Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

13. november 2020 11:39

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 13. november 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.00 i Retten i Aarhus en 37-årig thailandsk kvinde, der ikke har lovligt ophold i landet. Kvinden blev anholdt på en adresse i Aarhus C i tirsdags i forbindelse med en rutinekontrol på massageklinikker. Kvinden fik en straksbøde på 9500 kroner og har været tilbageholdt af politiet, mens hendes sag er blevet forelagt Udlændingestyrelsen. Udlændingestyrelsen har nu truffet beslutning om, at kvinden skal udvises af landet med indrejseforbud i to år.

**

 

Særligt fokus på Ringvejen i Aarhus

Østjyllands Politi har i øjeblikket særligt fokus på færdslen på Ringvejen i Aarhus, hvor politiet oplever en uhensigtsmæssig færdselskultur. Patruljerne foretager derfor daglige kontroller langs Ringvejen, hvilket torsdag gav frem sager.

Med jævne mellemrum kører færdselsafdelingen også ud og laver en særlig indsats. Det gjorde de også torsdag aften, hvilket førte til 56 sager fordelt på 49 sigtede.

8 x håndholdt mobiltelefon - giver klip i kørekortet
5 x hastighed - til klip i kørekortet
1 x hastighed - til en betinget frakendelse af kørekortet
1 x overhaling over spærrelinje - giver klip i kørekortet
4 x kørsel frem for rødt lys – giver klip i kørekortet
1 x overhaling højre om – giver klip i kørekortet
2 x oplysningspligt – ved at have overladt førerretten til en person uden kørerkort
3 x manglende sikkerhedssele
1 x forkert lygteføring
3 x kørekort ej medbragt
1 x vending over spærrelinje
1 x overskredet spærreflade ved vognbaneskift
1 x tildækket nummerplade
1 x fejl og mangler
1 x 17-årig uden ledsager
3 x kørsel uden førerret
I den ene af sagerne var der tale om en 17-årig dreng uden førerret, der kørte 98 km/t på Jernaldervej, hvor man må køre 60 km/. Drengen havde lånt bilen af sin far, der kan se frem til en bøde for at overlade førerretten til sønnen, der ikke havde noget kørekort.

Færdselspolitiet kunne konkludere, at det ikke kun er bilisterne, der har svært ved at overholde færdselsloven. I løbet af aftenen blev der også skrevet en del cyklister og en enkelt fodgænger:

1 x fodgænger der gik over for rødt lys i krydset Ringvejen/Edwin Rahrs Vej
15 x cykel uden lys
2 x cykel frem for rødt lys
I den ene sag var der tale om en 29-årig mandlig cyklist, der, uden at have lys på cyklen, kørte over for rødt lyst, da han krydsede Ringvejen midt i eftermiddagstrafikken, så en bil måtte bremse for at undgå påkørsel.

**

 

Alvorlig færdselsuheld på Ringvejen

Natten til torsdag kl. 03.50 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var sket et alvorlig færdselsuheld på Åby Ringvej tæt på krydset ved Bautavej. De foreløbige undersøgelser tyder på, at en personbil, ført af en 54-årig mand, og en varebil, ført af en 47-årig mand, begge kørte ad Åby Ringvej mod syd, da den 54-årige mand ville overhale og trak ud i 2. vognbane.

I forbindelse med overhalingen ramte han bagenden på de forankørende bil, hvilket medførte, at begge biler snurrede rundt og endte ude i rabatten. Personbilen ramte en lygtepæl, mens varebilen ramte et mindre træ. Begge parter blev kørt til Aarhus Universitetshospital - den 54-årige mand er alvorligt tilskadekommen og i kritisk tilstand, mens den 47-årige mand umiddelbart ikke er kommet alvorligt til skade. De pårørende er underrettet.

**

 

Spottede en bil med kun tre hjul

Torsdag kl. 21.59 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der i Voldby havde set en bil med kun tre hjul. Bilen havde tabt det fjerde hjul, men det forhindrede ikke føreren i at fortsætte et stykke endnu, inden han standsede i vejkanten mellem Voldby og Sabro, steg ud af bilen og begyndte at gå fra stedet. Anmelderen kørte også ind til siden og ventede på stedet, indtil politiets hundepatrulje ankom.

