Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

22. februar 2021 10:49

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 22. februar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 10.00 i Retten i Aarhus en 27-årig mand, der sigtes for røveri mod person i egen bolig i Solbjerg fredag aften kl. 18.15 ved, sammen med flere andre personer, at være trængt ind hos en 25-årig mand, som de overfaldt med et jernrør, en stegepande og en peberspray, hvorefter de stjal en guldkæde og penge fra ham.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Anholdt for at forsøge at sælge en stjålet cykel

Søndag aften blev Østjyllands Politi kontaktet af en 22-årig mand, der i weekenden havde fået stjålet sin racercykel og nu kunne se, at den var blevet sat til salg på Facebook Marketplace. Den 22-årige mand havde selv kontaktet sælgeren og aftalt at mødes på en adresse i Aarhus senere på aftenen.

Umiddelbart inden mødtes den 22-årige med en patrulje tæt på mødestedet, og det blev aftalt, at han blot skulle mødes med sælgeren som planlagt, og så ville patruljen ankomme kort efter. Da betjentene ankom, stod der to mænd på den aftalte adresse.

Den ene forklarede, at han ikke havde noget med det at gøre, men at han blot hang ud med den anden, en 19-årig mand, der oplyste, at han blot skulle sælge cyklen for at kammerat, men at han ikke vidste, at den var stjålet. Den 22-årige retmæssige ejer af cyklen kunne dog både fremvise kvittering og stelnummer på cyklen, og han fik derfor sin cykel igen.

Den 19-årige mand blev anholdt og sigtet for forsøg på hæleri. Han blev desuden sigtet for overtrædelse af våbenloven, da han under visitationen blev fundet i besiddelse af en strømpistol.

**

 

Stukket med kniv ved Janevej

Søndag kl. 21.08 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et muligt knivstikkeri ved Janesvej i Brabrand. Der var dog umiddelbart ingen personer at tale med, og politiet kunne heller ikke finde den person, der skulle være blevet stukket.

Senere på aftenen, ved 22.45-tiden, fik politiet kontakt til den forurettede, en 25-årig mand, der forklarede, at han ved 21-tiden på Janesvej i Brabrand var blevet overfaldet af en større gruppe drenge på 14-15 år.

Han havde haft en konfrontation med gruppen, hvorefter to af dem havde jagtet ham, og den ene havde stukket ham med kniv, dog ikke umiddelbart med alvorlige skader til følge, og han var blevet slået i ansigtet.

De to mænd, der jagtede den 25-årige, beskrives som:

A:

 • Mellemøstlig af udseende
 • 14-15 år gammel
 • Almindelig af kropsbygning
 • Mørk i huden og med sort, krøllet hår samt begyndende dun/skæg under næsen
 • Havde små øjne og bumser i ansigtet 

B:

 • Afrikansk af udseende
 • 14-15 år gammel
 • Almindelig af kropsbygning
 • Mørk i huden
 • Var iført sort tøj og havde en kniv på sig

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner til overfaldet søndag ved 21-tiden. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Satte ild til barnevogn

Søndag kl. 18.03 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en opgang på Haurumvej i Tilst. Da politiet ankom til stedet, kunne betjentene konstatere, at der var en del røg i opgangen, hvilket gjorde, at flere beboere ikke kunne komme ud af deres lejligheder.

Røgen kom fra kælderen, hvor det viste sig, at der var ild i en barnevogn. Barnevognen var næsten udbrændt, da brandvæsnet ankom til stedet, og de fik hurtigt slukket ilden. Beboere blev herefter hjulpet ud af deres lejligheder og tilset af sundhedspersonalet, der var ankommet til stedet. Et par beboere blev kørt til skadestuen til observation for røgforgiftning.

Kort tid efter blev betjentene kontaktet af en mand, der havde fået fat i to drenge, som han tidligere på aftenen havde set ved opgangen. De to drenge på 14 år erkendte, at det var dem, der havde sat ild til barnevognen. Da de begge er under den kriminelle lavalder, blev både deres forældre og de sociale myndigheder underrettet om episoden.

**

Mormor og barnebarn stjal varer fra Netto

Søndag kl. 15.10 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Netto på Viby Ringvej, hvor man havde tilbageholdt en mormor og hendes barnebarn, der var blevet taget i at stjæle varer fra butikken. Butiksvagten havde spottet de to personer på butikkens overvågning, hvor han kunne se, at de gik over til tekstilafdelingen, hvor de blandt andet tog nogle strømpebukser og puttede ned i en medbragt pose.

