Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

15. juni 2020 11:23

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 15. juni

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Aktion mod ulovlige knallerter

Østjyllands Politis Færdselsafdeling havde fredag aften en særlig aktion rettet mod ulovlige knallerter og andre færdselsovertrædelser. Første stop var nord for Randers, hvor de fleste mindre byer fik besøg af en eller flere politimotorcykler og -biler. Ved aktionen i Spentrup og byerne omkring standsede politiet fire knallerter, som var konstruktiv ændret til at kunne køre mere en de tilladte 30 km/t. Derudover var der nogle sigtelser for manglende forsikring.

Næste stop var Randers by, hvor der blev stoppet og siget tre personer, der kørte på knallerter, som var konstruktivt ændrede. Derudover blev en bilist sigtet for brug af håndholdt mobiltelefon og en lidt for hurtig bilist fik et klip i kørekortet.

Herefter kørte færdselspolitiet mod Djursland, hvor der var flere anmeldelser om ulovlige knallerter. Først blev en ung mand på en ulovlig knallert standset i Lime efter en eftersættelse omkring byens stadion. Flere beboere hjalp politiet med at få lokaliseret gerningsmanden, som havde smidt sin knallert og gemt sig i en våd kornmark. Dette resulterede i flere sigtelser, blandt andet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for ikke at have medbragt kørekort, manglende forsikring, manglende styrthjelm, kørsel på fortov samt kørsel på en konstruktiv ændret knallert. Knallerten blev sikret af politiet og afventer nu nærmere undersøgelse.

Turen gik herefter til Hornslet, hvor der blev stoppet to ulovlige knallerter. Den ene af knallerterne ønskede heller ikke at stoppe efter politiets anvisninger, men føreren kunne hurtig se, at politiets offroader ikke kunne rystes af, og han stoppede derfor kort efter. Knallertføreren blev sigtet for manglende forsikring, manglende styrthjelm, fejl og mangler, konstruktiv ændret lille knallert og kørsel på fortov.

Allingåbro fik også besøg af færdselspolitiet, og standsede betjentene en ulovlig knallert, hvor føreren kørte uden styrthjelm. Heller ikke her lykkedes det for føreren at stikke af fra politiets offroader.

Sidste stop på turen var Assentoft og Auning, hvor der blev kontrolleret flere knallerter, men ingen af de kontrollerede var ulovlige.

Alt i alt gav aktionen følgende sigtelser.

 • Konstruktiv ændret lille knallert: 11 sigtede
 • Manglende forsikring: 4 sigtede
 • Manglede styrthjelm: 3 sigtede
 • Anvisninger ikke efterkommet af politiet: 3 sigtede
 • Hastighed personbil klip: 1 sigtet
 • Mobiltelefon anvendt personbil: 1 sigtet
 • Kørsel på fortov: 2 sigtede

**

 

Uenighed om affald førte til håndgemæng

Søndag kl. 07.03 var en 51-årig mand gået ned på gaden på Thit Jensens Gade for at smide noget skrald i en affaldscontainer, da han blev opmærksom på en bil, hvorfra en person læssede affald ud af bagsmækken og smed det på jorden. Den 51-årige mand gik hen til bilen og tog kontakt til føreren for at gøre ham opmærksom på, at det ikke var en offentlig affaldsplads, og at han skulle smide sit affald i containeren og ikke på jorden.

Den 51-årige mand har forklaret til politiet, at hans bemærkning ophidsede manden i bilen, der steg ud og skubbede til den 51-årige, så han faldt omkuld. Det førte til et mindre håndgemæng mellem de to, hvorefter den 51-årige forsøgte at løbe væk, mens hans ringede 112. Men manden fulgte efter ham og forsøgte at tage hans telefon. Til sidst løb den 51-årige ifølge sin forklaring ned i en kælder og gemte sig, hvorefter den anden mand gik hen til sin bil og kørte fra stedet.

