Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

6. marts 2019 11:23

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 6. marts 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

**

 

Den mobile politistation besøger Skjoldhøjkollegiet i dag

Østjyllands Politi kører i dag i tidsrummet 15.00 til 17.30 den mobile politistation til Skjoldhøjkollegiet i Brabrand. Baggrunden for besøget på Skjoldhøjkollegiet er, at Østjyllands Politi har fået henvendelser fra de lokale beboere, der har følt sig utrygge, og politiet vil derfor gerne tale med beboerne om, hvad der rør sig i området, hvorfor de føler sig utrygge, og hvad politiet kan gøre for at øge trygheden i området.

**

 

Billige håndværkere på spil

Østjyllands Politi har den senere tid fået flere anmeldelser fra borgere, der er blevet kontaktet af udenlandske såkaldte håndværkere, der tilbyder billig arbejdskraft. Politiet vil gerne på det kraftigste opfordre til, at man ikke indgår aftaler med håndværkere uden at have indgået en kontrakt forinden. Undersøg også gerne, hvilket firma håndværkerne kommer fra og brug generelt din sunde fornuft – lyder tilbuddet for godt til at være sandt, så er det det nok også.

Tirsdag kl. 13.42 modtog politiet en anmeldelse fra Tingstedet i Brabrand, hvor nogle østeuropæere, der var kørende i en mørk VW Touran, kørte rundt i området og henvendte sig på tre forskellige adresser for at tilbyde hjælp til blandt andet fliserens og tagrenovation, dog uden at få nye kunder.

-

Tirsdag kl. 18.49 henvendte en 82-årig kvinde sig til politiet for at anmelde tre irske håndværkere. De havde ved 10.30-tiden om formiddagen kontaktet kvinden på hendes adresse på Dr. Holsts Vej i Højbjerg og tilbudt at rengøre taget for hende. Mens den ene mand stod og talte med kvinden gik de andre to i gang med arbejdet, og der blev aftalt en pris for rengøring af taget.

Senere oplyste håndværkerne kvinden om, at taget var i meget dårlig stand, og de pressede hende til at underskrive en kontakt på 49.000 kroner for reparation og rensning af taget. De kørte herefter kvinden rundt til flere hæveautomater, så hun kunne hæve kontanter til dem i både euro og i danske kroner.

Håndværkerne fik pengene, men kvinden fik ingen kvittering eller regning, og da hendes søn om eftermiddagen tilfældigt kom forbi, skyndte håndværkerne sig at forlade stedet i en hvid Toyota kassevogn med irske nummerplader (se billedet nedenfor)

 

Foto af bil

Nogenlunde samme fremgangsmåde oplevede en 60-årig mand den 27. februar, da han fik besøg af tre skotske håndværkere på sin bopæl på Jyllands Allé i Aarhus C. De tre mænd ville gerne renovere hans tag, og de oplyste, at de kunne tilbyde en specialbehandling, som ville kunne øge tagets levetid med 20 år.

Den 60-årige indgik en aftale, og de blev enige om en pris. Undervejs oplyste håndværkerne, at der var nogle ekstra ting, som de blev nødt til at lave, og prisen ville derfor ende på ca. det dobbelte af det aftalte, som skulle betales kontant. Den 60-årige betalte pengene, og den ene håndværker ville komme tilbage med en regning lidt senere.

Den 60-årige har dog ikke efterfølgende hørt fra håndværkerne, der er som sunket i jorden. Mændene havde intet lavet ved taget, der var til gengæld opstået flere skader, ved at de havde gået på det. Den 60-årige havde ikke nogen kontaktoplysninger på håndværkerne, men mente, at de var kørende i en gammel grå og bulet kassevogn.

**

 

Biltyv tilbageholdt i lærernes garderobe

Tirsdag ved 11-tiden blev en ansat på La Cours Skole på Jyllandsgade i Randers opmærksom på en mand, der luskede mistænkeligt rundt på skolen. Den ansatte vidste, at der i sidste uge var blevet stjålet to sæt bilnøgler fra skolen, og han fulgte derfor efter manden, der gik hen til lærernes garderobe. Her tog den ansatte fat i ham og tilbageholdt ham, indtil politiet ankom.

Da betjentene visiterede den 55-årig mand, blev han fundet i besiddelse af en seddel, hvorpå der stod oplysninger på tre biler, og i hans taske fandt betjentene bilnøglerne til de tre biler, hvoraf den ene var meldt stjålet den 22. februar.

