Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

9. september 2019

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 9. september 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Det er pt. ingen planlagte grundlovsforhør

**

 

Frarøvet penge via MobilePay

Søndag kl. 06.20 blev en 18-årig mand kontaktet af en ukendt, somalisk mand udfor Bodegaen på Åboulevarden i Aarhus. Ifølge den 18-årige bad manden ham om at følge med ham op på Clemensbro og hen til en hæveautomat, hvor han ville have den 18-årige til at hæve nogle penge, hvilket han dog ikke kunne, da han ikke havde noget betalingskort med.

De gik herefter sammen retur til Bodegaen, hvor den somaliske mand kort talte med tre andre personer, hvorefter han kom retur til den 18-årige og tog ham med om i Fiskergade, hvor han med sin hånd tog fat om halsen på den 18-årige og pressede ham op mod muren. Den somaliske mand krævede at få den 18-åriges telefon udleveret, hvorefter han i to omgange overførte penge via MobilePay. Den 18-årige fik herefter sin telefon retur og fik prajet en taxa for at blive kørt hen til det hotel, hvor han skulle overnatte.

Gerningsmanden beskrives som:

 • Somalisk af udseende
 • 20-30 år gammel
 • 190 cm høj
 • Mørk i huden, med kort sort skæg og med sort kort hår/kronraget
 • Talte dansk
 • Var iført mørkt tøj og en mørk jakke

Har man oplysninger i sagen kan Østjyllands Politi kontaktes på telefon 114.

**

Tyveri blev til røveri

Søndag kl. 15.13 blev en butiksdetektiv opmærksom på en person ved Bauhaus i Anelystparken i Tilst. Butiksdetektiven syntes, at manden udviste mistænkelig adfærd, og han besluttede derfor at følge efter ham inde i butikken. Ved værktøjsgangen bemærkede detektiven, at manden tog en pakke fra området med hobbyknive, og han fulgte ham derefter lidt rundt i butikken.

På et tidspunkt mistede detektiven ham dog af syne, så da manden gik igennem kasselinjen uden at betale for noget, fulgte butiksdetektiven i første omgang bare efter, da han ikke vidste, om manden i mellemtiden havde lagt varerne fra sig. Ude på parkeringspladsen så detektiven dog, at manden nu tog pakken med kniven op fra bukselinningen og pakkede kniven ud, hvorefter han gik hen til et busstoppested.

Detektiven tilkaldte forstærkning og gik herefter hen til manden, præsenterede sig og gjorde ham opmærksom på, at han havde set ham tage kniven fra Bauhaus uden at betale for den og bad ham følge med tilbage til butikken. Manden sagde, at han havde kastet kniven fra sig, men fulgte alligevel, i første omgang, med vagten.

Kort efter forsøgte manden dog at rive sig fri, og da det ikke lykkedes, stødte han to gange sit knæ i skridtet på vagten, hvorefter han gav vagten et knytnæveslag i ansigtet. Herefter kom to andre personer løbende og skubbede vagten væk, hvorefter manden fik held til at løbe fra stedet. De to personer satte sig herefter ind i en bil og kørte fra stedet.

Røveren beskrives som:

 • Mellemøstlig af udseende
 • 15-18 år
 • 175-180 cm høj
 • Almindelig, lidt buttet af kropsbygning
 • Mørk i huden og med sort, kort og lidt krøllet hår
 • Var iført en sort sweatshirt, muligvis med hvid/guld-staffering over ærmet, samt stramme blå jeans

Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Fik frastjålet sin lighter

En 16-årig dreng blev søndag kl. 17.00 kontaktet af tre drenge, da han sad på en bænk i Rådhusparken i Aarhus. Drengene spurgte, om de måtte se hans lighter, men da den 16-årige rakte den frem, tog en af drengene lighteren og puttede den i sin lomme. Den 16-årige gik efter drengene for at få sin lighter igen, men de nægtede at udlevere lighteren, og kort efter hev en af dem en bushammer frem og sagde til den 16-årige, at han ikke skulle prøve på noget.

De tre drenge beskrives som:

A – ham der tog lighteren og fremviste bushammeren:

 • Arabisk af udseende
 • Ca. 14-16 år gammel
 • Ca. 175-180 cm høj
 • Var iført en sort dunjakke, sorte sko og et Louis Vuitton bælte på. På hovedet bar han en rød kasket af mrk. H2O, hvor der var en blå kant langs skyggen.

B:

 • Arabisk af udseende
 • Ca. 14-16 år gammel
 • Ca. 175 cm høj
 • Kraftig af bygning
 • Havde krøller
 • Var iført en dunjakke

C:

 • Arabisk af udseende
 • Ca. 14-16 år gammel
 • Ca. 175-180 cm høj
 • Var iført en trøje af mrk. Tommy Hilfiger og en skuldertaske

Har man oplysninger i sagen, kan Østjyllands Politi kontaktes på telefon 114.