De gik herefter op til kassen, hvor den yngste af dem betalte for noget kaffe, menS den ældste gik ud, med den medbragte pose i hånden, uden at betale for noget. Butiksvagten konfronterede de to personer, da de var kommet på den anden side af kasselinjen, og de blev bedt om at følge med ud i baglokalet, hvorfra der blev ringet efter politiet.

Da politiet ankom til stedet, blev de to personer, en 56-årig kvinde og hendes 16-årige barnebarn, begge sigtet for butikstyveri. Den 16-årige piges mor samt de sociale myndigheder blev kontaktet og orienteret om sagen.

**

Brand ved overdækket bålplads

Søndag kl. 23.30 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand ved en overdækket bålplads på Lenesvej i Brabrand. Det viste sig, at branden var startet i tre bordbænkesæt, der stod ved den overdækkede bålplads. Bordbænkesættene var udbrændt og selve tagkonstruktionen havde fået store skader som følge af branden. Da der var fare for, at bygningen kunne styrte sammen, blev stedet afspærret.

Det var umiddelbart ikke muligt at fastslå, hvor og hvordan branden var opstået, men det kan ikke afvises, at den var påsat. Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set nogen personer i området umiddelbart inden kl. 23.30 søndag aften. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Spirituspåvirket mand kørte i grøften i stjålet teleskoplæsser

Søndag kl. 12.58 skete der et færdselsuheld på Dolmervej i Voldby ved Grenaa, hvor en 32-årig mand kørte i en stjålet teleskoplæsser og med spiritus i blodet. Den 32-årige havde med teleskoplæsserens arm ramt flere træer, der stod i vejsiden, samt en husgavl på Dolmervej, hvorefter han var kørt i grøften, så teleskoplæsseren ikke længere kunne køre.

Det viste sig, at den 32-årige mand havde en ganske høj promille, og han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel samt for brugstyveri af teleskoplæsseren, der lørdag blev meldt stjålet fra en adresse i Hornslet.

**

Smed joint ud af vinduet

Søndag kl. 16.20 standsede en patrulje en bil på Holmstrupgårdsvej i Brabrand i forbindelse med en rutinekontrol. Da bilen kørte ind til siden, bemærkede betjentene, at der blev smidt en joint ud af vinduet fra forsædepassagesiden. Betjentene tog herefter kontakt til de to personer i bilen, en 21-årig mand, der førte bilen, og en 17-årig mand, der sad på passagersædet.

Ved visitation af de to mænd, og ved ransagning af bilen, blev der, udover jointen, fundet ulovlige piller, noget hash fordelt i salgsposer og et større kontantbeløb. Begge mænd blev sigtet for narkobesiddelse og for salg af narkotika.

**

Færdsel

Søndag kl. 15.09 skete der et færdselsuheld på Grenåvej i Skødstrup. En 77-årig mand kom cyklende ad Grenaavej, da han angiveligt pludseligt svingede til venstre ind over kørebanen, hvor han blev påkørt af en bil, der blev ført af en 27-årig mand. Cyklisten blev kørt til behandling på skadestuen, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Den 27-årige mandlige bilist blev sigtet for at have kørt i narkopåvirket tilstand og for kørsel uden førerret.

Søndag kl. 17.43 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Vejlby Centervej i Risskov. En 23-årig mand, der sad som passager i bilen, blev sigtet for overtrædelse af våbenloven, da han blev fundet i besiddelse af en peberspray, og en 20-årig mand, der også var med i bilen, blev sigtet for narkobesiddelse.

Søndag kl. 22.36 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Jernbanegade i Randers C.

Natten til mandag kl. 00.21 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Stavtrupvej i Stavtrup, Viby J. Ca. 45 minutter senere, kl. 01.05, blev den 28-årige mand atter stoppet i en bil, denne gang på Jarlsmindevej i Stavtrup, Viby. Han blev endnu engang sigtet for kørsel uden førerret, og denne gang tog betjentene nøglerne til bilen, der tilhørte en 20-årig mand. Han blev sigtet for at overlade førerretten til en person uden kørekort.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • I Rønnehaven i Lystrup begået mellem lørdag den 20/2 kl. 18.30 og søndag den 21/2 kl. 08.30
 • I Hasselhaven i Lystrup begået mellem lørdag den 20/2 kl. 09.00 og søndag den 21/2 kl. 11.00
 • På Roald Amundsens Vej i Aarhus N begået mellem lørdag den 20/2 kl. 11.00 og søndag den 21/2 kl. 13.00
 • I Vosnæsparken i Skødstrup begået mellem lørdag den 13/2 kl. 09.00 og søndag den 21/2 kl. 14.00
 • På Spørringvej i Mejlby, Hjortshøj begået mellem onsdag den 17/2 kl. 10.00 og søndag den 21/2 kl. 15.40

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

24. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

23. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

22. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.