Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

27. maj 2020 10:41

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 27. maj 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør

 

**

 

29-årig anholdt efter at have hostet kvinde i ansigtet

Tirsdag kl. 14.55 modtog Østjyllands Politi anmeldelse om, at en 29-årig mand ved Immervad i Aarhus havde hostet en kvinde i ansigtet og truet med, at han havde corona. En patrulje kørte hurtigt til stedet, hvor de mødte den 26-årige kvinde og dennes veninde, mens en anden patrulje anholdt den 29-årige.


Den 26-årige kvinde forklarede, at hun og veninden var kommet gående ad Badstuegade, da de så den 29-årige sidde på en pæl. DA de nærmede sig manden rejste han sig og gik lige imod dem. De to kvinder forsøgte at gå i en bue uden om ham, men han kom hurtigt hen til dem og med en afstand på 30-40 cm hostede han den 26-årige tre gange i ansigtet og råbte ”jeg har corona” og ”luder”.

Manden gik videre og de to kvinder fulgte efter ham og ringede efter politiet, der kort efter ankom og anholdt manden. Den 29-årige blev sigtet for trusler på livet. Han er efterfølgende testet negativ for covid-19/coronavirus.


**

 

Mand stak skruetrækker gennem forrude

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte tirsdag kl. 15.00 til Sintrupvej i Brabrand, hvorfra der var kommet anmeldelse om, at en mand havde stukket en skruetrækker gennem forruden på en 47-årig mands bil i en road-rage lignende situation. Da patruljen var på vej til stedet mødte de en bil, der svarede til beskrivelsen, som kom kørende i modsatte retning, og betjenten vendte derfor hurtigt om, satte efter bilen og fik den standset.

I bilen sad en 23-årig mandlig bilist. Den 23-årige havde ikke sikkerhedssele på, men til gengæld havde han en afklippet sikkerhedssele-spænde i låsen ved førersædet. Ved siden af førersædet fandt betjentene en skruetrækker. Den 23-årige nægtede selv at havde været i en konfrontation med en anden bilist.

Betjentene kørte herefter til Sintrupvej, hvor de mødte den 47-årige mand, hvis forrude tydeligt havde et hul med knust glas omkring. Den 47-årige forklarede, at han var kommet kørende i sin bil, da han blev opmærksom på en bagfrakommende, sort bil der kørte meget hasarderet, kørte ud og ind mellem biler på en måde, så de modkørende biler måtte trække ud i rabatten for ikke at blive påkørt.

Den 47-årige noterede bilens nummerplade, da han syntes det hele så for farligt ud. Da han kørte videre lagde han mærke til en hvid bil, der ligeledes kørte meget hurtigt. Det virkede på ham som om at personerne i hhv. den hvide og sorte bil kendte hinanden. Den sorte bil foran ham bremsede pludselig op, hvorefter den hvide bil kørte foran ham, så de nu begge spærrede vejen for ham. Føreren af den sorte bil steg ud og løb hastigt imod ham med et ”vildt blik” i øjnene. Den 47-årige så, at han havde hævet armen og holdt en metalgenstand i hånden. Den 47-årige var meget utryg ved situationen og forklarede, at manden havde et meget aggressivt og truende kropssprog. Manden fra den sorte bil slog nu metalgenstanden, der lignede en skruetrækker, ned gennem forruden på den 47-åriges bil, så denne splintredes. Herefter kørte både den hvide og den sorte bil fra stedet.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere – bl.a. for at fastlægge den 23-åriges rolle. Har du set episoden, hører politiet gerne fra dig via tlf. 114.

**

 

Løb fra bil med hash i lommerne

Tirsdag kl. 17.04 kom en patrulje kørende på Bispehavevej i Hasle, da de blev opmærksomme på en personbil, der holdt på en parkeringsplads. Da patruljevognen nærmede sig, var der pludselig en person, der løb fra bilen. Den ene betjent løb efter personen, der viste sig at være en 22-årig mand, og råbte højt at det var politiet, og at han skulle standse. Efter en kort eftersættelse standsede den 22-årige, fik håndjern på og kom med retur til den parkerede bil. Da den 22-årige blev visiteret, fandt betjentene tre klumper hash i mandens lommer.

I mellemtiden havde den anden betjent rettet henvendelse til en 20-årig mand, som sad på førersædet i den parkerede bil. Den 20-årige blev også visiteret, og her fandt betjenten en mindre mængde hash i hans underbukser.

Ved ransagning af bilen fandt betjentene yderligere en mængde hash samt en totenschlæger. Begge mænd blev anholdt og er foreløbigt sigtet for besiddelse af narko.


**

 

Fund af narko på adresse i Sabro

Tirsdag morgen kort før kl. 10.00 var specialpatruljen fra Østjyllands Politi på besøg på en adresse i Sabro. Under ransagning på adressen fandt betjentene en større mængde skunk og hash samt et større kontakt beløb. En 31-årig mand med bopæl på adressen blev anholdt og sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

 

**

 

Specialpatruljen fandt narko i Randers

Specialpatruljen fra Østjyllands Politi aflagde tirsdag umiddelbart før kl. 13.00 besøg på en adresse i Randers. Her mødte de en 46-årig mand, som havde bopæl på adressen. Ved ransagning fandt betjentene flere mængder narko, og den 46-årige blev derfor sigtet for narkobesiddelse med henblik på salg.

 

**

 

Brand i skur i Højbjerg

Tirsdag aften kl. 20.54 modtog Østjyllands politi anmeldelse om brand i et skur på Bushøjvænget i Højbjerg, og en patrulje kørte hurtigt til stedet. Ved ankomst traf betjentene brandvæsnet, som allerede var næsten færdige med slukningen. Ilden nåede ikke at brede sig og ingen personer kom til skade, og Østjyllands Politi undersøger nu årsagen til branden.

**

Færdsel

En 22-årig mandlig bilist blev tirsdag kl. 14.45 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje i krydset mellem Norringholmsvej og Damtoften i Viby. Den 22-årige blev desuden sigtet for kørsel uden førerret samt besiddelse af en mindre mængde narko.

Tirsdag kl. 17.24 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Sønderskovvej og Elstedhøj i Lystrup, da en 61-årig mandlig traktorfører overså at den 24-årige holdt stille for at svinge til venstre og derfor påkørte hende bagfra.

En 21-årig mandlig bilist blev natten til onsdag kl. 01.13 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Randers. Den 21-årige blev desuden sigtet for besiddelse af en mindre mængde narko.

 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Bøgebjergvej i Hørning Mark ved Randers begået den 26/5 mellem kl. 04.32 og kl. 04.54
  • På Pilegårdsvej i Kolt ved Hasselager begået den 25/5 mellem kl. 19.00 og kl. 23.50
  • På Havgårdsvej i Risskov begået mellem den 23/5 kl. 16.00 og den 26/5 kl. 11.00
  • På Mosevangen i Boeslum ved Ebeltoft begået den 26/5 mellem kl. 13.00 og kl. 18.00
  • På Abildgade i Aarhus N begået den 26/5 kl. 14.55

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

19. august 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. august 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. august 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. august 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. august 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: Uddrag af døgnrapporten 17. august 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Forslag