Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

7. oktober 2020 11:46

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 7. oktober 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 10.00 en 44-årig kvinde, der sigtes for butikstyveri i SuperBrugsen i Tranbjerg tirsdag kl. 19.54, hvor hun stjal varer til en værdi af 477,60 kr. Da det er 5. gang, kvinden er blevet sigtet for butikstyveri, siden hun blev prøveløsladt i april, bliver hun fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.00 i Retten i Randers en 36-årig mand, der sigtes for et indbrud, begået på Skanse Alle i Randers SV mellem den 16. og den 21. august, samt for salg af narkotika, da der på hans bopæl blev fundet en større mængde amfetamin.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Kvinde dræbt i færdselsuheld

Tirsdag kl. 15.00 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var sket et alvorligt færdselsuheld i krydset Edwin Rahrs Vej/Åby Ringvej i Åbyhøj, hvor en kvindelig fodgænger var blevet ramt af en bil.

Det stod hurtigt klart, at den 23-årige kvinde, der var blevet ramt af bilen, havde fået alvorlige skader, og hendes liv stod ikke til at redde. Hendes pårørende er underrettet. Den 27-årige mandlige fører af den bil, der påkørte kvinden, blev anholdt og er foreløbigt sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Han blev løsladt efter endt afhøring.

Østjyllands Politi har fået en del henvendelse fra vidner til uheldet, og politiet er nu i gang med at stykke hændelsesforløbet sammen. Desuden har en bilinspektør undersøgt uheldsstedet nærmere, og politiet afventer også resultatet af disse undersøgelser.

**

 

Eftersættelse af motorcykel

Tirsdag kl. 23.22 kørte en patrulje på Hammelvej ved Hadsten, da betjentene blev opmærksomme på en motorcykel, der kom kørende imod dem med meget høj fart. Patruljen vendte rundt og satte efter motorcyklisten for, hvilket dog blot fik ham til at accelerere kraftigt.

I rundkørslen ved Vester Ringvej mistede betjentene motorcyklen af syne, men fik øje på den igen ved Skanderborgvej og satte efter. Eftersættelsen fortsatte ad Over Hadstenvej, Skanderborgvej og Sandbyvej og videre ind ad en grusvej og en skovvej, indtil motorcyklen til sidst væltede – formentlig som følge af det glatte føre.

Patruljen tog kontakt til den 29-årige mandlige fører, og det viste sig, han både var påvirket, ikke havde noget kørekort, og at han var eftersøgt til fogedretten. Motorcyklens nummerplader passede heller ikke, da de i politiets systemer stod som om de tilhørte en traktor.

Den 29-årige mand blev anholdt og sigtet for narkokørsel, for kørsel uden førerret, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for manglende registrering og forsikring af motorcykel og for narkobesiddelse, da han blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash.

**

 

Slået med kniv i bussen

Tirsdag kl. 09.11 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to personer var kommet i klammeri i buslinje 6A ved Viby Torv i Viby, og at den ene muligvis havde en form for kniv på sig. Politiet havde fået oplyst, at den ene part nu skulle befinde sig i buslinje 4A, og den bus blev derfor standset ved Skanderborgvej.

Betjentene gennemgik bussen og så en mand, der passede på signalementet. Han blev bedt om at stå af. Det viste sig, at den 21-årige mand var den forurettede i sagen, da han forklarede, at en mand havde slået ham på benet med en stor kniv. Men han oplyste, at han ikke kendte manden, og han ønskede ikke umiddelbart at anmelde noget.

Gerningsmanden havde dog efterladt sin skoletaske i bus 6A, og betjentene ringede til den skole, hvor gerningsmanden angiveligt skulle gå. Mens betjentene talte med skolens receptionist, kom gerningsmanden ind af døren på skolen og bad om et stykke plaster til et par friske sår, han havde på hænderne.

Kort efter stod der også to betjente i receptionen, hvor gerningsmanden var i færd med at sætte plastre på sine sår. Den 20-årige mand blev anholdt og sigtet for kvalificeret vold. Han oplyste selv, at han havde en kniv i sin jakkelomme, men at det ikke var den kniv han havde brugt ved overfaldet.