Manden forklarede, at det var ham, der havde stjålet bilnøglerne og den ene bil den 22. februar, og at han også havde haft til hensigt at stjæle de andre to biler. Nøglerne havde han fisket op af jakkelommerne på jakker, der havde hængt i garderoben på henholdsvis La Cour Skole og Randers Statsskole. Manden blev derfor anholdt og sigtet for brugstyveri af bil samt forsøg på brugstyveri af de to andre biler.

**

 

Stjal fem Carlsberg fra Netto

En patrulje blev tirsdag kl. 11.58 sendt til Netto på Skt. Knuds Torv i Aarhus, hvor personalet tilbageholdt en mand, der havde stjålet fem Carlsberg-øl til en værdi af 37 kroner. En butiksvagt havde set manden i afdelingen for øl og vand, hvor han tog de fem øl, hvoraf han lagde de fire i sine jakkelommer og beholdt den i sidste i hånden.

Herefter gik han direkte mod indgangen, i stedet for mod kasselinjen, og på vejen puttede han også den femte øl i jakkelommen. Ved indgangen ventede han på, at en kunde kom fra den anden side og aktiverede bommen, så han kunne gå ud samme vej. Det fik alarmen til at gå i gang, manden stoppede kort op og kiggede sig omkring, hvorefter han gik ud mod Skt. Knuds Torv, hvor han blev tilbageholdt af butiksvagten.

Da politiet ankom blev den 38-årige rumænske mand anholdt og sigtet for butikstyveri. Han forklarede til betjentene, at han puttede øllene i lommerne, da han ikke havde plads til flere i sin taske. Han ville være gået hjem og sat øllene af for derefter at vende tilbage til butikken og betale for dem. Manden har dog ingen bopæl i Danmark, og han kunne ikke redegøre for, hvor han havde tænkt sig at gå hen med øllene, eller hvor den taske var, som han henviste til. Da manden er udenlandsk statsborger, uden fast bopæl i Danmark, fik han en straksbøde på 500 kroner.

**

 

Tredje gang i bil uden kørekort = beslaglagt bil

En patrulje kørte tirsdag kl. 11.57 på Skanderborgvej i Viby, da patruljebilens automatiske nummerpladegenkendelse (ANPG) gav udslag på en bil, der kom kørende imod patruljen. ANPG-systemet informerede om, at bilens ejer var frakendt førerretten, og betjentene fik derfor standset bilen for at se, om føreren af bilen var identisk med ejeren af bilen.

Bag rattet sad bilens ejer, en 44-årig mand, der selv oplyste, at han ikke havde noget kørekort. I politiets registre kunne betjentene se, at det var tredje gang inden for seks måneder, at den 44-årige mand blev taget i at køre bil på trods af, at han er frakendt førerretten. Manden blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden og fik beslaglagt sin bil med henblik på konfiskation.

Betjentene syntes, at manden virkede påvirket og tog derfor en alkometertest, der dog viste sig at være negativ. Betjentene vurderede derfor, at han måtte være narkopåvirket, og han blev anholdt og sigtet for narkokørsel og kørt til politigården i Aarhus for at få taget en blodprøve.

**

 

15-årig dreng fik frarøvet sin scooter

En 15-årig dreng kontaktede tirsdag ved 20-tiden politiet, da han netop havde været udsat for et røveri på tagparkeringspladsen ved Storcenter Nord i Aarhus N. Da politiet ankom til stedet forklarede den 15-årige, at han og et par venner på scooter var kørt op på parkeringspladsen. En sølvfarvet VW Passat var kørt efter dem og havde lukket den 15-årige inde i et hjørne, hvorefter en mand var steget ud af passagersiden. Han gik hen til den 15-årige og truede ham med et bat til at udlevere sin scooter, hvilket den 15-årige gjorde. Herefter kørte personerne fra stedet.

Den 15-årige beskriver manden der truede ham, som:

  • 185-190 cm høj
  • 25-30 år gammel
  • Almindelig af bygning
  • Arabisk af udseende og med sorte skægstubbe
  • Iført sort hue, blå camouflage jakke af mærket Stone Island
  • Talte dansk med accent

Personen der var fører i bilen, beskrives som:

  • 30-35 år
  • Kraftig af bygning
  • Arabisk af udseende
  • Sort hår med en ”hestehale” der strittede op i luften
  • Iført grå hættetrøje

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, da kan have set den sølvfarvede bil eller vedkommende, der kørte fra stedet på den stjålne scooter. Henvendelser i sagen kan gives til politi på telefon 114.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 07.21 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Trige. En 25-årig mandlig bilist kom kørende i anden vognbane i sydgående retning, da han, formentlig på grund af tæt trafik, påkørte bilen foran, der blev ført af en 36-årig kvinde. Kvinden blev tilset for nakkesmerter, men slap uden skader.

