhold til politiet, hvor de påstod sig frarøvet penge og den uidentificerede persons pas. Det viste sig efterfølgende, at ingen af de to thailandske personer har ret til ophold i Danmark.

Alle personer er aktuelt frihedsberøvet af politiet i 3x24 timer. De vil alle blive interviewet af Socialstyrelsens Center Mod Menneskehandel med henblik på vurdering af, hvorvidt de pågældende kan have været udsat for menneskehandel. Personernes ophold i Danmark vil blive forelagt Udlændingestyrelsens Udvisningsvagt med henblik på vurdering af, om der kan resolveres udvisning med meddelt indrejseforbud jf. bestemmelserne i udlændingelovgivningen.

Hvis personerne vurderes ikke handlede vil de, hvis de resolveres udvist, inden udløb af politiets frihedsberøvelse på 3x24 timer, blive fremstillet i grundlovsforhør med henblik på yderligere frihedsberøvelse i fire uger for indenfor denne periode at kunne effektuere Styrelsens udvisningsbeslutning.

**

 

Truet i trafikken

En 25-årig mand kom tirsdag kl. 10.48 kørende ad Grenaavej i Risskov, da han kort efter krydset ved Veri-centeret skiftede vognbane. Manden har forklaret, at der umiddelbart efter kom en sølvfarvet Mercedes, der pressede sig ind foran den 25-årige og bremsede kraftigt op. En mand steg ud af bilen, gik den til den 25-åriges bil og bankede på ruden. Ifølge den 25-årige virkede manden meget ophidset, og han stod med en kniv i den ene hånd.

Den 25-årige nåede at låse bilens døre og skyndte sig at sætte i bakgear for at forsøge at komme væk. Manden bakkede dog direkte ind i en bil, der holdt bagved ham, og den kvindelige fører af denne bil steg ud. Det fik den ukendte mand til at sætte sig ind i sin bil og køre fra stedet. Den 25-årige gik herefter hen til den kvindelige bilist for at undskylde og udveksle forsikringsoplysninger.

Den 25-årige mand mente ikke, at han skulle have kørt på en måde, der kunne have ophidset den anden mand, og han havde ingen idé om, hvad motivet kunne være til mandens truende adfærd.

Manden beskrives som:

  • Dansk
  • 35-40 år gammel
  • 190 cm høj
  • Almindelig til kraftig af bygning
  • Halvlangt hår og gråligt skæg omkring munden
  • Var iført gråt joggingsæt og hættebluse

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner til optrinnet, der kan have yderligere oplysninger, om den bil manden kørte i eller hans identitet. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Intet kørekort = ingen bil

En patrulje ville tirsdag kl. 16.25 foretage en rutinekontrol af en bil på Hadsundvej i Randers NØ. Da betjentene tog kontakt til bilens fører, en 48-årig mand, oplyste han, at han ikke havde noget kørekort. Det viste sig, at han havde fået administrativt inddraget førerretten.

Ved opslag i politiets systemer kunne betjentene konstatere, at det var femte gang inden for tre år, at den 48-årige mand blev stoppet bag rattet i sin bil, på trods af det manglende kørekort. Bilen blev derfor beslaglagt på stedet med henblik på konfiskation.

**

Brand i lade

Østjyllands Politi blev tirsdag kl. 07.31 kaldt ud til en brand i en lade tilhørende en gård på Mariagervej i Hvidsten ved Spentrup. Ved patruljens ankomst stod ladens østlige del i flammer, og det stod hurtigt klart, at laden, der var fyldt med halmballer, var overtændt og ikke stod til at redde, så brandfolkene ville forsøge at stoppe spredning af flammerne til den garage, der var tilknyttet laden. Slukningsarbejdet stod på resten af dagen.

Årsagen til branden er endnu uklar, men branden kan muligvis være opstået fra en teleskoplæsser inde i laden, som ejeren af gården havde brugt til at transportere halmballer fra laden til fyret. Ingen personer eller dyr kom til skade ved branden.

**

Uden kørekort i afmeldt bil og med narko i blodet og i bilen

En patrulje standsede tirsdag kl. 19.55 en bil på Nettos parkeringsplads på Viborgvej i Randers NV. Patruljen tog kontakt til bilens 21-årige fører og bad om at se et kørekort. Det havde han ikke, og han forklarede betjentene, at han bare lige skulle lave noget på bilen. Han blev dog alligevel sigtet for kørsel uden førerret. Da han samtidig virkede narkopåvirket, blev han også bedt om at tage en narkometertest, der viste sig at være positiv, hvorfor han også blev sigtet for narkokørsel.

Betjentene bemærkede, at der lugtede kraftigt af hash inde i bilen og valgte der for at ransage bilen. Her fandt de en joint og en klump hash, som bilens 20-årige ejer, der var med som passager, erkendte tilhørte ham. Han blev derfor sigtet for besiddelse af narkotika.

Ved visitation af den 21-årige fører fandt betjentene desuden en peberspray i hans jakkelomme, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven. Til sidst pillede betjentene også nummerpladerne af bilen, da den stod som afmeldt.

**

Færdsel

En 47-årig mand blev tirsdag kl.17.45 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset på sin knallert af en patrulje på Kristrup Engvej i Randers SØ.

En 21-årig mand blev tirsdag kl. 19.55 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Randers NV.

En 21-årig mand blev natten til onsdag kl. 03.15 anholdt og sigtet for spirituskørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Kystvejen i Aarhus C.

Natten til onsdag kl. 05.25 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Strandallé/Grenåvej i Risskov. En bilist havde set en lastbil påkøre en del af lyssignalet i krydset, hvorefter lastbilchaufføren var kørt fra stedet uden at give sig til kende.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Egehaven i Lystrup begået mellem mandag den 11/2 kl. 14.30 og tirsdag den 12/2 kl. 09.00
  • På Egehaven i Lystrup begået mellem lørdag den 9/2 kl. 10.00 og tirsdag den 12/2 kl. 12.00
  • På Byagervej i Beder begået tirsdag den 12/2 kl. 12.31
  • På Bjerringsvej i Brabrand begået tirsdag den 12/2 kl. 19.00

Østjyllands Politi har i løbet af tirsdagen modtaget syv anmeldelser om indbrud i kolonihavehuse beliggende i Haveforeningen Risskov. Indbrudstyvenes fremgangsmåde har været at bryde døre og/eller vinduer op, og gerningstidspunktet ligger for de fleste af indbruddene mellem mandag eftermiddag og tirsdag eftermiddag.

Østjyllands Politi opfordrer kolonihaveejerne i Haveforeningen Risskov, såvel som i andre haveforeninger og boligkvarterer generelt, om at være opmærksomme på ukendte personer, der udviser mistænkelig adfærd i området. Ser man noget mistænkeligt, så kontakt politiet på 114. Ser man nogen, der er ved at begå indbrud, så ring 112.

Få gode råd til, hvordan du indbrudssikrer din bolig hos Det Kriminalpræventive Råd

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

19. november 2019

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 19. november 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. november 2019

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. november 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. november 2019

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi

Uddrag af Østjyllands Politis døgnrapport fra lørdag d. 16/11-19 kl. 0700 til søndag d. 17/11-19 kl. 0700.

Afvis cookies