Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

18. november 2020 11:07

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 18. november 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 08.30

Østjyllands Politi fremstillede onsdag kl. 08.30 i Retten i Aarhus en 62-årig kvinde, der sigtes for salg af narkotika. Kvinden blev anholdt på sin adresse i Solbjerg, hvor Østjyllands Politis specialpatrulje kiggede forbi tirsdag formiddag, fordi man havde mistanke om, at der blev opbevaret narkotika. Det viste sig, at der på adressen var et fuldt etableret skunklaboratorium, og der blev fundet flere end 100 skunkplanter samt noget kokain, heroin, hash og andet narkotika.

Kvinden blev varetægtsfængslet i fire uger. Hun kærede kendelsen til landsretten. Grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere om sagen.

**

 

Forsøgt brugt som ”muldyr”

Tirsdag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 18-årig mand, der oplyste, at han dagen forinden var blevet forsøgt brugt som, det politiet betegner som muldyr. Den 18-årige mand fortalte, at han mandag ved 15-tiden var på vej frem fra skole, da han på Tilst Skolevej i Tilst blev antastet af to unge mænd, der spurgte, om han ville hæve nogle penge for dem, hvilket han sagde nej til.

Den 18-årige følte sig dog truet af de to mænd og sagde derfor alligevel ja til at hjælpe, og han gik med den ene af mændene hen til hæveautomaten ved Djurslands Bank. Manden overførte 9000 kroner til den 18-årige, der herefter forsøgte at hæve pengene, hvilket dog ikke lykkedes for ham. Han sendte derfor pengene retur til manden via MobilePay.

Den 18-årige endte med ikke at blive brugt som muldyr i denne sag, men fremgangsmåden er kendt af politiet. Et muldyr er en person, der stiller sin konto til rådighed for kriminelle, ved at de kriminelle sætter penge ind på muldyrets konto og beder vedkommende om enten at hæve pengene i kontanter eller overføre til en ny konto, købe en vare eller et gavekort. Men man risikerer at gøre sig skyldig i hvidvask, og det kan ende i bøder eller betinget fængsel og en plet på straffeattesten. Østjyllands Politi opfordrer til, at man forholder sig kritisk, hvis nogen vil have adgang til ens konto eller beder en om hjælp til at hæve penge.

**

 

Fik fremmed mand på besøg i stuen

Tirsdag kl. 10.23 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en beboer på Langelandsgade i Aarhus, hvor en fremmed mand havde indfundet sig på adressen. Manden havde gået rundt i lejligheden og havde sat sig ved stuebordet og bedt om en kop kaffe. Lejlighedens beboer var blevet bange og havde låst sig tinde på toilettet, hvorfra hun ringede til politiet.

Da politiet ankom til adressen, blev den 54-årige mand anholdt og sigtet for husfredskrænkelse. Manden ville dog ikke anholdes og forsøgte at vride sig fri. Han fik derfor også en sigtelse for at modsætte sig anholdelse.

**

 

Betjente fandt narko og dyrt julepynt

Østjyllands Politi tog tirsdag formiddag ud til en lejlighed i Brabrand på baggrund af en mistanke om, at der blev solgt narko fra stedet. Under ransagningen fandt betjentene kokain, cannabis og et en del tusinde kroner i kontanter. Den 24-årige mandlige beboer blev anholdt, og da der var flere tegn på, at han solgte af stofferne, blev han sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

Ud over narko og penge fandt patruljen også flere Georg Jensen jule-uroer i æsker. Den 24-årige nægtede at have stjålet dem, men fortalte at han havde købt dem for nogle få hundrede kroner af en anden mand. Han ville dog ikke fortælle yderligere om sælgeren eller uroerne, og han endte med også at få en sigtelse for hæleri.

**

 

Gik ind af bagdøren og stjal fra kassen

Tirsdag kl. 10.50 fik en butik på Adelgade i Ebeltoft besøg af en mand, der var kommet ind af en ulåst bagdør. Medarbejderen i butikken var i færd med at ekspedere en kunde, men da hun så, at manden stillede sig om bag kasseapparatet, spurgte hun, om hun kunne hjælpe ham med noget, hvorefter manden løb ud af den samme dør, som han var kommet ind af.

Efterfølgende kunne medarbejderen konstatere, at der var stjålet kontanter fra kasseapparatet, og hun løb ud af butikken, hvor hun kunne se manden løbe ad Adelgade mod havnen.

Manden beskrives som:

  • Mellemøstlig af udseende
  • Ca. 25-30 år gammel
  • Ca. 170-180 cm høj
  • Almindelig af kropsbygning
  • Mørk i huden og med sort, kort hår
  • Var iført en sport hættetrøje og mørkt tøj

**

216 bøder delt ud under færdselsindsats på Djursland

Østjyllands Politi havde mandag syv fotovogne ude på forskellige veje på Djursland for at måle trafikanternes fart. 7665 bilister kørte forbi fotovognene på vejene omkring Rønde, Tåstrup, Ebeltoft, Grenaa og Fausing - 216 af dem blev blitzet, fordi de kørte hurtigere end tilladt.

De fleste af bilisterne får en hilsen i form af en bøde, men to kørte så stærkt, at de også står til at få frakendt kørekortet, mens 22 kan se frem til et klip.

