Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

31. juli 2019

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 31. juli 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.30 i Retten i Aarhus en 23-årig mand, der sigtes for overtrædelse af straffelovens § 192a ved under særligt skærpende omstændigheder at have været i besiddelse af en skarpladt pistol på et offentlig sted i det vestlige Aarhus.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

--

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.30 i Retten i Aarhus en 25-årig mand fra Iran, der blev anholdt tirsdag kl. 19.40 i forbindelse med et butikstyveri i Salling i Aarhus – se beskrivelse længere nede i døgnrapporten. I forbindelse med anholdelsen viste det sig, at den 25-årige mand var efterlyst i Midt- og Vestjyllands politikreds, da han flere gange ikke har overholdt sin pålagte meldepligt på Udrejsecenter Kærshovedgård. Han bliver derfor fremstillet i grundlovsforhør og vil blive begæret varetægtsfængslet jf. udlændingelovens § 35a.

**

 

Den mobile politistation i Solbjerg

Østjyllands Politis mobile politistation kører onsdag til Solbjerg, hvor den vil være i tidsrummet fra ca. 14.00 til ca. 18.00. Kig forbi og få en snak med betjentene om, hvad der rør sig i lokalområdet.

**

 

Unge mænd anholdt for to umotiverede overfald

Tirsdag aften ved 21.30-tiden gik en 27-årig mand og hans kæreste tur på en sti ved Bysmedevej i Tilst, da de fik øje på en scooter med tre unge mænd på komme kørende bagved dem. Manden og kæresten gik herefter ind til højre ad en sti, mens scooteren kørte til venstre.

Kort efter vendte scooteren dog om, og de tre unge mænd kom kørende hen til kæresteparret og begyndte helt umotiveret at råbe skældsord efter dem i en truende tone. Pludselige spyttede ham der sad bagerst på scooteren, den 27-årige mand i hovedet, hvorefter de tre personer kørte væk fra stedet. Kæresteparret løb også væk og gemte sig, mens de ringede efter politiet. Der blev sendt flere patruljer til stedet, heriblandt en hundepatrulje, for at søge efter scooteren med de tre unge mænd på.

Ved Tilst Vestervej fik hundepatruljen øje på en mørk scooter uden lys på og med mindst to personer på, der kom kørende mod patruljebilen. Samtidig kom en 16-årig dreng gående på fortovet, og scooteren satte farten ned og søgte hen mod drengen. Pludselige tændte én af personerne på scooteren for en pulverslukker, som han tømte ud over den 16-årige dreng, hvorefter scooteren kørte fra stedet. Hundepatruljen, der havde været vidne til episoden, satte med det samme efter scooteren, der blev standset kort efter.

På scooteren sad tre drenge på 16, 17 og 17 år, der alle blev anholdt. Ingen af dem havde hjelme på, til gengæld var de stadig i besiddelse af pulverslukkeren, der blev sikret til sagen. Scooteren havde ikke nogen nummerplade på, og da tændingen var opbrudt, havde betjentene mistanke om, at den var brugsstjålet, hvorfor den også blev taget med af politiet.

Den 16-årige fører af scooteren er foreløbigt sigtet for to tilfælde af vold, for at køre med passagerer på knallerten, for manglende nummerplade, for at have kørt uden lys på, for ikke at have brugt styrthjelm og for ikke at have efterkommet politiets anvisninger, da patruljen gjorde tegn til, at han skulle standse. De to drenge, der sad som passagerer, er begge foreløbigt sigtet for de to tilfælde af vold, for at have siddet som passagerer på scooteren og for ikke at have brugt styrthjelm.

**

 

Butikstyv oplyste falsk ID – viste sig at være eftersøgt

Tirsdag kl. 19.40 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Salling i Aarhus, hvor en butiksvagt havde tilbageholdt en mand, der var mistænkt for at ville stjæle varer fra butikken. Vagten var blevet kontaktet af en medarbejder, fordi alarmen var gået, da manden havde indfundet sig på butikkens 3. sal.

Vagten tog derfor kontakt til manden, der havde en ældre Salling-pose i hånden. I posen lå der tre polo t-shirts, der stammede fra 2. sal. Da butikken tydeligt skilter med, at varerne skal betales på den etage, hvor de findes, mente vagten, at manden bevist havde forsøgt at undgå at betale for varerne, og han tog ham med ind i et baglokale.

Manden ville i første omgang ikke oplyste sit ID til vagten, der derfor kontaktede politiet. Det fik manden til at oplyse et navn og en fødselsdato, men vagten syntes, han virkede utroværdig og afventede politiets ankomst. Da betjentene bad manden identificere sig, oplyste han samme navn og fødselsdato, som han havde givet til vagten. Men da betjentene tjekkede identiteten i registrene, kunne de se, at de oplysninger var falske. Manden blev derfor anholdt og sigtet for butikstyveri og for at have oplyst falsk ID.

