Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

1. december 2020 11:51

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 1. december 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.30

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 11.30 i Retten i Aarhus en 15-årig dreng, der sigtes for røveri og grov vold begået mod en 18-årig mand den 26. oktober på gaden i Aarhus Vest. Den 15-årige er sigtet for at have sprøjtet noget sviende væske i øjnene på den 18-årige og for at have frarøvet ham et par jeans og et par sko.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 13.00 i Retten i Randers tre mænd på 21, 27 og 30 år, der alle sigtes for indbrud begået natten til tirsdag på Skovsangervej i Assentoft, Randers SØ.

Kl. ca. 03.00 natten til tirsdag vågnede et ægtepar i deres hus på Skovsangervej, da deres hund gøede på en underlig måde. Ægteparret gik hen og kiggede ud af vinduet, hvorfra de kunne se en ukendt bil, der holdt parkeret foran deres hæk. Da der tidligere havde været indbrud i området, besluttet parret sig for at se lidt nærmere på bilen, da de pludselig så en skikkelse over ved genboens hus.

Kort efter så de tre personer i genboens indkørsel. En kom gående med flere lamper og en anden bar på nogle stole. Ægteparret ringede med det samme 112, mens de observerede de tre mænd, der gik hen til den parkerede bil, hvor de baksede lidt med få stolene ind i bilen, men da det var lykkedes for dem, kørte de stille og roligt fra stedet.

Ægteparrets observationer havde været så gode, at de kunne give ret detaljerede beskrivelser af de tre mænd og af den bil, de var kørt væk i. Der blev sendt flere patruljer til området, og kort efter spottede en patrulje en bil, der kom kørende imod dem ad Ringvej Syd kort før krydset ved Stampenvej. Idet betjentene lavede en u-vending for at køre efter bilen, satte føreren farten op, og det blev starten på en længere eftersættelse.

Kort før rundkørslen ved E45 ved Sdr. Borup-afkørslen blev der kastet en ukendt genstand ud af vinduet. Da bilen kort efter kørte ind i rundkørslen, blev der kastet to sorte stole ud fra bilen, og kort efter endnu en ukendt genstand. Bilen fortsatte ad motorvejen mod syd med en hastighed på op mod 200 km/t.

Bilen kørte af ved afkørsel 44, Hadsten, hvorefter føreren med mindst 100 km/t kørte frem for rødt lys i krydset ved Ødumvej. Herefter fortsatte føreren igen ad motorvejen frem mod afkørsel 46, Aarhus Nord, hvorefter den fortsatte ad Djurslandsmotorvejen og efterfølgende ad Søftenvej/Randersvej, Herefter kørte føreren igen over for rødt lys, da han svingede til venstre ad Skejbygårdsvej og herefter til højre ad Skelagervej, hvorefter bilen kom op på fortovet, hvor den påkørte et skilt.

Da patruljebilen forsøgte at komme op på siden af bilen, svingede føreren ind mod patruljebilen, der blev ramt i siden. Herefter forsatte bilen ind på et stisystem, hvor den til sidste endte inde i en hæk. Patruljebilen standsede bag ved bilen, der kort efter trillede tilbage/bakkede ind i patruljebilen, hvorefter den holdt helt stille.

Bilens fører stak herefter af fra stedet til fods med en betjent lige i hælene. Betjenten råbte gentagne gange til manden, at han var anholdt, og at han skulle lægge sig ned, hvilket han dog ikke gjorde. Til sidst fik betjenten dog indhentet den 30-årige fører af bilen, der blev anholdt. Samtidig fik de andre betjente anholdt en 27-årig mand, der havde siddet på det ene bagsæde, og en 21-årig mand, der blev fundet liggende på bagsædet af bilen.

Ved ransagning af bilen fandt betjentene en rækker koster, der formodes at stamme fra indbrud – heriblandt designerstole, diverse parfumer samt designertasker og -tøj. Alle tre mænd blev sigtet for indbrud. Den 30-årige fører af bilen kan desuden se frem til en række sigtelser for overtrædelser af færdselsloven – herunder narkokørsel, kørsel uden førerret, kørsel frem for rødt lys og kørsel med for høj hastighed.

**

 

To ældre kvinder faldt ikke for de falske bankmænd

Mandag fik Østjyllands Politi to anmeldelser fra ældre kvinder i Aarhus-området, der var blevet forsøgt svindlet af de falske bankmænd, som den seneste tid har været omtalt i flere døgnrapporter fra Østjyllands Politi. Men denne gang var kvinderne på dupperne, og det lykkedes ikke for svindlerne at gennemføre bedrageriet.

