Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

28. oktober 2020 11:43

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 28. oktober 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 10.30 en 22-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for salg af narkotika, efter han blev anholdt tirsdag morgen på en adresse i det sydlige Aarhus. På adressen fandt Østjyllands Politis specialpatrulje i forbindelse med en ransagning en del salgsposer med narko, som blev beslaglagt.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

 

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 11.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.30 en 25-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for forsøg på vold mod to betjente. Ifølge sigtelsen var den 25-årige en del af en gruppe mænd, som mandag eftermiddag opførte sig truende over for en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand, råbte efter dem og kastede en stor sten mod betjentene, som dog ikke blev ramt.

Den 25-årige sigtes også for grov forstyrrelse af den offentlige orden og for at have maskeret sig.

Østjyllands Politi efterforsker sagen med henblik på at finde frem til yderligere gerningsmænd, og anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre under grundlovsforhøret.

Efter episoden med stenkastet mandag blev der affyret fyrværkeri mod politiet i samme område. Det forhold er den 25-årige ikke sigtet for.

**

 

Stenkaster på spil i Hornslet

Tirsdag kl. 07.23 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger på Åsen i Hornslet, der i nattens løb havde fået kastet en sten mod en rude. Den 60-årige kvinde havde kl. ca. 00.50 natten til tirsdag hørt et brag, men troede blot der var noget, der var faldet ned og sov derfor videre. Da hun stod op tirsdag morgen, kunne hun dog se, at nogen havde kastet en sten mod en rude, dog uden at stenen var gået helt igennem.

Det samme var sket for en 78-årig kvinde, der bor på Præstemarken i Hornslet. Hun kontaktede politiet kl. 00.57 natten til tirsdag, efter nogen havde kastet en stor sten gennem hendes køkkenvindue. Her havde der også været en patrulje på stedet for at fortage undersøgelser, men der var ikke umiddelbart nogen spor efter gerningsmanden.

Kl. 01.55 var der også blevet knust en rude i en kontorbygning på Toftevej i Hornslet – formentlig ved at der er blevet kastet en sten mod ruden. Heller ikke her var der umiddelbart spor efter gerningsmanden.

Mandag aften kl. 22.16 havde en beboer på Langager i Hornslet også oplevet, at nogen havde kastet en sten mod huset. Her havde stenen dog ramt få centimeter under et vindue, og det var derfor kun husmuren, der tog skade.

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set nogle mistænkelige personer i de berørte områder på de oplyste tidspunkter. Har man oplysninger i sagen, kan man kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

**

 

Alvorligt færdselsuheld ved Assentoft

Tirsdag kl. 11.45 skete der et færdselsuheld i krydset Grenåvej/Gunnerupmosevej i Randers SØ. De foreløbige undersøgelser tyder på, at en 51-årig mandlig bilist kom kørende i en varebil ad Grenåvej i vestlig retning, da han i krydset påkørte en lastbil, ført af en 37-årig mand, der var i færd med at svinge til venstre.

Den 51-årige bilist blev fastklemt i bilen og det så umiddelbart meget alvorligt ud, hvorfor han blev kørt i ambulance med politieskorte til Aarhus Universitetshospital. Her viste det sig dog senere på dagen, at han umiddelbart var sluppet med flere brud på kroppen, og han blev meldt uden for livsfare. Føreren af lastbilen kom ikke til skade ved uheldet.

En bilinspektør blev kaldt til stedet for at foretage nærmere undersøgelser, og krydset var spærret i nogle timer, mens undersøgelserne og oprydningsarbejdet stod på. Kort før kl. 14.30 blev der igen åbent for trafikken.

I forbindelse med at politiet arbejdet på stedet, blev en betjent opmærksom på en knallert, der kørte rundt inden for politiets afspærring. Betjenten tog kontakt til den 59-årige, mandlige knallertfører, der virkede meget beruset, hvilket også blev bekræftet ved en alkometertest. Manden blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

**

 

Flere anmeldelser om indbrud i biler

Det er for alvor blevet efterår, og dagene bliver kortere og kortere, hvilket betyder, at døgnet har flere mørke timer, som kriminelle kan udnytte til blandt andet at begå indbrud i biler. Det seneste døgn har Østjyllands Politi modtaget 13 anmeldelser om indbrud i personbiler og fire anmeldelser om indbrud i varebiler. Indbruddene er primært sket i og omkring Aarhus i de sene eftermiddagstimer og om aftenen og natten.

Vil du undgå at få indbrud i din bil så følg nedenstående råd:

 

  • Tøm bilen for værdier, fjern baggagerumsdække og åbn handskerummet, så det er tydeligt at se udefra, at der ikke er noget at komme efter
  • Parkér gerne et sted med masser af trafik, lys og evt. videoovervågning
  • Sæt politiets klistermærke i bilen, så tyven kan se, at der ikke er noget at komme efter

Tøm bilen klistermærke

**

Kærestepar løj for politiet

Tirsdag kl. 19.17 skete der et færdselsuheld på Gøteborg Allé i Aarhus N, hvor en bil ramte en parkeret varebil. I forbindelse med de første afhøringer oplyste en 19-årig kvinde, at det var hende, der havde kørt bilen, mens hendes 22-årige kæreste havde siddet på passagersædet. Den 22-årige mand oplyste dog, at han netop var blevet sat af, hvorefter hans 19-årige kæreste var kørt videre. Han forklarede, at han pludselig hørte et brag, og så at kæresten havde påkørt en varebil, hvorefter han løb hen til hende for at se, om hun var kommet til skade.

