Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

27. september 2019 11:44

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 27. september 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fremstilling i Retten i Aarhus

Kl. 10.00 fremstilles en 45-årig mand fra Moldova, der har siddet anholdt siden onsdag eftermiddag (se nedenstående) og sigtes for ulovligt ophold. Mandens sag har været forelagt for udlændingestyrelsen, der har besluttet, at han skal udvises af landet med indrejseforbud i to år. Han fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling til udvisningen kan effektueres.

 

Fra torsdagens døgnrapport

I onsdagens døgnrapport var der omtalt en sag, hvor en mand tirsdag eftermiddag var blevet set på Voldbjergvej i Risskov i færd med at stjæle nogle pantflasker. Manden, der blev beskrevet som østeuropæisk af udseende, var forsvundet fra stedet på en pink damecykel.

Onsdag eftermiddag var manden så på spil igen, hvor han, og den pink damecykel, blev set ved Rema1000 på Brassøvej i Risskov. Et vidne på stedet kunne genkende manden, der også havde været på spil hjemme i hans carport tirsdag aften.

Der blev sendt en patrulje til stedet, der fik kontakt til manden, der hverken talte dansk eller engelsk, men som på gebrokkent tysk oplyste, at han var fra Moldova. Den 45-årige mand fremviste et moldovisk pas, men da det ikke var muligt at afhøre ham uden tolk blev han kørt med ind på politigården.

Her viste det sig, at manden opholdt sig ulovligt i landet, hvilket han blev sigtet for. Han blev anholdt og bliver tilbageholdt på udlændingeloven, mens hans sag bliver forelagt for udlændingestyrelsen. Han fik i øvrigt også en straksbøde på 1500 kroner.

**

 

Fremstilling i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 12.00 i Retten i Randers en 40-årig mand fra Randers, der sigtes for kvalificeret vold.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Tunede knallerter standset i Ryomgård efter tip fra borgere

Flere borgere i Ryomgård og omegn har fortalt politiet om vild og voldsom knallertkørsel, som skaber utryghed i området. Derfor tog betjente fra Færdsel og lokalpolitiet i Grenaa torsdag morgen på kontrol rundt omkring i byen. Fire unge mænd blev standset og sigtet, da deres knallerter viste sig at være tunet til at køre for stærkt.

For den ene unge mand var det anden gang, han blev standset på en tunet knallert. Det fik den konsekvens, at han mistede sit knallertkørekort, mistede sin knallert, og at han nu må vente et halvt år mere end sine venner på at tage kørekort til bil.

For de tre andre unge mænds vedkommende var det første gang, de blev standset. Derfor ”slipper” de med en bøde og en betinget frakendelse af knallertkørekortet. De fik besked på at trække hjem og få gjort knallerten lovlig.

**

 

Anholdt for vold

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 13.27 en anmeldelse om, at en 32-årig mand var blevet overfaldet ved indgangen til Bruuns Galleri i Jægergårdsgade i Aarhus. Vidner har forklaret til politiet, at to personer var kommet hen til manden, som de havde slået i hovedet, så han faldt til jorden, hvorefter de sparkede ham flere gange i ansigtet. De var herefter gået fra stedet i retning mod DGI-huset.

Vidnerne kunne give et godt signalement af de to mænd, som blev sendt rundt til alle patruljer. Kort efter så en patrulje ved Comwell Hotel tre personer, hvoraf de to passede med signalementet på de to gerningsmænd. Patruljen standsede de tre mænd på 21, 22 og 24 år ved broen under Spanien og sigtede dem alle for vold. I forbindelse med visitation af dem blev den 21-årige fundet i besiddelse af en klump hash, og han blev derfor også sigtet for narkobesiddelse.

Efterfølgende viste det sig, at det kun var de to mænd på 21 og 24 år, der kunne sigtes for vold, og sigtelsen mod den 22-årige blev derfor frafaldet. Alle tre mænd blev løsladt igen efter endt afhøring.

**

 

Taxachauffør udsat for vold

Natten til fredag kl. 03.52 holdt en 34-årig taxa-chauffør på ventepladsen på Vestergade i Aarhus, da tre personer kom løbende hen og satte sig ind i hans taxa og ville have ham til at køre med det samme. Taxa-chaufføren har forklaret til politiet, at der kort efter kom en fjerde mand hen til taxaen, som åbnede alle dørene, inkl. førerdøren, og nikkede chaufføren en skalle.

Chaufføren har forklaret, at han pressede manden ud af bilen og hen mod et træ, men i det samme kom en af personerne fra taxaen bagfra og trak ham ned på jorden, hvorefter de to andre personer fra taxaen, og politiet, kom og skilte dem ad. Taxachaufføren udpegede med det samme de to personer der havde overfaldet ham, men stemningen på stedet var ophidset, og det var svært for betjentene at få de fem personer til at falde til ro.

Det endte med, at en 25-årig mand blev sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og for vold mod taxachaufføren. En 26-årig mand blev også sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og en 22-årig mand blev sigtet for vold mod chaufføren. De to mænd, der blev sigtet for vold, blev anholdt og kørt med på politigården.

**

 

Butikstyv på spil i Salling

Onsdag kl. 13.27 blev en medarbejder i Salling opmærksom på en mand, der gik rundt i stueetagen med en jakke i hånden, som medarbejderen viste var en del af sortimentet i herreafdelingen på 2. sal. Det syntes medarbejderen virkede mistænkeligt, og han fulgte derfor efter manden, der tog rulletrappen op på 3. sal, hvor alarmerne gik i gang, og videre ind i et pigeprøverum.

