Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

1. maj 2020 13:11

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 1. marts 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fremstiling i Retten i Randers kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.00 i Retten i Randers en 27-årig mand, der sigtes for grov vold begået mod en 29-årig kvinde på en adresse i Randers. Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre.

**

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.45

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.45 i Retten i Randers en 19-årig mand og en 23-årig mand for tre tilfælde af brandstiftelse begået i perioden fra den 16/4 til den 29/4 på Djursland samt for et indbrud begået den 12/4 i en butik i Grenaa. Anklager anmoder om lukkede døre.

 

**

Ejer af lille biograf sigtet for at holde åbent

Østjyllands Politi fik torsdag middag en anmeldelse om, at en mindre biograf i Aarhus C holdt åbent, selvom det p.t. er ulovligt. 

En patrulje kørte til stedet, som er indrettet med butik foran og en lille biograf i de bageste lokaler. I biografen blev en film vist for nogle betalende gæster, og politiet lukkede derfor lokalet ned og sigtede den 38-årige ejer for at have drevet biograf i strid med de gældende COVID-19-regler. 

Han kan nu se frem til en bøde på 10.000 kroner. 

 

**

Stjålet bil førte til fund af tyvekoster

En patrulje spottede torsdag eftermiddag kl. 16.58 på Rolighedsvej i Risskov en bil, som var meldt stjålet i tirsdags den 27/4. Da patruljevognen nærmede sig, løb en ung mand og fire unge kvinder fra bilen. Patruljen satte efter de fem personer til fods og råbte flere gange, at de skulle standse. Efter en kort eftersættelse indhentede betjentene tre piger på hhv. 15, 15 og 16 år, mens de andre to slap væk fra stedet. De tre piger blev i første omgang anholdt og sigtet for brugstyveri af bilen. Den 17-årige dreng, som var løbet væk fra stedet, blev kort efter hentet på sin bopæl. 

Da bilen efterfølgende blev undersøgt, fandt betjentene flere genstande, som stammede fra et indbrud begået i Risskov natten til torsdag. Ved en efterfølgende ransagning på den 17-åriges adresse fandt man desuden koster fra flere tyverier fra personbiler begået mellem den 23. april og den 30. april.

Den 17-årige blev ud over brugstyveri af personbil sigtet for tre forskellige tilfælde af tyveri fra biler.

 

**

Fire sigtet for at sætte ild i skraldespande og containere 

Østjyllands Politi efterlyste i går vidner til episoder med brand i containere og skraldespande i Skødstrup og Løgten natten til torsdag. Østjyllands Politi ledte efter personer i området og har siden efterforsket de i alt fem brande i containere og skraldespande i området. 

På den baggrund blev fire drenge på hhv. 15, 15, 15 og 14 år torsdag aften anholdt og sigtet for foreløbigt fem forhold af brandstiftelse.

Om brandene fra torsdagens døgnrapport:
Natten til torsdag måtte patruljer flere gange køre til anmeldelser om brand i containere og skraldespande i Skødstrup. Kl. 02.54 kom den første anmeldelse om brand i en container på Grenåvej. Da patruljen ankom, havde brandvæsnet allerede blevet slukket branden. Brandvæsnet forklarede, at de kort før havde slukket en brand i en skraldespand ved Nettos parkeringsplads, kun 20 meter derfra. Kl. 05.28 kom der anmeldelse om brand i en container ved Lærkebakken i Løgten, som ligeledes hurtigt blev slukket. Både containere og skraldespand stod væk fra bygninger, så der var ikke spredning af ild til andre områder og ingen kom til skade. 

Betjentene ledte i løbet af natten i området, men fandt ingen personer. Østjyllands Politi hører gerne fra folk, der evt. kan have set noget, på tlf. 114.

 

**

Holdt ulovligt på gadehjørne - blev sigtet for salg af narko

En patrulje fra Østjyllands Politi kom natten til fredag kl. 01.12 forbi en bil, der holdt ulovligt parkeret på et gadehjørne på Læssøesgade ved hjørnet af Steinmannsgade i Aarhus, og betjentene tog derfor kontakt til føreren af bilen. Under samtalen kom bilens passager tilbage og satte sig i bilen efter at have talt med føreren af en anden bil, som holdt parkeret tæt ved.

Betjentene henvendte sig herefter til føreren af den anden bil, som var en 22-årig kvinde. Fra kvindens bil lugtede kraftigt af hash. Ved efterfølgende ransagning af den 22-åriges bil fandt betjentene flere klumper hash og 35 salgsposer med kokain.

Den 22-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

**

Færdsel

En 36-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 06.30 sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje i rundkørslen ved Grenåvej og Ebeltoftvej i Randers.

Torsdag kl. 10.05 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Lystrup Centervej og Sønderskovvej i Lystrup, da en 51-årig kvindelig bilist påkørte en 30-årig mandlig bilist. Uheldet skete ifølge vidneforklaringer, da den 51-årige foretog et venstresving og derved påkørte den 30-årige. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

En 34-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 11.14 sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Jægergårdsgade i Aarhus.

En 28-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 13.28 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nørregade i Aarhus.

En 37-årig kvindelig bilist blev torsdag kl. 13.43 sigtet for kørsel uden førerret, da hun blev standset af en patrulje på Obstrupvej i Mårslet.

Torsdag kl. 15.45 skete der et færdselsuheld på Clausholmvej i Randers, da en 19-årig mandlig bilist kort mistede bevidstheden og derved drev over i den modsatte vognbane. Her påkørte han en 54-årig mandlig bil frontalt. Begge parter blev efterfølgende tilset af ambulancer, men ingen kom umiddelbart alvorligt til skade og trafikken blev genetableret på stedet knap en time efter.

En 35-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 20.15 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Vester Boulevard i Randers, fordi han sad og talte i mobiltelefon. Den 35-årige blev ud over narkokørsel sigtet for spirituskørsel, for at bruge håndholdt mobil og for kørsel i frakendelsestiden. 

En 22-årig mand blev torsdag kl. 20.40 sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Dynkarken i Aarhus.  Den 22-årige viste dig at være i besiddelse af en større mængde skunk i salgsposer og blev derfor desuden sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

Torsdag kl. 21.41 blev en 27-årig mand sigtet for kørsel uden førerret, efter at han var kommet til at bakke en personbil i grøften På Ebeltoftvej i Tåstrup ved Rønde.

En 24-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 22.01 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Tyvhøjvej i Grenaa.

Torsdag kl. 23.36 skete der et færdselsuheld i rundkørslen ved komponistvejen og Gl. Viborgvej i Randers, da en 18-årig mandlig bilist overså sin vigepligt i rundkørslen og påkørte en 19-årig mandlig bilist. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

En 44-årig kvindelig bilist blev natten til fredag kl. 00.10 anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Herman Stillings Vej i Randers.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Højrisvej i Risskov begået den 30/4 mellem kl. 00.10 og kl. 02.14
På Graven i Aarhus begået den 30/4 kl. 00.00

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

22. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

21. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten fra søndag den 21. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

20. april 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra OEstjyllands Politi loerdag den 20. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.