Værst stod det til på motortrafikvejen ved Rønde, hvor 83 bilister blev mål til at køre for stærkt. 12 af dem får oveni bøden et klip i kørekortet.

**

Havde tasken fuld af varer

Tirsdag kl. 16.44 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Bahne i Søndergade, hvor personalet havde tilbageholdt en butikstyv. En medarbejder i butikken var blevet opmærksom på en mand, der opførte sig mistænkeligt. Kvinden tog kontakt til manden og kunne se, at han havde nogle varer i sin taske, som han formentlig havde stjålet fra andre butikker.

Manden fremviste selv flere varer, som han havde stjålet, og da politiet ankom til stedet, blev den 30-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri. I forbindelse med visitation af manden fandt betjentene en kniv, og han blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 06.06 skete der et færdselsuheld på Axel Gruhns Vej i Højbjerg. En 41-årig mandlig bilist overså, at en bil, ført af en 59-årig mand, ville svinge til venstre ad en indkørsel på Axel Gruhns Vej og han påkørte derfor bilen bagfra. Sammenstødet gav større materielle skader på begge biler og den 41-årige mand sad kortvarigt fastklemt med nakkesmerter og blev kørt til tjek på skadestuen.

Tirsdag kl. 08.16 skete der et færdselsuheld på Finderupvej i Aarhus C. En 78-årig mandlig bilist kom kørende ad Vestre Ringgade mod nord, da han af ukendte årsager førte bilen over midterrabatten, gennem et hegn og videre på tværs af de sydgående vognbaner, videre over til cykelstien og op på fortovet ved krydset Finderupvej, hvor han ramte et salgsstativ med frugt og grønt, hvorefter han fortsatte over Finderupvej og ramte ind i en hæk, der stod op af en husmur. Bilen endte klemt inde mellem hækken og en p-zonestander. Føreren af bilen blev sendt til nærmere undersøgelse på skadestuen, hvor det kunne konstateres, at han havde brækket et ribben. Det er pt. uklart, hvad der var årsag til, at manden pludselig kørte på tværs af al trafikken.

Tirsdag kl. 08.28 skete der et færdselsuheld på Oliehavnsvej i Aarhus C. To biler ført af henholdsvis en 38-årig mand og en 54-årig mand kørte sammen ved indkørsel til et parkeringsområde. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 14.38 skete der et færdselsuheld på Randersvej i Allingåbro. En 33-årig kvindelig bilist bremsede ned og blev i den forbindelse påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 22-årig kvinde. Den 33-årige kvinde blev kørt til skadestuen for at blive undersøgt for smerter i ryggen.

Tirsdag kl. 14.48 skete der et færdselsuheld i krydset Juelsgade/Kirkegade i Auning. En 36-årg mand holdt for ubetinget vigepligt på Kirkegade og skulle svinge til venstre ad Juelsgade, da han overså en bil, ført af en 48-årig kvinde, der kom fra venstre side. Der skete sammenstød mellem de to biler med materiel skade til følge. Begge parter blev tilset i en ambulance, men ingen af dem var umiddelbart kommet til skade. Den 36-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 16.40 skete der et færdselsuheld i krydset Vindrosen/Ringvejen i Risskov. En 76-årig kvindelig bilist kom kørende ad Vindrosen og skulle krydse Ringvejen, men nåede ikke over krydset, inden lyset skiftede til rødt. Hun blev derfor påkørt af en anden bil, ført af en 33-årig mand, der kom kørende fra tværgående retning. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 18.50 skete der et færdselsuheld i krydset Trige Centervej/Smedebroen. En 19-årig mand kom kørende på knallert ad Trige Centervej, da han påkørte en forankørendebil, ført af en 32-årig kvinde, da denne bremsede ned for at svinge til højre. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved sammenstødet. Det viste sig, at den 19-årige knallertfører ikke havde førerret til stor knallert, og at knallerten heller ikke var forsikret. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret og for ikke at have tegnet forsikring på knallerten.

Tirsdag kl. 23.12 skete der et færdselsuheld i krydset Paludan-Müllers Vej/Vestre Ringgade i Aarhus C. En 20-årig mandlig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt og lige ud foran en anden bil, der blev ført af en 29-årig mand. Der skete sammenstød mellem de to biler med betydelig materiel skade til følge. Der skete dog umiddelbart ingen personskade. Det viste dig, at den 20-årige mand var påvirket af alkohol og han blev derfor sigtet for spirituskørsel.

Natten til onsdag kl. 01.12 blev en 31-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Vestervænget i Auning.

Natten til onsdag kl. 02.02 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Lystrup Centervej i Lystrup. Ved ransagning af bilen fandt betjentene to knive, en peberspray og noget hash, og den 22-årige mand blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven, overtrædelse af våbenloven og for narkobesiddelse.

Natten til onsdag kl. 01.24 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse, kørsel uden førerret og for fornærmelig tiltalte mod polititjenestemand, da han blev standset af en patrulje på Havkærvænget i Tilst.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Van Hattenstræde i Randers C begået tirsdag den 17/11 mellem kl. 00.00 og kl. 11.00
  • I Rytterparken i Hornslet begået tirsdag den 17/11 mellem kl. 07.00 og kl. 12.30
  • På Rønnevej i Risskov begået tirsdag den 17/11 kl. 16.59
  • På Holme Møllevej i Højbjerg begået onsdag den 18/11 kl. 02.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. marts 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.