Manden beskrives som:

 • Arabisk af udseende
 • Ca. 55 år gammel
 • Ca. 175 cm høj
 • Almindelig af bygning
 • Havde kort gråt hår og kort gråt fuldskæg
 • Var iført en hvid t-shirt

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner til episoden, blandt andet et ungt par som den forurettede bemærkede sad på havnen, og som kan have overværet episoden. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

God snak endte i vold

Natten til søndag kl. 02.20 var tre venner på vej hjem fra byen, da de på hjørnet af Studsgade og Randersvej faldt i snak med to mænd, og stemningen var god. Kort efter kom to andre gående ovre fra 7-Eleven og hen til gruppen, der stod og talte sammen. De kendte tydeligvis de to mænd, som de tre venner var faldet i snak med.

Pludselig kom en mørk bil, muligvis en BMW, kørende op på siden af dem, og den ene af de tre venner, en 39-årig mand, blev ifølge anmeldelsen helt umotiveret slået i hovedet af én af de personer, de havde stået og talt med. Den 39-årige faldt ned på jorden, og da hans 34-årige kammerat bukkede sig ned for at hjælpe ham, blev han også slået i hovedet og faldt ned på jorden. Herefter hoppede alle fire mænd ind i den mørke bil, der hurtigt kørte fra stedet.

De tre venner kendte ikke nogen af mændene, som de beskriver som værende danske. De to mænd, de først faldt i snak med, var i midt 20’erne, ca. 170-180 cm høje og den ene havde fuldskæg. Manden der slog den 39-årige i hovedet var midt/slut 20’erne, ca. 190 cm høj, skaldet og havde langt skæg.

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner til episoden. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Pige blev tilbudt bamser

Søndag kl. 10.26 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en far, hvis 7-årige datter var blevet kontaktet af en fremmed mand på en legeplads ved Nattergalevej i Aarhus V. Ifølge datteren havde manden siddet i sin bil og sagt til hende, at han ville give hende bamser. Ifølge faren havde pigen blot afvist manden, der ikke havde taget fat i hende eller virkede truende over for hende. Han havde blot talt til hende, og hun havde ikke virket utryg, da hun kom hjem.

Pigen beskrev manden som en ældre mand med hvidt hår og skæg. Han skulle være kørende i en lille gul personbil. Politiet kørte efterfølgende rundt i området i forsøget på at finde bilen eller manden for at få en snak med ham om, hvad hans hensigt havde været. Det lykkedes dog ikke at finde frem til ham. Beskrivelsen af hændelsen og af manden minder dog om to episoder, der blev omtalt i døgnrapporten den 29. maj, og Østjyllands Politi vil nu forsøge at afklare, om der kan have været tale om den samme mand, som politiet var i kontakt med i forbindelse med de tidligere episoder.

**

Beboere genereret af unge mænd på Aarhus Ø

Søndag aften fik Østjyllands Politi flere anmeldelser fra beboere på Aarhus Ø, der var generet af unge mænd, som kørte rundt i deres biler, spillede høj musik og parkerede til gene for andre. Flere patruljer kørte og gik i løbet af aftenen rundt i området, men betjentene så ikke noget, der gav anledning til at tage bødeblokken frem.

Østjyllands Politi er opmærksomme på Aarhus Ø og vil løbende have patruljer i området for at sikre ro og orden på stedet.

**

Sulten butikstyv i Rema1000

Søndag kl. 07.44 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Rema1000 på Frederiks Allé i Aarhus, hvor personalet havde tilbageholdt en butikstyv. En medarbejder havde lagt mærke til manden inde i butikken og så, at han tog en færdiglavet kage og en sandwich ned i sin taske, hvorefter han var gået over til flaskeautomaten for at aflevere nogle flasker. Herefter gik han til kassen for at få udbetalt pengene for pantflaskerne, men han betalte ikke for varerne i tasken, inden han gik mod udgangen.

