Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

1. juli 2020

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 1. juli

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

En forsigtig henstilling endte med 10 sigtelser

Tirsdag kl. 15.03 var en af politiets civile patruljer på vej retur til politigården i Aarhus, da betjentene på Østergade bemærkede en bil, der var ved at køre frem, mens en anden bil var i færd med at bakke for at parkere i siden af vejen. Betjentene, der var i civilt, rullede vinduet ned og sagde til kvinden, der var ved at køre frem, at det var uhensigtsmæssigt, når nu den anden bil var i færd med en bakkende parkering.

Kvinden svarede, at de skulle blande sig udenom, hvorefter betjentene aktiverede den civile politibils horn og blik, og den ene betjent steg ud af bilen og legitimerede sig som politi. Hun tog kontakt til de to kvinder i bilen og bad dem om at legitimere sig, samtidig med at hendes makker kørte ind til politigården for at parkere bilen.

Kvinden bag rattet identificerede sig med et kørekort, men passageren ville i første omgang ikke fremvise noget ID – hun endte dog til sidst med at oplyse navn og cpr.nr. Da betjenten kontrollerede oplysningerne i politiets systemer, kunne hun ikke få det til at passe med de oplysninger, kvinderne havde givet, og hun mistænke dem derfor for at have oplyst falsk ID.

Kollegaen blev kaldt retur til stedet, og betjentene talte med de to kvinder hver for sig og stillede dem nogle kontrolspørgsmål for at tjekke, om de havde oplyst korrekt identitet. Begge kvinder kunne umiddelbart svare rigtigt på kontrolspørgsmålene, men det viste sig, at det skyldtes, at de var søstre. De havde byttet om på deres identitet, idet hende, der sad som fører af bilen, ikke havde noget kørekort.

Mens betjentene forsøgte at få klarlagt kvindernes identitet, forsøgte de begge flere gange at komme i kontakt med hinanden på trods af, at betjentene gav dem besked på at blive, hvor de var, og de blev nu mere og mere aggressive over for betjentene. Det endte i tumult, hvor den ene kvinde tog fat om halsen på den ene betjent, mens den anden sparkede ud efter hende, hvorefter den anden også sparkede ud efter den anden betjent.

Der blev tilkaldt assistance fra øvrige patruljer, og de to søstre på 20 og 21 år blev herefter anholdt og begge sigtet for vold mod polititjenestemand, for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand, for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde og for at oplyse falsk id. Den 20-årige kvinde blev desuden sigtet for kørsel uden førerret, mens den 21-årige søster blev sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

**

 

Specialpatruljen fik både kokain og heroin med sig hjem

Tirsdag kl. 09.56 var Østjyllands Politi forbi Nåleparken på Kalkværksvej i Aarhus i forbindelse med et rutinetilsyn. Da betjentene ankom til stedet, skyndte en mand sig op på jernbanebroen og hoppede ned på den anden side – tydeligvis i et forsøg på at flygte fra betjentene. Manden løb dog retur under broen igen og direkte i armene på den ene af betjentene, der med det samme sigtede ham for narkobesiddelse og foretog en visitation af ham. Den 18-årige mand blev fundet i besiddelse af noget kokain, og blev anholdt og kørt med til politigården. Her blev han tilset af en læge, idet han havde slået sit ben, da han hoppede ned fra broen. Efter endt afhøring blev han løsladt igen med en bøde på 6000 kroner i hånden.

Kl. 11.30 var specialpatrulje så forbi værestedet på Jægergårdsgade i Aarhus, hvor betjentene bemærkede to personer, der sad på en bænk og så noget påvirkede ud, og da de fik øje på betjentene forsøgte den ene at skjule noget. Da betjentene tog kontakt til dem, afleverede den ene af dem, en 61-årig mand, frivilligt en pose med fire salgspakker, som han oplyste indeholdt heroin. I forbindelse med visitation af den 61-årige blev han ligeledes fundet i besiddelse af et større pengebeløb, og han blev derfor anholdt og sigtet for salg af narkotika.

**

 

Unge røg hash ved Multibanen

Tirsdag kl. 17.42 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en mand, der oplyste, at der på Multibanen ved Næshøjskolen i Harlev befandt sig ca. 10 unge mennesker på ca. 15 år, der sad og røg hash. Der blev sendt en patrulje til stedet, hvor de fik kontakt til fem unge i alderen 15-17 år.

En af dem, en 17-årig dreng fra lokalområdet, udviste mistænkelig adfærd og ønskede ikke rigtig at tale med politiet. Han blev derfor trukket til side, hvor betjentene kunne se, at han var påvirket, formentlig af hash, og han blev derfor sigtet for narkobesiddelse. I forbindelse med visitation af ham fandt betjentene i hans skuldertaske to klumper hash, som han blev sigtet for at besidde. Da drengen var under 18 år, blev hans mor kontaktet og de sociale myndigheder blev underrettet.

**

 

Forsøgte at stikke af med tøj og makeup

Tirsdag kl. 12.50 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Magasin i Aarhus, hvor en butiksvagt havde tilbageholdt en butikstyv. Vagten havde på butikkens overvågning bemærket en kvinde, der på 3. sal havde taget en stor bunke tøj, hvorefter hun gik ind i elevatoren. Men da hun kom ud af elevatoren igen i stueetagen, havde hun ikke noget tøj i hænderne.

I stueetagen kunne vagten så se, at kvinden tog nogle makeup-artikler og lagde ned sin taske, hvorefter hun forlod stormagasinet. Vagten var med det samme løbet ned mod udgangen, hvor han havde taget kontakt til kvinden og bedt hende om at følge med ind i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet.