Tirsdag kl. 10.51 skete der et færdselsuheld i krydset Ringvejen/N.P. Josiassens Vej i Grenaa. En 73-årig mandlig bilist kom kørende ad Ringvejen, da han i krydset ved N.P. Josiassens Vej skulle svinge til venstre. Her kørte han lige ind foran en bil, ført af en 74-årig mand, der kom fra modsatte side og skulle lige over i krydset. De to biler stødte sammen med stor materiel skade til følge, men der skete ingen personskade.

Tirsdag kl. 13.03 skete der et færdselsuheld i krydset Paludan-Müllers Vej/Åbogade i Aarhus V. To biler, ført af en 69-årig mand og en 18-årig mand, stødte sammen i krydset med materiel skade til følge. Der skete ikke personskade.

Tirsdag kl. 13.50 skete der et solouheld på Alrøvej i Odder. En 19-årig mandlig bilist kom kørende ad Alrøvej, da han i et sving påkørte en sten, hvorefter bilen trillede rundt og endte på den højre side. Der skete ingen personskade ved uheldet.

En 44-årig mand blev tirsdag kl. 13.57 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Aarhusvej i Randers SØ.

Tirsdag kl. 14.19 skete der et færdselsuheld i krydset Katrinebjergvej/Kløvermarksvej i Aarhus C. En 57-årig kvindelig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt, hvorved der skete sammenstød med en bil ført af en 74-årig kvinde. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Tirsdag kl. 14.39 skete der et færdselsuheld på Ødumvej i Hadsten. En 46-årig mandlig bilist kom kørende ad Ørumvej og skulle ligeud i lyskrydset, da han midt ude i krydset blev påkørt af en bil, ført af en 69-årig mand, der kom kørende fra motorvejsafkørslen. Ved påkørslen blev den 46-åriges bil skubbet op på helleanlægget og ramte ind i lysreguleringen. Den 69-årige mand erkendte, at han for sent opdagede, at lyset var skiftet til rødt, og han blev derfor sigtet for at køre frem for rødt lys. Der skete betydelig materiel skade ved sammenstødet, men der skete umiddelbart ingen personskade.

Tirsdag kl. 16.19 skete der et færdselsuheld på Askgårdsvej i Malling. En 30-årig mandlig bilist kom kørende ad Nordgårdsvej i nordlig retning, da han på toppen af en bakke stødte sammen med en bil, ført af en 36-årig mand, der kom kørende i modsatte retning. Lige efter den 30-årige mand kom en 49-årig kvindelig bilist kørende, og hun nåede ikke at standse, da hun så de to biler støde sammen, hvorfor hun påkørte den ene af bilerne. Der skete betydelig materiel skade ved sammenstødet, og den 36-årige mand blev kørt til skadestuen for at blive tjekket for nakkesmerter.

Tirsdag kl. 17.02 skete der et færdselsuheld i krydset Christian X’s Vej og Ringvej Syd i Højbjerg. En 51-årig mandlig cyklist var ved at krydse Christian X’s Vej, da han blev ramt af en bil, ført af en 37-årig kvinde, der var ved at svinge til venstre i krydset. Cyklisten blev kørt til kontrol på skadestuen, men slap umiddelbart uskadt fra sammenstødet. Den 37-årige kvindelige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

En 38-årig mand blev tirsdag kl. 19.56 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ørneredevej i Højbjerg.

En 35-årig mand blev tirsdag kl. 20.36 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Bøsbovej i Randers SV.

En 36-årig mand blev tirsdag kl. 21.32 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Gydenlundsvej i Randers SØ.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Danmarksgade i Randers begået mellem torsdag den 28/2 kl. 15.00 og tirsdag den 5/3 kl. 09.05
  • På Enkegårdslunden i Mårslet begået tirsdag den 5/3 kl. 09.50
  • På Degnebakken i Aarhus V begået tirsdag den 5/3 mellem kl. 08.00 og kl. 11.00
  • På Haslevangsvej i Aarhus V begået tirsdag den 5/3 mellem kl. 10.45 og kl. 12.30
  • På Gudrunsvej i Brabrand begået tirsdag den 5/3 mellem kl. 09.00 og kl. 12.45
  • På Hanherredvej i Randers SV begået tirsdag den 5/3 mellem kl. 12.00 og kl. 20.00
  • På Hanherredvej i Randers SV begået tirsdag den 5/3 mellem kl. 17.15 og kl. 22.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

26. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.