Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

21. december 2020 11:42

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 21. december 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 12.00 i Retten i Randers en 44-årig mand fra Rumænien, der sigtes for tre tilfælde af vold, heraf ét tilfælde af grov vold, tre tilfælde af butikstyveri samt for overtrædelse af udlændingeloven ved at være indrejst i landet i strid med et tidligere tildelt indrejseforbud.

Den 44-årige mand blev søndag ved 18-tiden spottet af personalet i Rema1000 på Væthvej i Langå. Butiksejeren kunne genkende manden fra et tidligere tyveriforhold og fulgte derfor hans færden på butikkens videoovervågning. Her så han den 44-årige putte en taske ind under jakken, og den 51-årige butiksejer gik derfor ind i butikken sammen med sine to børn, en 19-årig kvinde og en 15-årig dreng, der begge også arbejder i butikken.

Da den 44-årige mand så dem komme imod ham, løb han mod indgangspartiet for at komme ud, men den var dog lukket, så han sparkede til nogle blomster for at komme hen til udgangspartiet. Kort efter fik den 51-årige butiksejer indhentet ham og fik fat i ham, men manden fik revet sig fri, og den 51-årige faldt til jorden.

Hans 19-årige datter fik herefter indhentet manden på parkeringspladsen, hvor hun fik fat i hans taske. Det fik dog den 44-årige til at vende sig rundt og slå datteren i maven. Den 44-årige smed tasken fra sig og løb fra stedet, hoppede over et mindre hegn og ind i en privat baghave, hvor den 51-årige butiksejer igen fik fat i ham. Det fik dog den 44-årige til at slå den 51-årige i hovedet med en sten, så han blev så groggy, at han måtte slippe taget.

Det lykkedes ham dog at holde fast i den 44-åriges ben, og kort efter kom husets ejer og hjalp med at tilbageholde ham. Den 15-årige søn var nu også kommet til stedet for forsøgte også at hjælpe med at tilbageholde manden. I den forbindelse blev han også slået i maven og sparket i brystet.

Kort efter ankom politiet til stedet, og den 44-årige mand blev anholdt. Det viste sig, at han var eftersøgt i forbindelse med butikstyverier i Rødekro den 28. november og i Odense N den 19. september og i forbindelse med overtrædelse af meddelt indrejseforbud.

**

 

Voldsom eftersættelse i Aarhus

Søndag kl. 10.43 blev en patrulje ved Hasle Torv i Aarhus opmærksom på sort BMW, der kørte hasarderet, og, ved synet af patruljebilen, satte farten op og blandt andet kørte over spærrefladen mellem vognbanerne, da den kørte af Viborgvej ind mod Aarhus centrum. Betjentene tændte både horn og lygter og forsøgte at få føreren af bilen til at standse. Føreren af bilen satte dog blot farten endnu mere op og fortsatte med at køre hasarderet, blandt andet ved at overhale inden om og køre i busbanen.

I krydset Viborgvej/Vestre Ringgade kørte bilisten over for rødt lys og drejede til højre i retning mod Søren Frichs Vej, hvor bilen igen kørte frem for rødt lys og drejede skarpt til højre ad Søren Frichs Vej. Herefter trak føreren over i modsatte vognbane, hvor den fortsatte på en længere strækning – fortsat med høj hastighed. I krydset Søren Frichs Vej/Åby Ringvej kørte føreren igen over for rødt lys, hvorefter patruljen mistede kontakt med bilen.

Politiet blev efterfølgende kontaktet af flere vidner, herunder en 37-årig mand, der havde cyklet sammen med sin 7-årige datter, da de i krydset Søren Frichs Vej/Åby Ringvej var meget tæt på at blive påkørt, da føreren af bilen kortvarigt havde mistet herredømmet.

Kort efter fandt politiet frem til bilen, der holdt parkeret på Aarhus Ø, og betjentene tog kontakt til en 30-årig mand, som formodes at have været fører af bilen under eftersættelsen. Han er foreløbigt sigtet for at have forvoldt fare for liv eller førlighed, for kørsel i frakendelsestiden, for tre gange at have kørt over for rødt lys, for at have fortaget ulovlige overhalinger, for at have kørt med mindst 120 km/t, hvor man må køre 60 km/t, for at køre venstre om helleanlæg, for gentagne gange ikke at efterkomme politiets anvisninger og for narkobesiddelse, da han blev fundet i besiddelse af lidt hash og en joint.

Østjyllands Politi efterforsker fortsat sagen, og vil derfor fortsat gerne høre fra eventuelle vidner, der så den sorte BMW på strækningen fra Hasle Torv, via Vestre Ringgade til Søren Frichs Vej og videre ad Åby Ringvej. Har du oplysninger i sagen, så ring til politiet på telefon 114.

