Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

10. maj 2019 11:12

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 10. maj 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus 

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.00 tre kvinder på 22, 23 og 25 år, der sigtes for trusler og grov vold mod en 21-årig kvinde begået søndag aften i Brabrand-området. Kvinderne er sigtet for, sammen mere flere pt. ukendte gerningsmænd, at have eksponeret den 21-årige kvinde for peberspray og for gentagne gange at have sparket, trampet og slået hende, mens de holdt hende fast og truede hende på livet. 

Da der er medgerningsmænd på fri fod, vil anklagemyndigheden anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere på nuværende tidspunkt.

**

 

Dreng på 1½ år forsvandt fra sin mor

Østjyllands Politi blev torsdag kl. 16.13 kontaktet af en 22-årig mor, hvis 1½ år gamle søn var forsvundet i forbindelse med, at hun havde hentet ham i hans daginstitution på Louisevej i Brabrand. Politiet satte med det samme en større eftersøgning i gang med assistance fra både patruljer, hundepatruljer og flere færdselsbetjente, der var i området i forbindelse med en planlagt færdselsindsats (se mere nedenfor). 

Drengen blev også efterlyst på Twitter og Facebook og via flere medier, hvilket betød at mange borgere kom til stedet for at tilbyde deres hjælp. Lidt efter kl. 18.00 fik to betjente øje på drengen, der gik rundt på en parkeringsplads ved Louisevej. Han var i god behold og blev kørt retur til sine forældre.

Østjyllands Politi vil gerne benytte lejligheden til at takke de mange borgere, der mødte op og tilbød deres hjælp. 

**

 

30 personer sigtet ved færdselsindsats i Aarhus Vest

Østjyllands Politis færdselsafdeling og lokalpolitiet i Aarhus Vest gennemførte torsdag eftermiddag og aften en færdselsindsats i det vestlige Aarhus. 30 personer blev sigtet – heraf kan tre personer se frem til en ubetinget frakendelse af kørekortet for at køre alt for stærkt. 

På Hejredalsvej i Brabrand kørte en bilist 113 km/t, hvor man må køre 50 km/t, og på Silkeborgvej i Åbyhøj, hvor den tilladte hastighed også er 50 km/t, kørte en bilist 114 km/t. Den sidste ubetingede frakendelse af kørekortet gik til en bilist, der blev målt til at køre 149 km/t på Ringvejen, hvor hastighedsbegrænsningen hedder 70 km/t.

Herudover kan nævnes følgende sager:

 • 6 hastighedssager på Ringvejen til klip
 • 1 hastighedssag til klip i byzone
 • 3 hastighedssager til betinget frakendelse i byzone
 • 4 ulovlige overhalinger til klip
 • 3 fremkørsel for rødt lys til klip – i én af sagerne mente den sigtede dog at have en naturlig forklaring, idet bremserne på bilen ikke virkede
 • 1 vigepligtforseelse til klip
 • 2 kørte bil uden at have førerret
 • 4 benyttede mobiltelefon under kørsel
 • 2 kørte uden sele
 • 2 kørte kap- og væddeløbskørsel – klipsag
 • 1 tæt kørsel

**

Ringede på dørtelefonen og blev truet med tæsk

En 35-årig mand skulle torsdag kl. 08.28 besøge en veninde, der boede i en opgang i Saralystparken i Højbjerg. Manden forsøgte flere gange at ringe på hos kvinden via dørtelefonen, men da hun ikke åbnede, bankede han i stedet på hendes rude. Ifølge mandens forklaring kom en ukendt mand pludselig løbende ud fra opgangen og råbte til den 35-årige, at han ”ville smadre ham”. Den 35-årige blev forskrækket og løb hen til sin bil og kørte fra stedet. 

Han vendte dog kort efter tilbage til stedet, da han jo havde en aftale med sin veninde. Da han kom retur, kom den ukendte mand igen løbende ud fra opgangen – nu med en økse i hånden. Den 35-årige skyndte sig derfor igen at køre fra stedet, men inden han kom derfra, slog den ukendte mand mod bilen med sin økse. Da den 35-årige mand kort efter igen vendte tilbage, parkerede han et stykke derfra og gik hen til venindens lejlighed, hvor han blev lukket ind. 

Et vidne havde i mellemtiden kontaktet politiet, der var ankommet til stedet. Betjentene tog kontakt til den lejlighed, hvor manden med øksen boede, og den 34-årige mand blev anholdt og sigtet for trusler på livet. Ved ransagningen af mandens lejlighed fandt betjentene den omtalte økse, noget narkotika og dopingmidler og et større pengebeløb. Manden blev derfor også sigtet for overtrædelse af våbenloven og for besiddelse af narkotika og dopingmidler. 

** 

Ældre kvinde udsat for tricktyveri

Torsdag ved middagstid ringede det på døren hos en 85-årig kvinde, der bor i en lejlighed på Tranekærparken i Risskov. Da hun åbnede døren, stod der en kvinde uden for, der forklarede at hun havde låst sig ude af sin lejlighed og havde brug for hjælp. Kvinden fik den ældre kvinde til at gå med ud på altanen, hvor hun pegede ned mod en bil på parkeringspladsen og forklarede, at det var hendes bil.