Hundene begyndte med det samme at gå spor efter manden, der blev fundet ca. to kilomenter længere henne ad Viborgvej. Den 25-årige mand havde svært ved at holde balancen og lugtede også af alkohol. Han blev fundet i besiddelse af nøglen til den efterladte bil og han erkendte da også, at det var ham der havde kørt i bilen. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Ved nærmere eftersyn af bilen kunne betjentene se, at den havde friske skader, der kunne tyde på, at den havde været impliceret i et færdselsuheld. Efter en kort snak med vagtcentralen blev det konstateret, at bilen højst sandsynligt var identisk med den bil, der var flygtet efter et færdselsuheld på krydset Åby Ringvej/Viborgvej i Aarhus V tidligere på aftenen – se beskrivelse længere nede i døgnrapporten.

Politiet skal nu have afklaret, om det var den 25-årige mand, der flygtede fra færdselsuheldet, da han i så fald også skal sigtes for ikke at overholde sine forpligtelser i forbindelse med et færdselsuheld.

**

 

Forsøgte at stjæle en spegepølse

Torsdag kl. 15.50 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om fra Superbrugsen på Centervej i Auning, hvor personalet havde tilbageholdt en butikstyv. Personalet havde også i tirsdags haft besøg af den samme mand, der var stukket af fra butikken med en creme, inden personalet fik fat i ham. Nu var han tilbage i butikken, og en af medarbejderne fulgte efter ham op til kassen, som han gik forbi uden at købe noget.

Medarbejderen tog kontakt til manden, da han var på vej ud af butikken, og bad ham følge med ind i baglokalet. Her blev han bedt om at tømme lommerne, og det viste sig, at han havde forsøgt at stjæle en spegepølse. Medarbejderen forsøgte at få manden til at oplyse hvem han var og hvor han boede, men det ønskede han ikke, og politiet blev derfor tilkaldt. Da betjentene ankom til stedet fandt de frem til mandens identitet, og den 21-årig mand blev sigtet for de to tilfælde af butikstyveri.

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 08.44 skete der et færdselsuheld på Hovvej i Hadsten. En 71-årig mandlig bilist påkørte et helleanlæg, men der skete umiddelbart kun materiel skade.

Torsdag kl. 13.52 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej i Aarhus C. En 18-årig mandlig bilist var, i forbindelse med en overhaling, trukket ind foran en anden bil, der blev ført af en 43-årig mand, hvorved der skete sammenstød. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet. Den 18-årige mand blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at have lavet en farlig overhaling.

Torsdag kl. 16.21 skete der et færdselsuheld i T-krydset Viborgvej/Holmstruphøjvej i Aarhus C. En 34-årig mandlig bilist kørte ud fra Holmstruphøjvej mod Viborgvej, da han kørte ud foran en 17-årig cyklist, der kom kørende mod færdselsretningen på cykelstien ved Viborgvej. Cyklisten kørte ind i siden af bilen og faldt af cyklen, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade. Han blev tilset i en ambulance, men havde ikke behov for at komme på skadestuen.

Torsdag kl. 18.50 skete der et færdselsuheld på Lervangen i Randers NØ. En 78-årig mandlig bilist kom kørende ad Lervangen mod nord, da han af ukendte årsager påkørte en træpullert, der var opført i forbindelse med en vejchikane. Uheldet medførte kun materiel skade.

Torsdag kl. 21.20 skete der et færdselsuheld i krydset Åby Ringvej/Viborgvej i Aarhus V. En bilist påkørte en lysmast og efterfølgende en minibus, der blev ført af en 50-årig mand. Der skete kun materiel skade ved uheldet. Bilisten kørte efterfølgende fra stedet, men politiet fandt en times tid senere frem til den formodede flugtbilist, der blev anholdt ved Hammel – se beskrivelse længere oppe i døgnrapporten.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Valdemarsvej i Randers SØ begået mellem mandag den 9/11 kl. 10.30 og onsdag den 11/11 kl. 10.00
  • På Marstrandsgade i Aarhus C begået torsdag den 12/11
  • På Sognevej i Granslev, Langå begået torsdag den 12/11 mellem kl. 06.00 og kl. 17.00
  • På Bredkær Vænge i Egå begået torsdag den 12/11 mellem kl. 09.00 og kl. 18.40
  • På Arendalsvej i Aarhus N begået torsdag den 12/11 mellem kl. 17.30 og kl. 20.15
  • På Torvevænget i Tranbjerg begået torsdag den 12/11 kl. 21.20
  • På Fasanvej i Aarhus V begået torsdag den 12/11 kl. 22.12
  • På Damtoften i Viby begået torsdag den 12/11 mellem kl. 16.00 og kl. 22.30

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. marts 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.