Medarbejderen tilkaldte en butiksvagt, der sammen med medarbejderen via en åbning i bunden af døren til prøverummet så, at manden puttede jakken ned i sin rygsæk. De fulgte herefter eftermanden, der satte kurs mod udgangen. Kort før udgangen satte manden pludselig i løb, og vagten satte efter ham og fik ham standset lidt længere oppe ad Strøget.

Vagten førte manden retur til butikkens baglokale, mens der blev ringet efter politiet. Da betjentene ankom til stedet, blev den 32-årige mand sigtet for butikstyveri af jakken og af en aftershave, som han også havde stjålet fra Salling.

**

 

Ophidsede diskussioner på åben gade

Østjyllands Politi fik natten til fredag kl. 00.43 en anmeldelse om, at en mand og en kvinde løb rundt ved Museumsgade i Aarhus og var meget højrøstede. Den beskrivelse passede meget godt på det, patruljen kunne se, da de kom til stedet. De to personer skændtes, og kvinden stod halvnøgen på gaden, mens manden råbte højlydt af hende.

Patruljen tog fat i den 30-årige mand, der virkede beruset og lugtede af alkohol. Han var fortsat meget aggressiv, også over for betjentene, og han blev derfor anholdt, sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og kørt i detentionen. Den halvnøgne 29-årige kvinde blev iklædt en dragt og blev kørt til politigården for nærmere afhøring.

**

 

39-årig mand ville ikke anholdes til fogedretten

Natten til fredag kl. 03.03 bankede en patrulje på hos en 39-årig mand i Kristrup, Randers SØ. Manden var eftersøgt til fogedretten og skulle derfor anholdes, men han stod ikke just med åbne arme, da han åbnede døren og så de to betjente stå uden for. Tværtimod var både han og hans kæreste stærkt utilfredse med politiets tilstedeværelse, og betjentene fik flere gange besked på ”at skride”.

Manden gik dog modvilligt med betjentene hen mod patruljevognen, men blev på vejen mere og mere ophidset og kaldte blandt andet betjentene for ”røvhuller” og ”pansersvin”, og da han skulle have håndjern på, modsatte han sig i første omgang. Det lykkedes dog alligevel betjentene at få håndjernene på ham, men da de ville sætte ham ind i bilen, blev han igen ophidset og forsøgte at vriste sig fri, mens han fortsatte med at råbe ukvemsord efter betjentene.

Det lykkedes til sidst betjentene at få manden ind i patruljebilen på trods af, at også hans kæreste råbte efter dem og forsøgte at lægge hindringer i vejen. Den 39-årige mand blev sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand og for at lægge hindringer i vejen for politiet.

**

 

Brand i bil

Torsdag kl. 21.52 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om brand i en bil, der holdt parkeret på Gudrunsvej i Brabrand. Bilen udbrændte og der kom også følgeskader på den bil, der holdt parkeret ved siden af. Ingen personer kom til skade, men bilen var så medtaget af branden og slukningsarbejdet, at det torsdag aften ikke var muligt at undersøge stedet nærmere. Det er derfor heller ikke muligt på nuværende tidspunkt at sige noget om årsagen til branden.

**

 

Brand i skurvogn på havnen i Grenaa

Torsdag kl. 21.02 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om en brand på Kattegatkajen i Grenaa. Branden var opstået i en skurvogn på kajen, men brandvæsnet fik hurtigt kontrol over branden, og der var ingen fare for, at branden ville sprede sig yderligere. De foreløbige undersøgelser tyder på, at årsagen til branden kan være en kortslutning en printer eller computer. Ingen personer kom til skade ved branden.

**

Færdsel

Torsdag kl. 15.15 skete der et færdselsuheld på Stålvej i Randers SV. En 49-årig lastbilchauffør holdt på Aarhusvej og skulle svinge ind på Stålvej, da han overså en knallert, ført af en 18-årig mand, der kom kørende ligeud ad Aarhusvej. Da knallertføreren så, at han ikke kunne undgå at ramme ind i lastbilen, kastede han sig af knallerten, inden den røg ind under lastbilen. Den 18-årige slap med mindre knubs. Den 49-årige lastbilchauffør, der kom fra Ungarn, blev sigtet og fik en straksbøde på 3000 kroner for ikke at overholde sin vigepligt.

Natten til fredag kl. 00.40 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Randersvej i Langå.

Natten til fredag kl. 02.38 fik politiet en anmeldelse om et færdselsuheld på Viborgvej i Aarhus V, hvor der holdt en bil, der var kørt ind i en lygtepæl. Der var ingen personer ved bilen, men politiet fik kontakt til den 29-årige mandlige ejer, der oplyste, at han selv var taget på skadestuen, og at han havde rekvireret vejhjælp til at få fjernet bilen. Han mente, at han var skredet ud på grund af store vandpytter på stedet, men han var ikke kommet alvorligt til skade.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Tendrupvej i Hornslet begået mellem onsdag den 25/9 kl. 23.00 og torsdag den 26/9 kl. 06.00
  • På Hobrovej i Randers NV begået torsdag den 26/9 mellem kl. 10.00 og kl. 11.30
  • På Vikær Toften i Risskov begået torsdag den 26/9 mellem kl. 11.00 og kl. 12.02

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.