Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

3. marts 2021 10:15

Illegal cigaretfabrik afsløret i Danmark

Særlig Efterforskning Vest slog tirsdag til mod en illegal cigaretfabrik i Vamdrup i Sydjylland, hvor 13 personer blev anholdt.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Som et led i den målrettede efterforskning af organiseret og grænseoverskridende kriminalitet har Særlig Efterforskning Vest tirsdag aften gennemført en større anholdelses- og ransagningsaktion mod en illegal cigaretfabrik på en landejendom ved Vamdrup i Sydjylland.

Ved aktionen blev i alt 13 mænd i alderen 32-70 år anholdt. De anholdte er alle udlændinge fra henholdsvis Ukraine og Polen, og de er alle sigtet for groft smugleri ved at have indsmuglet råtobak til brug for illegal produktion af flere millioner cigaretter.

”Ved aktionen blev der beslaglagt ca. 11 millioner cigaretter samt en større mængde professionelt produktionsudstyr. Det er vores opfattelse, at de anholdte gennem en længere periode har produceret adskillige millioner cigaretter på stedet,” siger vicepolitiinspektør ved Særlig Efterforskning Vest, Morten Vegger.

Tirsdagens anholdelser blev foretaget efter længere tids efterforskning, hvor Særlig Efterforskning Vest, i samarbejde med Europol, Skattestyrelsen, Toldstyrelsen og flere udenlandske politimyndigheder, har afdækket en større produktion af illegale cigaretter på adressen i Vamdrup.

Alle 13 mænd bliver onsdag kl. 12.00 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der på nuværende tidspunkt ikke kan oplyses yderligere om sagen.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

24. februar 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

21. februar 2024

Østjyllands Politi

Indbrud blev til røveri: 47-årig idømt to års fængsel

En 47-årig mand blev ved Retten i Aarhus idømt to års fængsel for tre indbrud, hvoraf det ene udviklede sig til et røveri.

19. februar 2024

Østjyllands Politi

Ni indbrudstyve anholdt i løbet af en uge

Østjyllands Politi har i disse dage et særligt fokus på at få sat en stopper for de mange indbrud, som borgerne i politikredsen har været ramt af over de seneste ugers tid. Indsatsen har blandt andet budt på anholdelser af ni mistænkte gerningsmænd i løbet af den seneste uges tid, og efterforskningsarbejdet af de mange anmeldelser fortsætter. Gerningsmændene har både begået indbrud i private boliger og butikker, sidstnævnte primært i og omkring det centrale Aarhus.