Kvinden fik den 85-årige til at skrive en seddel til en veninde, hvorpå den fremgik, at hun havde låst sig ude og at der ville komme en låsesmed senere. Da den ældre kvinde havde skrevet sedlen forlod kvinden lejligheden igen. Først i løbet af aftenen opdagede den 85-årige kvinde, at der var forsvundet en pengekasse fra en køkkenskuffe.

Kvinden der ringede på beskrives som:

 • 28-30 år gammel
 • Ca. 165 cm høj
 • Ikke etnisk dansk af udseende
 • Almindelig af kropsbygning
 • Lys i huden og med brunt, mellemlangt hår
 • Talte dansk med accent
 • Var iført en mørk skindjakke og mørke bukser
 • Medbragte en mellemstor taske

**

Tyveri fra kasseapparat

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 20.53 en anmeldelse om, at Rema 1000 på Frederiks Allé i Aarhus havde været udsat for et tyveri. En mand var kommet ind i butikken og havde haft held til at få adgang til kassen, hvor han havde stjålet nogle tusinde kroner, hvorefter han havde forladt stedet igen.

Manden beskrives som:

 • Havde karseklippet, rødt hår
 • Havde en tatovering på siden af hovedet
 • Var i ført skort jakke og sorte bukser

Har man oplysninger i sagen, kan man kontakte Østjyllands Politi på telefon 114. 

**

Slagsmål ved Burger King

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 20.00 en anmeldelse om, at der var slagsmål mellem flere personer ved parkeringspladsen ved Burger King på Ormslevvej i Viby. Da politiet ankom til stedet var de fleste af personerne væk, men betjentene fik kontakt til to personer, der formodedes at være de forurettede, men de ønskede ikke at tale med politiet. Østjyllands Politi formoder, at slagsmålet udspringer af en intern konflikt i det kriminelle miljø. 

**

Fulde-slagsmål foran 7-Eleven

Østjyllands Politi blev natten til fredag kl. 01.07 kald til Immervad i Aarhus C, hvor et vidne havde set et slagsmål mellem to grupperinger foran 7-Eleven. Da politiet kom frem fik betjentene kontakt til en 21-årig mand, der blødte fra munden. Han forklarede, at han var blevet slået flere gange af en mand, der efterfølgende var gået fra stedet sammen med en kvinde i retning mod Guldsmedgade. 

Signalementet af gerningsmanden blev sendt rundt til øvrige patruljer, og kort efter meldte en patrulje, at de havde set et par, der kunne passe på beskrivelsen ikke så langt derfra. Patruljen tog kontakt til den 23-årige mand, der blev anholdt og sigtet for vold. 

**

Buspassager ville ikke forlade bussen

En buschauffør kontaktede natten til fredag kl. 01.10 politiet, idet han ved Munkevejen i Tilst stod med en beruset og opfarende person, der ikke ville forlade bussen, der nu var nået til endestationen. Der blev sendt en patrulje til stedet, og da den 28-årige mand fortsatte sin opfarende og aggressive adfærd blev han anholdt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og fik lov til at overnatte i detentionen. 

**

Færdsel

Torsdag kl. 12.20 blev en 77-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Horsensvej i Odder. 

Torsdag kl. 15.12 skete der et færdselsuheld på Hobrovej i Randers. En 26-årig kvindelig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt og ind i en rundkørsel, hvor hun kørte ud foran en knallert, ført af en 15-årig dreng, der var på vej rundt i rundkørslen. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet. Den 26-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 16.24 blev en 20-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på motortrafikvejen ved Hornslet. 

Torsdag kl. 17.15 blev en 18-årig mandlig bilist standset af en patrulje på Nyvangsvej i Randers NV. Den 18-årige kunne ikke fremvise et gyldigt kørekort, da han ikke havde et. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Han oplyste i stedet en anden persons personnummer, hvilket han også blev sigtet for. Derudover blev den 18-årige ejer af bilen sigtet for at overlade førerretten til en person uden kørekort. 

Torsdag kl. 20.10 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ormslevvej i Viby. 

Torsdag kl. 23.40 blev en 56-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Paderup Boulevard i Randers SØ. 

Natten til fredag kl. 00.50 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, for kørsel uden førerret og for narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Jyllandsgade i Randers C. 

Natten til fredag kl. 01.30 blev en 17-årig mandlig knallertfører anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Støberigade i Randers SV.  

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Fyrrevej i Thorsager ved Rønde begået mellem onsdag den 8/5 kl. 09.00 og torsdag den 9/5 kl. 09.58
På Ellebjergvej i Risskov begået torsdag den 9/5 kl. 11.00
På Fuglevænget i Fjellerup Strand ved Glesborg begået tirdag den 26/3 mellem kl. 11.00 og kl. 21.00
På Viborgvej i Aarhus V begået torsdag mellem kl. 10.30 og kl. 16.00
På Tommesensvej i Hammel begået torsdag den 9/5 mellem kl. 17.45 og kl. 18.00

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

23. april 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten den 23. april 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

22. april 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. april 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

21. april 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 21. april 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.