**

 

Det er fortsat ulovligt at affyre fyrværkeri

Det har siden den 15. december været lovligt at købe fyrværkeri, men det ser ud til, at mange har glemt, at det altså først af lovligt at fyre det af fra den 27. december. Østjyllands Politi har henover weekenden modtaget adskillige henvendelser fra borgere, der har anmeldt ulovlig brug af fyrværkeri. I flere af tilfældene har borgerne anmeldt, at fyrværkeri er blevet skudt efter biler eller personer, og to gange er der blevet skudt fyrværkeri efter beredskabspersonale.

Østjyllands Politi vil derfor gerne minde om reglerne for brug af fyrværkeri:

 

  • Du må købe fyrværkeri i perioden fra 15. december til 31. december.
  • Du må kun fyre fyrværkeri af fra og med den 27. december til og med den 1. januar.
  • Det er ulovligt og stafbart at besidde, sælge og købe ulovligt fyrværkeri.
  • Det er ulovligt at affyre fyrværkeri mod andre - herunder beredskabspersonale - og hvis du gør det, kan det have store strafmæssige konsekvenser:
  1. Der er kommet en tilføjelse til straffeloven, der betyder, at angreb med fx fyrværkeri mod personer i offentlig tjeneste (politi, brandvæsen mv.) kan straffes med bøde eller fængsel i op til 8 år.
  2. Straffen for at affyre fyrværkeri mod andre er skærpet med en tredjedel - så forbrydelser der fx før gav seks måneders fængsel nu giver otte måneders fængsel.

**

Sigtet for indbrud i kennelklub

Søndag morgen fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der havde været indbrud hos Dansk Kennelklub i Tranbjerg. Sent søndag aften fik politiet så et tip om, at en person var set slæbe på flere plastikkasser, som muligvis kunne indeholde tyvekoster fra indbruddet i Kennelklubben.

Der blev sendt en patrulje til adressen, hvor betjentene tog kontakt til en 27-årig mand, der med det samme erkendte, at det var ham, der havde begået indbruddet. Under ransagning på hans bopæl fandt betjentene da også diverse tyvekoster i form af blandt andet hundefoder og hundelegetøj. Den 27-årige mand blev anholdt og sigtet for indbrud.

**

Butikstyv havde også en ulovlig kniv

Søndag kl. 17.20 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Kvickly i Bruuns Galleri, hvor en medarbejder tilbageholdt en butikstyv, der også var blevet fundet i besiddelse af en kniv. En medarbejder havde set en mand, som hun vidste tidligere var blevet taget for butikstyveri, gå rundt i butikken, hvor han tog et par at butikkens sko på og tog sine egne i hånden.

Medarbejderen tilkaldte en vagt, der fik fat i manden, som blev bedt om at gå med ind i et baglokale. Her fremviste manden en lader og en pose slik, der var stjålet fra butikken, samt to knive og en skruetrækker. Vagten tilkaldte herefter politiet. Da politiet ankom til stedet blev den 18-årige mand anholdt og foreløbigt sigtet for overtrædelse af knivloven.

**

Brand i fyrrum

Søndag kl. 16.44 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et fyrrum i en stald på Nedre Vej i Albæk ved Randers. Da politiet ankom til stedet, var der kun minimal røgudvikling fra stedet og ingen synlige flammer. Branden blev hurtigt slukket, og de foreløbige undersøgelser tyder på, at branden opstod ved en askespand

**

Færdsel

Søndag kl. 14.21 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, besiddelse af narkotika, salg af narkotika og for kørsel frem for rødt lys, da han blev standset af en patrulje på Nørre Allé i Aarhus C.

Søndag kl. 23.30 skete der et færdselsuheld på Holme Parkvej i Højbjerg. En 59-årig kvinde kom gående på en sti, da hun blev påkørt af en mandlig cyklist. Kvinden faldt og brækkede armen og fik piskesmæld, men cyklisten kørte fra stedet. Østjyllands Politi hører gerne fra cyklisten, der skulle have kørt på en orange mountainbike. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Ålundsvej i Egå begået mellem fredag den 18/12 kl. 18.00 og søndag den 20/12 kl. 12.52
  • På Nordstjernen i Randers NV begået mellem fredag den 18/12 kl. 17.00 og søndag den 20/12 kl. 13.25
  • På Holmevej i Højberg begået mellem fredag den 18/12 kl. 12.00 og søndag den 20/12 kl. 13.50
  • På Karetmagervej i Randers NV begået mellem lørdag den19/12 kl. 15.00 og søndag den 21/12 kl. 15.30

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

26. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.