Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

3. marts 2021 10:15

Illegal cigaretfabrik afsløret i Danmark

Særlig Efterforskning Vest slog tirsdag til mod en illegal cigaretfabrik i Vamdrup i Sydjylland, hvor 13 personer blev anholdt.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Som et led i den målrettede efterforskning af organiseret og grænseoverskridende kriminalitet har Særlig Efterforskning Vest tirsdag aften gennemført en større anholdelses- og ransagningsaktion mod en illegal cigaretfabrik på en landejendom ved Vamdrup i Sydjylland.

Ved aktionen blev i alt 13 mænd i alderen 32-70 år anholdt. De anholdte er alle udlændinge fra henholdsvis Ukraine og Polen, og de er alle sigtet for groft smugleri ved at have indsmuglet råtobak til brug for illegal produktion af flere millioner cigaretter.

”Ved aktionen blev der beslaglagt ca. 11 millioner cigaretter samt en større mængde professionelt produktionsudstyr. Det er vores opfattelse, at de anholdte gennem en længere periode har produceret adskillige millioner cigaretter på stedet,” siger vicepolitiinspektør ved Særlig Efterforskning Vest, Morten Vegger.

Tirsdagens anholdelser blev foretaget efter længere tids efterforskning, hvor Særlig Efterforskning Vest, i samarbejde med Europol, Skattestyrelsen, Toldstyrelsen og flere udenlandske politimyndigheder, har afdækket en større produktion af illegale cigaretter på adressen i Vamdrup.

Alle 13 mænd bliver onsdag kl. 12.00 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der på nuværende tidspunkt ikke kan oplyses yderligere om sagen.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

28. marts 2023

Østjyllands Politi

Far idømt to års fængsel for børnebortførelse af børn

En 52-årig mand er ved retten i Aarhus blevet idømt to års fængsel for tilbage i 2014 at have bortført sine tre børn, som han ikke havde forældremyndigheden til. Den 52-årige blev anholdt torsdag formiddag, da han med fly ankom til landet med to af børnene.

24. marts 2023

Østjyllands Politi

23-årig mand idømt fængsel og udvisning i narkosag

Dna-spor på en adresse i Ebeltoft var med til at få en 23-årig mand dømt for besiddelse af amfetamin med henblik på videreoverdragelse. Dommen, afsagt torsdag i Retten i Randers, lød på fængsel i to år og ti måneder samt udvisning af landet for bestandig.

23. marts 2023

Østjyllands Politi

Ni års fængsel og udvisning: Solgte 13 kilo kokain

Under en ransagning på en landejendom i marts sidste år fandt politiet en stor mængde narko og emballage gemt i en staldbygning syd for Aarhus. Tirsdag, cirka et år efter fundet, blev en 21-årig mand dømt for narkosalg og idømt ni års ubetinget fængsel og udvisning.

Forslag