På politistationen fandt betjentene frem til mandens rigtige ID, som afslørede, at den 25-årige mand fra Irak stod som efterlyst af Midt- og Vestjyllands Politi, da han gentagne gange har undladt at overholde sin pålagte meldepligt på Udrejsecenter Kærshovedgård. På den baggrund bliver manden onsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

**

 

Redningsaktion på havet

Natten til onsdag kl. 00.56 kom der via 112 en anmeldelse om, at nogle personer var i havsnød et par sømil ud for Knebel. Fire personer og en hund befandt sig i en ombygget kutter og var på vej fra Hou mod Aalborg, da de pludselig mistede noget af strømmen. Det havde de dog fået repareret, så de kunne fortsætte.

Kort efter opdagede de, at båden tog vand ind, og da strømmen gik igen, kunne de ikke pumpe vandet væk. De forsøgte at sætte båden på grund øst for Slettehage, men der var vandet for dybt, og de sejlede videre vestpå. I mellemtiden blev der sendt en helikopter og flere redningsbåde ud til kutteren, og alle fire personer og hunden blev reddet i land af en redningsgummibåd fra Brand og Redning.

Alle ombord var i god behold og blev kørt til Aarhus for at overnatte, mens Marinehjemmeværnet sørgede for at fragte kutteren til Aarhus Havn.

**

 

Tændt stearinlys udviklede sig til brand

Østjyllands Politi fik natten til onsdag kl. 00.11 en anmeldelse om, at der var brand i en villa på Hammelvej i Bøstrup ved Langå. Der havde stået et tændt stearinlys på et bord i stuen, da ilden pludselig havde spredt sig og antændt et tæppe – formentlig på grund af et vindstød som følge af åbne vinduer og gennemtræk i huset.

Husets 41-årige mandlige beboere reagerede dog hurtigt og fik hentet nogle spandfulde regnvand udenfor, som han brugte til at slukke ilden med. Da brandvæsnet ankom til stedet, var der derfor kun lidt efterslukningsarbejde tilbage. Ingen personer kom til skade, men huset blev sodskadet.

Husets 49-årige kvindelige beboer forklarede, at det var hende, der havde glemt at slukke for stearinlyset, da hun var gået i seng. Hun blev derfor sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 09.49 skete der et færdselsuheld på Sletvej i Tranbjerg. En 30-årig mandlig bilist kom kørende ad Sletvej og ville svinge til venstre ind til et hus, hvilket føreren af den bagvedkørende bil, en 29-årig mand, overså. Der skete sammenstød mellem de to biler med betydelig materiel skade til følge, men der skete umiddelbart ingen personskade.

Tirsdag kl. 14.14 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Adelgade i Randers C.

Tirsdag kl. 19.11 skete der et færdselsuheld på den østjyske motorvej ved Viby J. En 18-årig mandlig bilist kørte ad motorvejen, da hans bil pludselig skred ud - formentlig på grund af akvaplaning som følge af det kraftige regnvejr. Der skete ingen personskade ved uheldet.

Tirsdag kl. 21.32 blev en 31-årig mandlig knallertkører anholdt og sigtet for narkokørsel og for manglede brug af styrthjelm, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers NV.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt ni indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Svanlevvej i Kolt, Hasselager begået tirsdag den 30/7 kl. 07.49
  • På Fredensgårdsvej i Højbjerg begået tirsdag den 30/7 mellem kl. 00.00 og kl. 06.00
  • På Sallvej i Sall, Hammel begået mellem fredag den 26/7 kl. 14.00 og tirsdag den 30/7 kl. 14.00
  • På Digtergangen i Åbyhøj begået mellem onsdag den 17/7 kl. 12.00 og mandag den 29/7 kl. 23.40
  • På Elverdalsvej i Højbjerg begået mellem lørdag den 27/7 kl. 12.00 og tirsdag den 30/7 kl. 14.45
  • På Tøstrupvej i Sjørup, Nimtofte begået mellem fredag den 26/7 kl. 15.00 og mandag den 29/7 kl. 17.00
  • På Rensdyrvej i Randers SØ begået tirsdag den 23/7 mellem kl. 09.00 og kl. 11.00
  • På Åboulevarden i Aarhus C begået mellem mandag den 29/7 kl. 17.00 og tirsdag den 30/7 kl. 22.30
  • På Verdisvej i Randers NV begået onsdag den 31/7 kl. 01.22

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

8. april 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 8. april 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

7. april 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 7. april 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

6. april 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 6. april 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Afvis cookies