**

Drenge stjal spil fra biblioteket

En patrulje fra lokalpolitiet i Grenaa blev søndag kl. 19.15 sendt til Grenaa Bibliotek på N P Josiassens Vej i Grenaa, hvor en 30-årig mand havde tilbageholdt en dreng. Manden havde set to mindreårige drenge løbe ud fra biblioteket med nogle spil, som han formodede, de havde stjålet. Han fik tilbageholdt den ene af drengene på 10 år, der, ved politiets ankomst, forklarede, at han sammen med sin 12-årige kammerat havde stjålet spil på biblioteket.

 

Lokalbetjentene kørte den 10-årige dreng hjem til sin mor og fik en snak med hende, hvorefter de kørte hen til den 12-årige kammerat og fik en snak med hans forældre.

**

Brand i pizzeria

Østjyllands Politi fik natten til mandag kl. 05.23 en anmeldelse om, at der var udbrudt brand i et pizzeria på Åbrovej i Ørum Djurs. Ingen kom til skade under branden, som forårsagede store skader på bygningen. Brandstedet er nu spærret af, indtil politiets teknikere har undersøgt det nærmere. Det er endnu for tidligt at sige noget om brandårsagen.

**

Brand i kælder

Søndag kl. 11.40 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en kælder under en etageejendom på Vårkjærvej i Viby. Da brandvæsnet ankom var der dog ingen ild på stedet, men kælderen var fyldt med røg, og man havde påbegyndt ventilering af ejendommen. Gerningsundersøgelsen viste, at der formentlig havde været tale om en påsat brand, og politiet er nu i gang med at undersøge branden nærmere. Ingen personer kom noget til.

**

Brand i bil

Østjyllands Politi fik natten til mandag kl. 02.02 en anmeldelse om, at der var brand i bil ved Haveforeningen Brohaven i Grenaa. Der var ingen personer i bilen og umiddelbart heller ingen fare for at ilden ville sprede sig. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, men bilen var helt udbrændt. Det har endnu ikke været muligt at klarlægge, hvordan branden er opstået.

**

Færdsel

Søndag kl. 12.43 skete der et solouheld på Østjyske Motorvej ved Brabrand. En 23-årig mandlig motorcykelfører var på vej på motorvejen af tilkørslen, da han, formentlig på grund af for høj fart i kurven, bremsede op, så motorcykelen skred ud og ramte et vejskilt og en kantpæl. Den 23-årige mand blev kørt til skadestuen for at blive behandlet for et muligt brækket ben.

Søndag kl. 12.55 skete der et færdselsuheld på Pindstrupvej i Ryomgård. En 20-årig mandlig bilist kørte fem for ubetinget vigepligt fra Tjerrildvej og kørte sammen med en bil, ført af en 28-årig kvinde, dem kom kørende ad Pindstrupvej i retning mod Thorsager. Der skete stor skade på begge køretøjer, og den 28-årige kvinde blev kørt til skadestuen for at blive tjekket for nakkesmerter.

Søndag kl. 17.10 blev en 65-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Strandvejen i Aarhus C.

Søndag kl. 18.01 blev en 38-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Rougsøvej i Spidsborg ved Allingåbro.

Søndag kl. 22.09 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Lyngbyvej i Trustrup.

Natten til mandag kl. 02.51 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Borumvej i Tilst.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Stokbrovej i Elev, Lystrup begået mellem lørdag den 7/9 kl. 15.00 og søndag den 8/9 kl. 12.00
 • På Præstekravevej i Studstrup, Skødstrup begået mellem lørdag den 7/9 kl. 11.00 og søndag den 8/9 kl. 12.25
 • På Herstvej i Grundfør, Hinnerup begået mellem mandag den 2/9 kl. 13.00 og søndag den 8/9 kl. 15.02
 • På Rouloen i Egå begået mellem lørdag den 7/9 kl. 13.30 og søndag den 8/9 kl. 16.30
 • På Augustenborggade i Aarhus C begået mellem onsdag den 4/9 kl. 12.00 og lørdag den 7/9 kl. 13.00
 • På Nordre Ringgade i Aarhus N begået søndag den 8/9 mellem kl. 11.30 og kl. 16.39
 • På Ørnedalen i Lystrup begået søndag den 8/9 mellem kl. 02.30 og kl. 03.00
 • På Valdemarsvej i Randers SØ begået mellem lørdag den 7/9 kl. 18.49 og søndag den 8/9 kl. 19.47

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

17. februar 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 17. februar 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. februar 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands politi søndag den 16. februar 2020.

Her finder du et udddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

15. februar 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi den 15. februar 2020.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Afvis cookies