Den første kvinde på 94 år fra Højbjerg blev ringet på mandag ved 10-tiden af en mand, der sagde han kom fra Danske Bank i Viby. Manden spurgte, om kvinden havde hævet 15.000 kroner på sin konto, hvilket hun afviste. Manden oplyste, at der i så fald var blev svindlet med hendes bankkort, og at det ikke virkede længere. Han ville derfor komme dagen efter og hente hendes bankkort. Til det havde kvinden sagt ”det kan der ikke blive tale om”, hvorefter hun havde lagt røret på.

Kl. ca. 12.30 blev en 87-årig kvinde fra Tilst udsat for nogenlunde samme svindelnummer. Denne gang var det blot Hassan fra Nordea Bank i Viby, der ringede. Han spurgte, om det kunne passe, at kvinden havde godkendt en transaktion til USA på 15.000 dollars, hvilket kvinden nægtede at kende noget til. Manden oplyste, at han ville komme hjem til hende om ca. 10 minutter og hente hendes bankkort og pinkode, så kortet ikke kunne misbruges yderligere. Manden oplyste oven i købet, at hun ville kunne genkende ham ved at han ville være iført en blå trøje, og at han havde sort hår. Kvinden syntes dog, at opkaldet virkede lidt mistænkeligt, hvorfor hun med det samme kontaktede sin bank, der ikke kendte noget til Hassan. Kvinden blev vejledt til at kontakte politiet med det samme, såfremt denne ”Hassan fra banken” dukkede op – hvilket han dog ikke gjorde.

**

 

Stor utilfredshed med politiets besøg ved café på Kappelvænget

Mandag aften ved 21-tiden var Østjyllands Politi atter på besøg på en café på Kappelvænget i Aarhus V, hvor politiet også har været flere gange tidligere. Personerne i cafeen var ikke specielt begejstrede for politiets tilstedeværelse, hvilket blev vist ved, at der blev kastet sten efter betjentene. Stenen ramte en politibil, men stenkasteren var hurtigt væk, og indledningsvis lykkedes det ikke betjentene at finde frem til vedkommende. Sagen vil dog blive efterforsket, med henblik på at finde frem til gerningsmanden.

Der var hurtigt flere politipatruljer på stedet, heriblandt en hundepatrulje, der fik fat i to mænd på 24 og 27 år, der forsøgte at stikke af via bagdøren. Den ene, en 27-årig mand, blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash og en peberspray, og blev derfor sigtet for narkobesiddelse og for overtrædelse af våbenloven.

Betjentene gik herefter ind i selve cafeen for at undersøge stedet nærmere. I cafeen befandt sig flere personer, og der lugtede kraftigt af hash. Alle de tilstedeværende blev derfor sigtet for lov om euforiserende stoffer og visiteret. Ud over den 27-årige, som blev fundet i besiddelse af hash, blev de øvrige gæster ikke fundet i besiddelse af narko og sigtelserne mod de øvrige gæster blev derfor frafaldet igen. En 30-årig mand blev dog anholdt og sigtet for ikke at ville oplyse sin identitet trods flere forsøg fra betjentene. Betjentene fandt efterfølgende frem til hans identitet, hvorefter han blev løsladt og bortvist fra stedet.

Forud for politiets ransagning på stedet blev en 24-årig mand bedt om at forlade området, hvilket han nægtede. Da manden fortsat nægtede at forlade stedet, blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Der var i øvrigt tale om den samme mand, der søndag blev anholdt i forbindelse med et kontrolbesøg ved samme café.

**

 

Sigtet for at smide sofa i vejkanten

Mandag kl. 15.00 spottede en borger i Grenaa en bil, der kom kørende på Lergravsvej med en trailer bagpå, hvori der befandt sig en sofa. Borgeren undrede sig over, hvor bilen skulle hen, da han vidste at Lergravsvej endte blindt, og da bilen kort efter kom retur, var der nu ikke længere nogen sofa i traileren.

Borgeren gik derfor ned for enden af vejen, hvor han kunne konstatere, at sofaen var blevet smidt på jorden. Borgeren havde noteret bilens registreringsnummer og ringede til politiet, der fik kontakt til den 59-årige mandlige ejer af bilen, der blev sigtet for overtrædelse af miljøloven.

**

 

Stjal fra flere forretninger i Storcenter Nord

Mandag kl. 15.00 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Storcenter Nord, hvor en vagt havde tilbageholdt to kvinder og en 6-årig pige, da han mistænkte dem for at have stjålet varer fra flere forrentninger i storcenteret. Vagten havde sammen med en kollega kigget på overvågningskameraerne, hvor de så dem tage en pakke mundbind fra Matas og putte den ned i den 6-årige piges hat uden at betale for den.