Ingen af de to forklaringer stemte dog overens med, at et vidne havde set, at det var en mand, der sad bag rattet, og at der ikke havde været andre personer i bilen. Foreholdt denne oplysning erkendte kæresteparret, at de begge havde løjet, og at det i virkeligheden var den 22-årige mand, der havde ført bilen, og at han havde bedt sin kæreste om at tage skylden for færdselsuheldet. Det er pt. uklart, hvorfor den 22-årige ville have sin kæreste til at påtage sig skylden, men han kan nu se frem til en sigtelse for falsk anklage.

**

Våben fundet i brændeskur

Tirsdag kl. 14.00 var flere betjentene fra Østjyllands Politi ude på en adresse i Viby, hvor der var mistanke om, at der muligvis blev opbevaret tyvekoster. I forbindelse med ransagning på stedet fandt betjentene i et brændeskur et oversavet jagtgevær med tilhørende ammunition samt to salonrifler, og i huset blev der fundet et kikkertsigte. Fire personer, to kvinder på 21 og 42 år og to mænd på 32 og 37 år, blev anholdt og sigtet for våbenbesiddelse.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 07.10 blev en 40-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Nygade i Thorsø. Da det var femte gang i år, han blev sigtet for kørsel uden førerret blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Tirsdag kl. 15.30 skete der et færdselsuheld i krydset Mindebrogade/Fiskergade i Aarhus C. En 95-årig kvindelig bilist kom kørende ad Fiskergade og hold stille ved krydset ved Mindebrogade. Kvinden fortsatte herefter over krydset og overså en 33-årig kvindelig cyklist, der kom kørende ad Mindebrogade. Cyklisten nåede at bremse, så hun ikke ramte bilen, men hun væltede på cyklen og brækkede et par tæer. Den kvindelige bilist havde umiddelbart ikke set cyklisten og var derfor fortsat fra stedet. En borger løb dog efter bilen og fik fat i bilisten, der vendte tilbage til uheldsstedet, hvor parterne fik udvekslet oplysninger.

Tirsdag kl. 12.39 skete der et færdselsuheld på Kirkeholtvej i Løgten, Skødstrup. En 25-årig kvindelig bilist kom kørende ad Kirkeholtvej, da bilen af ukendte årsager kom ud i rabatten, hvor den ramte et vejskilt og derefter endte i et buskads. Den 25-årige kvinde blev kørt til nærmere undersøgelse på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Tirsdag kl. 15.10 skete der et færdselsuheld i krydset Langelandsgade/Katrinebjergvej i Aarhus N. En 33-årig kvindelig cyklist kom kørende på cykelstien langs Langelandsgade, da hun i krydset ved Katrinebjergvej blev påkørt af en bil, ført af en 43-årig mand, der kom kørende ad Katrinebjergvej og skulle svinge til højre ad Langelandsgade. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet. Den 43-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 15.12 skete der et færdselsuheld i krydset Jernbanegade/Viborgvej i Randers C. En 22-årig kvinde kom kørende ad Jernbanegade og skulle svinge til højre i krydset ved Viborgvej, da hun overså en 31-årig kvindelig cyklist, der kom fra samme retning og var på vej ligeud i krydset. Cyklisten kunne ikke undgå at køre ind i bilen, og væltede på sin cykel og slog armen. Hun blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 22-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 16.10 skete der et færdselsuheld på Søren Frichs Vej i Aarhus C. En ukendt bilist kom kørende ad Søren Frichs Vej og kørte formentlig frem for rødt lys i krydset ved Vestre Ringgade, hvor vedkommende påkørte en 22-årig mandlig cyklist, der kom kørende ad Vestre Ringgade i nordlig retning. Cyklisten røg af sin cykel og slog sin venstre skulder og blev kørt til skadestuen for nærmere undersøgelse. Føreren af bilen holdt ind lidt længere henne og råbte, at han lige ville parkere bilen lidt længere henne og så komme tilbage, hvilket han dog aldrig gjorde. Vidner på stedet fik dog noteret bilens registreringsnummer, hvorfor politiet har en formodning om, hvem der kan have kørt bilen.

Tirsdag kl. 17.07 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden og for besiddelse af narkotika, da han blev standset af en patrulje på Grenaavej i Randers SØ. Bilens ejer, en 31-årig mand, blev desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person, der var frakendt førerretten.

Tirsdag kl. 17.24 blev en 35-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Søndervang i Balle.

Tirsdag kl. 21.21 skete der et færdselsuheld på Sintrupvej i Brabrand. En 25-årig mandlig bilist kom kørende ad Sintrupvej, da han af pt. ukendte årsager påkørte en sættevogn, der holdt parkeret i højre side af vejen. Føreren af bilen blev kørt til Aarhus Universitetshospital for nærmere undersøgelse.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Erbækvej i Trige begået tirsdag den 27/10 mellem kl. 11.00 og kl. 12.00
  • På Horsevænget i Tranbjerg begået tirsdag den 27/10 mellem kl. 09.20 og kl. 12.40
  • I Dalgårdsparken i Hornslet begået tirsdag den 27/10 mellem kl. 17.00 og kl. 18.55
  • På Brendstrupvej i Aarhus N begået tirsdag den 27/10 mellem kl. 16.00 og kl. 18.00
  • På Jyllands Allé i Viby begået tirsdag en 27/10 kl. 21.28
  • På Adelvej i Risskov begået onsdag den 28/10 kl. 00.49

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.