Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

16. september 2020 10:17

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 16. september 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 12.00 i Retten i Aarhus en 18-årig mand, der sigtes for røveri mod to mænd på 18 og 19 år begået den 9. august i Badstuegade i Aarhus. 

 

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere. 

 

**

 

Alvorligt færdselsuheld i Grenaa

Tirsdag kl. 14.24 skete der et alvorligt færdselsuheld på Mellemstrupvej i Grenaa. De foreløbige undersøgelser tyder på, at en 34-årig mandlig knallertfører kom fra cykelstien på Dolmervænget og kørte frem for ubetinget vigepligt ud på Mellemstrupvej, hvor han blev ramt af en bil, der blev ført af en 27-årig mand.

Knallertføreren blev kastet af knallerten, hvorefter der gik ild i den. Flere personer kom til stedet og fik slukket ilden med en pulverslukker. Den 34-årige mand havde fået alvorlige skader, og der blev rekvireret en lægehelikopter, der fløj ham til Aarhus Universitetshospital, hvor han fortsat er indlagt i kritisk tilstand.

**

 

Uenighed om en støvsuger, en kost og nogle penge

Tirsdag kl. 14.00 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand blev jagtet af flere personer ved Viby Torv. Da politiet ankom til stedet, viste det sig at dreje sig om økonomiske stridigheder i forbindelse med fraflytning af lejemål.

To personer på 24 og 27 år havde væltet en 21-årig mand ned på græssen og tilbageholdt ham, fordi de mente, at han havde taget en støvsuger og en kost, og at han skyldte dem 3000 kroner. Uenighederne blev i første omgang løst ved, at den 21-årige overførte et lidt mindre beløb via MobilePay og gav de to andre sit nye telefonnummer med henblik på deling af kommende elregning.

**

 

Brand i bageri

Tirsdag kl. 14.30 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der kom røg ud fra et bageri på Nordre Strandvej i Risskov. Personalet havde observeret, at der kom røg fra bygningens nordlige side, men de kunne umiddelbart ikke se nogen flammer. Brandvæsnet blev dog tilkaldt, idet røgen var tiltagende.

Nordre Strandvej blev afspærret for gennemkørsel, mens slukningsarbejdet stod på. Det viste sig, at røgen kom fra et loftsrum over 1. salen, hvor nogle ovne muligvis havde stået tændt. Loftsrummet udbrændte, men den nærmere årsag til branden er endnu ikke fastlagt. Ingen personer kom til skade ved branden.

**

 

Højtspillende nabo fik beslaglagt sit musikanlæg

Tirsdag kl. 20.21 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Klostervej i Assentoft, hvor en 31-årig kvinde havde fået nok af at lytte til naboens musik. Kvinden oplyste, at hendes nabo siden kl. 12 havde spillet meget høj musik fra et anlæg, der var opstillet i haven.

Kvinden havde selv prøvet at kontakte naboen, men han reagerede ikke på hendes henvendelse. Politiet havde også tidligere været på stedet, hvor naboen havde fået påbud om at skrue ned, hvis han ikke ville risikere at få beslaglagt sit musikanlæg.

Den 22-årige nabo havde dog tydeligvis ikke forstået budskabet, og han fik derfor midlertidigt beslaglagt sit musikanlæg, der har tilbragt natten på politigården i Randers.

**

Færdsel


Tirsdag kl. 09.55 blev en 31-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ringboulevarden i Randers NV.

Tirsdag kl. 13.35 skete der et færdselsuheld på Aarhus Syd motorvejen ved Hasselager. En 56-årig mandlig bilist har forklaret til politiet, at han blev blændet af solen og derfor ikke så lastbilen foran, der blev ført af en 55-årig mand. Bilisten påkørte lastbilens anhænger, hvorefter bilen mistede venstre forhjul og blev slynget over i 2. og 3. vognbane og til sidst ramte autoværnet med betydelig materiel skade til følge. Den 56-årige mand blev kørt til undersøgelse på hospitalet, men slap umiddelbart uden skader.

Tirsdag kl. 16.48 skete der et færdselsuheld på Rosenvangs Allé i Viby. En 97-årig kvinde har forklaret politiet, at hun var på vej ud af Fredenskirken, da hun pludselig blev påkørt bagfra af en bil, så hun mistede balancen og faldt forover. Kvinden havde taget fra med hånden og blev kørt til skadestuen for at blive tjekket, men hun havde ikke umiddelbart brækket noget. Kvinden havde ikke selv set noget, men vidner har forklaret politiet, at en ældre blå bil langsomt bakkede på parkeringspladsen og ramte en gruppe af mennesker, herunder den 97-årige kvinde. Det virkede ikke som om, at bilisten selv havde opdaget noget, idet vedkommende blot kørte fra stedet.

Tirsdag kl. 16.50 blev en patrulje i krydset ved Skanderborgvej/Ringvej Syd opmærksom på en scooter med to personer på. Patruljen kørte efter, indtil de to drenge smed scooteren fra sig og føreren løb fra stedet. Tilbage stod den 16-årige passager, der blev sigtet for at lade sig befordre som passager og for ikke at anvende styrthjelm. Han kontaktede efterfølgende den 17-årige mand, der angiveligt var ejer af scooteren, og han kom kort efter til stedet. Han kunne dog ikke fremvise nogen gyldige papirer på at scooteren var hans, og betjentene tog den derfor med på stationen for nærmere undersøgelse.

Tirsdag kl. 18.29 skete der et færdselsuheld på Framlev Korsvej i Harlev. En 54-årig kvindelig cyklist kørte ind i rundkørslen, da hun ved en af afkørslerne blev ramt af en bil, der blev ført af en 21-årig mand. Kvinden styrtede på cyklen og slog sit ansigt, hvorfor hun blev kørt til undersøgelse på Aarhus Universitetshospital.

Tirsdag kl. 23.53 skete der et færdselsuheld i krydset Hasle Ringvej/Nykersvej i Aarhus V. En 20-årig mand kom kørende ad Hasle Ringvej, da han i krydset ved Nykersvej af ukendte årsager mistede herredømmet over sin bil og påkørte et vejskilt og en lysregulering i midterrabatten med betydelig materiel skade til følge. Føreren af bilen samt to passagerer hoppede herefter ud af bilen og satte sig over i en anden bil, der kørte fra stedet. Kort efter kom de dog tilbage til stedet og blev afhørt af politiet.

Natten til onsdag kl. 01.52 skete der et færdselsuheld på Grovebakkevej i Randers NV. En 21-årig mandlig bilist kom kørende ad Grovebakkevej, da han påkørte et autoværn, hvorefter bilen endte på taget. Den 21-årige mand forklarede selv, at en hjort pludselig var løbet ud på vejen, hvorfor han havde forsøgt at undvige, men mistede herredømmet over bilen. Det viste sig, at manden havde drukket mere end det tilladte, og han blev derfor sigtet for spirituskørsel. Hverken han eller de to passager i bilen kom umiddelbart til skade ved uheldet. Føreren blev dog kørt til tjek på skadestuen.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Haslevej i Åbyhøj begået tirsdag den 15/9 mellem kl. 06.55 og kl. 15.45
  • På Brendstrupvej i Aarhus N begået mellem søndag den 13/9 og tirsdag den 15/9 kl. 16.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. november 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi lørdag den 27 november 2021

Her findes et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands Politikreds.

26. november 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. november 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. november 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. november 2021

Her finder du det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.