I kvindens taske blev der fundet tøj og makeup til en værdi af godt 4500 kroner. Den 36-årige kvinde blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Da kvinden er nigeriansk statsborger fik hun en straksbøde på 3500 kroner, som hun betalte med det samme.

**

 

12-årig butikstyv i Lidl

Tirsdag kl. 20.41 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Lidl på Viborgvej i Aarhus V, hvor personalet havde tilbageholdt en pige på 12 år, der, sammen med sin 13-årige veninde, havde stjålet varer for godt 200 kroner. Begge pigernes forældre blev kontaktet og fik besked på at komme og hente deres børn. De sociale myndigheder blev ligeledes orienteret om episoden.

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 06.30 skete der et færdselsuheld i krydset Peter Holms Vej/Hjortensgade i Aarhus C. En bilist kom kørende ad Peter Holms Vej og svingede til højre ad Hjortensgade uden at bemærke, at en 19-årig mand var ved at krydse vejen. Den 19-årige måtte springe baglæns for ikke at blive ramt, men han blev alligevel ramt på hånden, da bilen kørte forbi. Føreren af bilen kørte videre uden at give sig til kende. Den 19-årige nåede ikke at se bilens registreringsnummer, men mente, at der kan have været tale om en Toyota Aygo. Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med føreren af denne bil.

Tirsdag kl. 06.48 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Odder. En 35-årig mandlig bilist har forklaret til politiet, at han kom kørende ad Århusvej, da en anden bilist kørte meget tæt på ham bagfra, og hele tiden lagde an til at ville overhale, hvilket dog ikke var muligt, da der var meget modkørende trafik. Mellem Malling og Odder forsøgte bilisten i den anden bil alligevel at overhale, men skulle trække så hurtigt ind igen, at vedkommende påkørte den 35-åriges bil på fronten. Begge parter kørte efterfølgende ind til siden, hvor der opstod uenighed om, hvem der havde været skyld i ulykken. Manden i den anden bil mente han var uden skyld i uheldet og nægtede at blive på stedet og udveksle forsikringsoplysninger. Han kørte derfor fra stedet, inden politiet blev tilkaldt. Østjyllands Politi vil derfor gerne i kontakt med føreren af den anden bil, der skulle være en sølvgrå Suzuki Swift med skader på højre bagdør. Der skete ikke nogen personskade ved sammenstødet.

Tirsdag kl. 15.41 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Randers SØ. I forbindelse med køkørsel på stedet nåede en 25-årig mandlig bilist ikke at bremse og kørte derfor på bagi en anden bil, ført af den 50-årig mand, der efterfølgende blev skubbet frem i en tredje bil, der blev ført af en 51-årig mand. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet.

Tirsdag kl. 15.54 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Sabro, hvor to biler, ført af hhv. em 57-årig mand og en 56-årig mand, stødte sammen.

Tirsdag kl. 16.20 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Gammel Viborgvej i Sabro. En 47-årig kvinde kom kørende ad Viborgvej, da hun blev overhalet af en Citroën, der i forbindelse med overhalingen påkørt kvindens bil, hvilket medførte ridser på siden af bilen. Føreren af den anden bil fortsatte sin kørsel, men den 47-årige kvinde mente ikke, at bilisten kunne have undgået at bemærke, at vedkommende havde påkørt hendes bil.

Tirsdag kl. 16.30 blev en 43-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Hadsundvej i Randers NØ.

Tirsdag kl. 16.40 skete der et færdselsuheld på Kristrupvej i Randers SØ. En 57-årig kvinde kom kørende ad Kristrupvej og bemærkede en knallert, der kørte bag ved hende. På et tidspunkt bremsede kvinden op for en forankørende bil, hvorefter hun hørte et bump, steg ud og kunne se at den 18-årige knallertførere lå på vejen. Det viste sig, at knallertføreren var blevet overrasket over den hurtige opbremsning fra bilen, og da han havde forsøgt at bremse hårdt op var knallerten gledet på den våde vejbane og var væltet og skredet ind i bilens kofanger. Den 18-årige knallertfører havde fået klemt sin venstre ankel under bilens ene bagdæk, og blev kørt til kontrol på skadestuen, men var ikke kommet alvorligt til skade.

Tirsdag kl. 17.00 blev en 50-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, og kørsel uden førerret i en bil uden gyldig ansvarsforsikring, da han blev standset af en patrulje på Havvejen på Samsø.

Tirsdag kl. 17.02 skete der et færdselsuheld på Houvej ved Odder. En 57-årig kvindelig bilist skulle svinge til venstre ad Spøttrupvej og holdt stille og ventede på den modkørende trafik, da hun blev påkørt af en anden bil, ført af en 25-årig kvinde, der kom kørende bagfra. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 22.23 skete der et færdselsuheld på Østervold i Randers C. En 22-årig mandlig bilist kom kørende ad Dytmærsken/Fischersgade, da han mistede kontrollen over bilen i forbindelse med, at han skulle svinge til venstre ad Østervold. Bilen skred ud og påkørt noget træbeplantning langs Østervold. Der skete umiddelbart ingen personskade ved uheldet.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På H.C. Andersens Vej i Åbyhøj begået mellem mandag den 29/6 kl. 23.30 og tirsdag den 30/6 kl. 06.00
På Kromvej i Randers NV begået tirsdag den 30/6 mellem kl. 07.45 og kl. 15.50

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

14. august 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 14. august 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

13. august 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 13. august 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

12. august 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 12. august 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Afvis cookies