Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

3. marts 2021 12:13

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 3. marts 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Odense kl. 09.30

Særlig Efterforskning Vest fremstillede onsdag kl. 09.30 i Retten i Odense en 26-årig mand fra lokalområdet, der sigtes for overtrædelse af narkolovgivningen, forsøg på røveri samt forsøg på grov vold.

Ni andre personer er sigtet i samme sag - seks af dem blev i sidste uge varetægtsfængslet frem til den 25. marts. Det samme blev den 26-årige mand ved dagens grundlovsforhør, der blev holdt bag lukkede døre, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere om sagen.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 10.30 i Retten i Aarhus en 29-årig mand, der er statsborger i både Rumænien og Ungarn. De Rumænske myndigheder har udstedt en europæisk arrestordre på den 29-årige mand, der er eftersøgt i forbindelse med en sag om bedrageri i Rumænien.

Den 29-årige mand bliver fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, så de danske myndigheder kan få mulighed for at undersøge udleveringsgrundlaget og for at sikre muligheden for udlevering til Rumænien.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Kolding kl. 12.00

Særlig Efterforskning Vest fremstiller onsdag kl. 12.00 i Retten i Kolding 13 mænd i alderen 32-70 år, der blev anholdt i en større aktion tirsdag aften mod en illegal cigaretfabrik på en landejendom i Vamdrup i Sydjylland.

Læs mere i tidligere udsendte pressemeddelelse.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der er ikke kan oplyses yderligere.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.00 i Retten i Aarhus en 24-årig mand, der sigtes for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. Den 24-årige mand blev tirsdag eftermiddag, på den adresse hvor han opholder sig, fundet i besiddelse af en pistol og et magasin med patroner.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Anmeldelse om bevæbnet mand viste sig at være falsk alarm

Tirsdag kl. 12.43 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en buspassager, der i buslinje 3A i Aarhus havde set en mand, der bar på noget, der kunne ligne et gevær. Der blev sendt flere patruljer til krydset ved Viborgvej/Vestre Ringgade i Aarhus, hvor bussen blev standset.

Det viste sig dog, at manden var steget af bussen kort forinden ved stoppestedet over for Frydenlundcenteret. På baggrund af anmeldelsernes beskrivelse af manden, fik betjentene øje på ham i et busskur, hvor han dog ikke var i besiddelse af noget gevær.

Den 29-årige mand forklarede, at han havde haft et gevær på sig, men at der var tale om et vandgevær, og at han havde skyndt sig at smide det ind i en busk, da han havde set politiet. Han viste selv betjentene, hvor han havde smidt geværet, der efterfølgende blev beslaglagt.

Den 29-årige mand blev anholdt og sigtet for trusler på livet ved at have været i besiddelse af et sort vandgevær, der til forveksling kunne ligne et ægte gevær. Han blev samtidig kraftigt formanet om, at det er en rigtig dårlig idé at gå rundt i det offentlige rum med hvad der, ved første øjekast, kan ligne et ægte gevær.

**

 

Knallert med lidt for meget fart på

Tirsdag kl. 17.04 spottede en patrulje på Rougsøvej i Ørsted en lille knallert, der kørte væsentligt hurtigere end de tillade 30 km/t. Betjentene fik standset knallerten og tog kontakt til den 16-årige fører. Han fik besked på at stå af knallerten, så den kunne få en tur på et rullefelt med henblik på at tjekke tophastigheden.

Turen på rullefeltet afslørede, at knallerten kunne nå en fart på 53 km/t, og den 16-årige dreng blev derfor sigtet for at køre på en ulovlig, konstruktivt ændret knallert. Det viste sig, at det var anden gang inden for kort tid, at den 16-årige dreng var blevet sigtet for at køre på en konstruktivt ændret knallert. Knallerten blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation.

Den 16-årige dreng kan nu formentlig se frem til en ubetinget frakendelse af retten til at føre lille knallert samt udskydelse af retten til at erhverve kørekort til motorkøretøj/stor knallert.

**

 

Stjal Pokemon-kort og hårvoks

Tirsdag kl. 17.57 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Normal i Søndergade i Aarhus, hvor en strøgvagt havde tilbageholdt en butikstyv. En medarbejder i butikken havde set manden tage flere varer i butikken for derefter at lægge dem ind under sin jakke. Medarbejderen havde kontaktet en af strøgvagterne, der fik fat i manden, efter han havde passeret kasselinjen uden at betale for noget.

Vagten fandt blandt andet manden i besiddelse af flere Pokemon-kort samt noget hårvoks, som han leverede tilbage til butikken. Manden blev også fundet i besiddelse af et knojern, hvorfor politiet blevet tilkaldt. Da betjentene ankom til stedet, blev den 57-årig mand sigtet for butikstyveri og for overtrædelse af våbenloven. Han blev herefter bortvist fra stedet, og butikspersonalet gjorde ham bekendt med, at han ikke længere var velkommen i Normals butikker.