Medarbejderen bad manden følge med ind i baglokalet, hvorfra der blev ringet til politiet. Da betjentene ankom blev den 20-årige, rumænske mand anholdt og sigtet for butikstyveri. Da han er udenlandsk statsborger fik han en straksbøde på 500 kroner.

**

Tørstig butikstyv i Netto

Søndag kl. 15.35 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Netto på Skt. Knuds Torv i Aarhus C, hvor en butiksvagt havde tilbageholdt en butikstyv. Butiksvagten havde set manden tage en øl ind under sin jakke, hvorefter han var gået op til kassen, hvor han kun havde betalt for en banan. Manden blev pågrebet ved udgangen, hvor han blev bedt om at følge med ind i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet.

Da betjentene ankom til stedet blev den 31-årige mand sigtet for butikstyveri af en dåseøl og for besiddelse af narkotika, da han havde en mindre mængde hash på sig. Det viste sig desuden, at manden var efterlyst til fogedretten, hvorfor betjentene gav ham et lift til retten.

**

Natlig uro på Klostertorvet

Natten til mandag kl. 04.01 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand var blevet udsat for vold på Klostertorvet i Aarhus. Manden var blevet slået flere gange, hvorefter gerningsmanden var gået fra stedet. Da politiet ankom, ønskede den forurettede, en 64-årig mand, ikke at medvirke til noget, men anmelderen havde oplyst et signalement af gerningsmanden, der blev sendt rundt til de øvrige patruljer. Det lykkedes ikke at finde manden, men det er politiets opfattelse, at de to parter kender hinanden.

**

 

Scooter i brand

Natten til mandag kl. 02.55 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var en mindre brand på Hobrovej i Randers C. Det viste sig, at det var en scooter, der stod i brand. Branden blev slukket og ingen personer kom noget til.

**

Færdsel

Søndag kl. 12.41 skete der et færdselsuheld på Olof Palmes Allé i Aarhus N. En 30-årig kvindelig bilist kom kørende ad Olof Palmes Allé, da hun efter letbanestationen ville foretage en u-vending. I samme øjeblik kom letbanen kørende, og der skete sammenstød. Bilen blev totalskadet ved sammenstødet, med den 30-årige kvinde kom ikke umiddelbart noget til. Al kørsel på letbanestrækningen blev indstillet, indtil der var ryddet op på stedet.

Søndag kl. 14.32 skete der et færdselsuheld på Stillingvej i Harlev J. En 61-årig mandlig bilist kom kørende ad Stillingvej og bremsede op for at dreje til venstre ad Gammel Mosevej, da han blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 37-årig kvinde. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet. Den 37-årige kvinde blev sigtet for ikke at holde tilstrækkelig afstand til forankørende.

Søndag kl. 18.55 skete der et færdselsuheld på Tingvej i Hornslet. En 51-årig spirituspåvirket mandlig bilist kørte ind i noget vejafmærkningsmateriel og videre ind på en byggeplads. Han forsøgte herefter at vende bilen og køre derfra igen, men han blev tilbageholdt af flere vidner på stedet. Da patruljen kom til stedet, kunne betjentene konstatere, at manden var aldeles spirituspåvirket, og han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Søndag kl. 18.53 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Randers NV. En 44-årig mandlig bilist kom kørende ad Viborgvej, da han mellem Viborgvej og afkørslen fra E45 påkørte en anden vil, ført af en 70-årig kvinde. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet.

Søndag kl. 19.16 skete der et færdselsuheld på De Mezas Vej i Aarhus C. En 19-årig mand kom kørende ad Frederiks Allé, da en anden bil, ført af en 18-årig mand, ved Frederiksbjerg Torv kørte ud foran den 19-åriges bil, så de to biler stødte sammen. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet. Den 18-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Niels Bohrs Vej i Randers NV begået mellem fredag den 12/6 kl. 15.30 og søndag den 14/6 kl. 12.30

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.