Den anden kniv havde han smidt fra sig, og han tog efterfølgende med betjentene hen til det sted, hvor han havde smidt kniven. Her fandt en politihund kort efter en isoleringskniv, der var stukket ind i en hæk. Den 20-årige mand blev også sigtet for overtrædelse af knivloven.

**

 

Thailandsk kvinde opholdt sig ulovligt i landet

Østjyllands Politis afdeling for særlige sager foretog tirsdag ved 11-tiden et kontrolbesøg på en massageklinik i det nordlige Aarhus. På stedet befandt sig to personer, der begge blev bedt om at legitimere sig.

Det viste sig at den ene af dem, en 42-årig kvinde, der var thailandsk statsborger, siden marts havde opholdt sig ulovligt i landet. Hun blev derfor anholdt og sigtet for ulovligt ophold. Kvinden fik en bøde på 29.000 kroner og er foreløbigt tilbageholdt i op til 3 x 24 timer, mens hendes sag bliver forelagt for Udlændingestyrelsen.

**

 

Havde hash på sig og på bopælen

Tirsdag kl. 20.45 var et par betjente på gående patrulje på Gudrunsvej i Brabrand, da de fik øje på to personer, der gik på stisystemet, og som betjentene havde mistanke om kunne have narkotika på sig, og det viste sig at holde stik.

På den ene af dem, en 19-årig mand, fandt betjentene flere små stykker hash og et større kontantbeløb. Betjentene tog herefter hjem på manden bopæl, hvor der også blev fundet hash og større kontantbeløb. Den 19-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for salg af narkotika.

**

 

Brand i skur

Natten til onsdag kl. 00.43 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var skur i et brand ved Grenaa Idrætscenter på Ydesvej i Grenaa. Branden havde også fået fat i en skraldespand, en elscooter og en almindelig scooter, og alle dele udbrændte. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

 

Røg fra fyr

Tirsdag kl. 08.14 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et fyrrum på Jordemodervej i Ørum Djurs. Det viste sig dog hurtigt, at der blot var tale om røgudvikling i et fyr, og der skete ingen skader på hverken fyr eller bygning.

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 07.48 blev en 25-årig mandlig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Karen Blixens Boulevard i Brabrand.

Tirsdag kl. 15.04 skete der et færdselsuheld på Vester Boulevard i Randers NV. En 21-årig mandlig bilist kom kørende ad Vester Boulevard og skulle svinge til venstre ad Karatmagervej, da han overså en modkørende knallert, der blev ført af en 16-årig dreng. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet.

Tirsdag kl. 17.16 skete der et færdselsuheld på Viby Ringvej i Åbyhøj. To biler, ført af henholdsvis en 40-årig mand og en 53-årig mand, kørte i samme retning, da de stødte sammen i forbindelse med en sammenfletning. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Tirsdag kl. 21.20 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Åbyhøjgård i Åbyhøj.

Natten til onsdag kl. 02.02 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Østervangsvej i Randers C.

Onsdag morgen kl. 05.59 skete der et færdselsuheld på Kolt Skovvej i Hasselager. En 40-årig mand kom kørende på tuk tuk, da han påkørte en 44-årig mand, der kom gående på stien. Der skete umiddelbart ingen personskade ved uheldet.

Onsdag morgen kl. 06.47 skete der et færdselsuheld i krydset Tilst Skolevej/Havkærvej i Tilst. En 24-årig mandlig bilist kørte ad Havkærvej og skulle svinge til venstre ad Tilst Skolevej, da han kørte sammen med en knallert, der blev ført af en 56-årig mand, der var på vej lige over i krydset. Den 56-årige mand blev kørt til nærmere undersøgelse på skadestuen, men var ikke umiddelbart i kritisk tilstand. Den 24-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Fredensgade i Langå begået mellem søndag den 4/10 kl. 16.00 og tirsdag den 6/10 kl. 13.15
  • På Råhøjen i Viby begået fredag den 2/10 kl. 18.00
  • På Klokkerfaldet i Aarhus V begået tirsdag den 6/10 mellem kl. 15.00 og kl. 16.30
  • På Alex Kiers Vej i Højbjerg begået onsdag den 7/10 kl. 03.47

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 19. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjylland politi, søndag den 17. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds