Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

2. oktober 2020 11:20

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 2. oktober 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.30 en 22-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for røveri og vidnetrusler. Ifølge sigtelsen var den 22-årige én af to mænd, der tidlig morgen den 9. august begik et gaderøveri mod en 18-årig mand, som på Badstuegade i Aarhus blev frarøvet et par sko og to sølvhalskæder.

Efterfølgende truede de to mænd ifølge sigtelsen den 18-årige og hans 19-årige ven med vold, hvis de fortalte om overfaldet.

Den 22-årige blev anholdt torsdag, efter han havde meldt sig selv til politiet. Det skete kort efter, at Østjyllands Politi havde sendt en offentlig efterlysning ud med et billede af den 22-årige.

Den anden, der er sigtet for røveriet – en 18-årig mand – blev varetægtsfængslet til sagen den 16. september.

 

 

**

 

Politiet vækkede sovende par i stjålet bil

En mand ringede torsdag kl. 10.52 til politiet og fortalte, at hans mors bil holdt ved Hjortshøj Station. Den var blevet stjålet i Lystrup i forbindelse med et indbrud i hendes hjem natten til torsdag, og var nu tilfældigvis blevet set i Hjortshøj. I bilen ved stationen sad en ung mand og kvinde og sov.

En patrulje kørte til stedet, og da de kom frem, sad det unge par stadig og sov i bilen. Begge blev vækket af politiet og lagt i håndjern ved siden af bilen. I bilen lå en pistol med løse skud, og ud over indbrud og tyveri blev både den 17-årige og hans 15-årige veninde sigtet for besiddelse af skydevåben.

I den 17-åriges jakke lå en klump hash, som han også blev sigtet for at besidde.

Politiet orienterede de unges forældre og de sociale myndigheder, og bilen blev leveret tilbage til rette ejer.

 

 

**

82-årig kvinde udsat for tricktyveri

En 82-årig kvinde anmeldte torsdag, at hun omkring kl. 9.50 var blevet udsat for tricktyveri på Skanderborgvej i Aarhus C. Den 82-årige fortalte, at en mand og en kvinde havde henvendt sig til hende på gaden, hvor de bad om hjælp til at ringe på en dørtelefon.

Efter at parret havde talt lidt tid med den 82-årige, gik de fra stedet, og først senere opdagede kvinden, at hendes pung var væk.

De to formodede tricktyve beskrives som:

  • Kvinde
  • Dansk af udseende, lys hud
  • Ca. 35-40 år
  • Ca. 160 cm høj
  • Langt, lyst hår
  • Iført lyseblå jakke

 

  • Mand Mellemøstlig af udseende, brun hud
  • Ca. 40 år
  • Ca. 175-178 cm høj, fedladen
  • Kort, sort hår
  • Talte dansk med accent
  • Iført kort jakke og cowboybukser

Har du oplysninger om de to personer, kan du kontakte politiet via tlf. 114.

 

 

**

Specialpatruljen fandt stoffer og mulige koster

Østjyllands Politis specialpatrulje tog torsdag kl. 10.05 til en adresse i nærheden af Hasselager. På baggrund af et tip ransagede de huset, hvor en 33-årig mand bor. Under ransagningen fandt betjentene noget hash og skunk, som den 33-årige blev sigtet for at besidde.

Derudover blev der fundet en del designermøbler, som politiet beslaglagde for at undersøge, om der er tale om tyvekoster.


**

 

Mand gik rundt med glasskår på Banegårdspladsen

Mandag kl. 22.34 kom der via 112 anmeldelser om, at en 24-årig mand gik rundt på Banegårdspladsen i Aarhus med en skarp genstand i hånden. En patrulje kørte hurtigt til stedet og fandt ved ankomst den 24-årige liggende på maven i håndjern ved siden af en vagt fra banegården.

Ved siden af manden lå et stort stykke glasskår. Den 24-årige mand var opfarende, virkede påvirket og talte usammenhængende. Manden blev anholdt og sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden.


**

Færdsel

Torsdag kl. 15.12 skete der et færdselsuheld på Paludan-Müllers Vej i Aarhus N, da en 75-årig mandlig bilist bakkede ind i en 56-årig kvindelig bilist med lav hastighed på en parkeringsplads. Ingen kom til skade ved uheldet.

En 30-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 16.55 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Hollandsbjergvej i Ørsted på Norddjurs. Den 30-årige blev desuden sigtet for kørsel uden førerret.

Torsdag kl. 22.38 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Aarhus Nord. En 21-årig mandlig bilist kom kørende i en varebil, da dennes bagerste aksel pludselig gled ud. Dette fik den 21-årige til at miste herredømmet, og han kørte i grøften. Den 21-årige klagede efterfølgende over smerter i ryggen, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Violvej i Risskov begået mellem torsdag den 14/5 kl. 00.00 og onsdag den 20/5 kl. 00.00
På Fynsgade i Aarhus C begået torsdag den 1/10 kl. 23.28
På Enggårdsvej i Åbyhøj begået fredag den 2/10 kl. 03.07

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.