**

 

Havde gemt narkotika i bilen

Tirsdag kl. 13.42 standsede en patrulje en bil på Majdalen i Aarhus V en bil, som de havde mistanke om, kunne gemme på narko. I bilen sad to mænd på 22 og 24 år, og der lugtede kraftigt af hash. Ingen af mændene havde nogen stoffer på sig, men ved gennemgang af bilen fandt betjentene en pose med både hash og skunk, der var pakket i mindre salgsposer og forsøgt gemt væk. Den 22-årige mand, der havde ført bilen, blev sigtet for salg af narkotika.

**

 

Brand i elscooter

Tirsdag kl. 08.04 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et skur på Elmevænget i Balle. Det viste sig dog, at det ikke var et skur, men en elscooter, der var ild i. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden. Ilden havde dog medført skader på spær og plastiktagplader. Ingen personer kom noget til. Det er endnu uvist, hvordan branden opstod.

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 07.54 skete der et færdselsuheld i krydset Hasle Ringvej/Haslegårdsvej i Aarhus V. En 55-årig kvindelig bilist kom kørende ad Hasle Ringvej, da hun i krydset ved Haslegårdsvej kørte frem for rødt lys og påkørte en anden bil, der blev ført af en 34-årig kvinde. Uheldet medførte betydelig materiel skade, men umiddelbart ingen personskade. Den 55-årige kvinde blev sigtet for at køre frem for rødt lys.

Tirsdag kl. 09.50 skete der et færdselsuheld på Merkurvej i Randers SØ. En 85-årig kvinde kom kørende ad Merkurvej, da hun mistede herredømmet over bilen og kørte ud i rabatten, hvorefter bilen fortsatte over en å og landede mellem nogle træer. Kvinden skulle hjælpes ud af bilen, idet førerdøren ikke kunne åbnes. Hun blev kørt til undersøgelse og observation på skadestuen.

Tirsdag kl. 11.15 skete der et færdselsuheld i krydset Dronningborg Boulevard/Udbyhøjvej i Randers NØ. En 50-årig mandlig lastbilchauffør skulle svinge til højre ad Udbyhøjvej, da han overså en 77-årig mand, der kom kørende på cykel. Cyklisten blev påkørt og væltede. Han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade, men blev kørt til tjek på skadestuen. Den 50-årige lastbilchauffør blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 14.35 skete der et færdselsuheld i krydset Rosenørnsgade/Fischersgade i Randers C. En 32-årig mandlig bilist skulle svinge til højre, da han, muligvis på grund af lav sol, overså en 27-årig kvinde i kørestol, og hendes mand, der var i færd med at krydse fodgængerfeltet. Bilen ramte kørestolen, der væltede, så kvinden faldt ud. Hun blev lettere tilskadekommen kørt til undersøgelse på skadestuen. Den 27-årige mandlige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 15.32 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Marselis Boulevard i Viby. En 26-årig mandlig bilist kom kørende ad Skanderborgvej og skulle svinge til venstre ad Marslis Boulevard, da han kørte ind foran en modkørende bil, ført af en 32-årig kvinde, der var på vej lige over i krydset. Der skete umiddelbart kun mindre, materiel skade ved uheldet. Den 26-årige mandlige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 18.58 blev en 55-årig mandlig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Rougsøvej i Ørsted. Den 56-årige kvinde, der står som ejer af bilen, blev desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person, der er frakendt retten til at køre bil. Kort tid efter, kl. 19.30, blev den 55-årige mand igen taget i at køre i bilen, og han blev endnu engang sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Tirsdag kl. 21.10 blev en 38-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Østergårdsvej i Malling.

Tirsdag kl. 22.46 skete der et færdselsuheld i krydset Brendstrupgårdsvej/Randersvej i Aarhus N. En 42-årig mandlig bilist kom kørende ad Brendstrupgårdsvej og skulle svinge til venstre ad Randersvej, da han kørte ind foran en anden bil, ført af en 19-årig mand, de kom fra modsatte side og skulle lige over i krydset. De to biler stødte sammen med mindre materiel skade til følge. Den 19-årige mand blev kørt til skadestuen for at blive tjekket, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 42-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 22.50 blev en 16-årig dreng på knallert anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers NV.

Natten til onsdag kl. 00.08 blev en 42-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Hadsundvej i Randers NØ. Den 48-årige mand, der sad som passager i bilen, blev desuden sigtet for overtrædelse af knivloven, da der i dørlommen på passagerdøren blev fundet en ulovlig foldekniv.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Besservej i Tranebjerg, Samsø begået mellem mandag den 1/3 kl. 15.00 og tirsdag den 2/3 kl. 10.00. En 22-årig mand fra lokalområdet blev tirsdag anholdt og sigtet for dette indbrud.
  • På Korupskovvej i Ryomskov, Ryomgård begået mellem søndag den 28/2 kl. 11.00 og tirsdag den 2/3 kl. 11.00
  • På Løvenholmvej i Randers NØ begået mellem mandag den 1/3 kl. 23.00 og tirsdag den 2/3 kl. 06.00
  • På Hovedvejen i Auning begået tirsdag den 2/3 mellem kl. 11.00 og kl. 13.30
  • På Krogsbækvej i Krogsbæk, Hornslet begået tirsdag den 2/3 mellem kl. 04.30 og kl. 14.40
  • På Økonomivej i Randers NØ begået tirsdag den 2/3 mellem kl. 08.30 og kl. 15.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. marts 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.