Da vagten tilbageholdt dem viste det sig, at de også havde stjålet nattøj fra H&M og en malebog og blyanter fra Bog & Idé. Da politiet ankom til stedet erkendte den 37-årige kvinde, at hun havde stjålet varerne, mens hendes 18-årige niece nægtede at have taget del i det. Begge kvinder blev dog anholdt og sigtet for butikstyveri.

**

 

Ønskede ikke at tale med politiet

Natten til tirsdag kl. 01.40 kørte en patrulje ind på Circle K-tanken på Silkeborgvej i Brabrand. I samme øjeblik kørte tre biler hurtigt fra stedet og patruljen satte efter. Betjentene fik standset en af bilerne i krydset Tinesvej/Edithsvej og tog kontakt til de fem mænd, der sad i bilen. Mændene var tydeligt utilfredse med politiet tilstedeværelse og udviste aggressiv adfærd over for betjentene.

Alle fem mænd på henholdsvis 21, 22, 23, 23 og 24 år blev indledningsvist sigtet for lov om euforiserede stoffer og visiteret. Ingen af dem blev dog fundet i besiddelse af narkotika, og sigtelserne blev frafaldet igen. Det viste sig dog, at den ene af dem, den 24-årige mand, var eftersøgt til fogedretten, og han blev derfor anholdt.

Efter endt visitation fik den 22-årige mand anvist et sted, hvor han skulle stille sig og afvente, hvilket fik manden til at råbe af betjentene. Da de igen bad ham stille sig på det anviste sted, råbte han skældsord til den ene af betjentene, hvorfor han blev anholdt og sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

**

 

Havde hash og skunk i lejligheden

Mandag kl. 09.30 besøgte Østjyllands Politis specialpatrulje en adresse i Risskov, hvor de havde mistanke om, at der blev opbevaret og solgt narko. Da betjentene bankede på, åbnede lejlighedens 33-årige mandlige beboer, der fik besked på, at politiet gerne ville kigge nærmere på hans lejlighed. I forbindelse med ransagning af lejligheden fandt betjentene en mindre mængde hash og skunk, og den 33-årige mand blev derfor sigtet for narkobesiddelse.

**

 

Brand i skur

Mandag kl. 16.49 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var ild i et udhus/skue på P.O. Pedersens Vej i Skejby, Aarhus N. Da patruljen ankom til stedet, var ilden allerede slukket, og brandvæsnet kunne oplyse, at der ikke havde været fare for hverken personer eller fast ejendom.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 07.12 skete der et færdselsuheld på Skovvadbrovej i Randers NV. En anmelder havde set en traktor med en ladvogn bagå påkøre bommen og lysmasten ved jernbaneoverskæringen, men føreren af traktoreren var efterfølgende kørt fra stedet. Påkørslen satte lys og bomme ud af drift, indtil Banedanmark ankom til stedet. Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med føreren af traktoren, der kan kontakte politiet på telefon 114.

Mandag kl. 12.54 skete der et færdselsuheld på Grenåvej i Risskov. En 23-årig mand kom kørende på cykel og ville overhale en 22-årig kvindelig cyklist venstre om, men da han var nået op på siden af kvinden, begyndte hun at slingre og svingede ind i siden på mandens cykel. Mandens jakke sad fast i kvindens cykelstyr og hun faldt af cyklen og fik nogle mindre hudafskrabninger. Der var umiddelbart ikke behov for yderligere behandling.

Mandag kl. 13.26 skete der et færdselsuheld på Ebeltoftvej i Tirstrup ved Ebeltoft. En 41-årig mand kom kørende ad Ebeltoftvej, da han mistede kontrollen over bilen og kørte i grøften. Det viste sig, at manden var påvirket af spiritus, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han kom umiddelbart ikke noget til i forbindelse med uheldet.

Mandag kl. 13.28 blev en 41-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Roensgårdsvej i Gjerlev.

Mandag kl. 15.55 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand.

Mandag kl. 18.15 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje ved Nørreport i Aarhus C. Bilens 18-årige, kvindelige ejer blev desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person, der var frakendt førerretten.

Mandag kl. 20.44 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på H.C. Tvenges Vej i Aarhus C. Da manden gentagne gange er blevet taget i at køre bil uden at have førerret, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Natten til tirsdag kl. 00.04 blev en 40-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, spirituskørsel, kørsel i frakendelsestiden og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Østergrave i Randers C.

Natten til tirsdag kl. 02.00 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Havkærvej i Tilst.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Nørrevænget i Tranbjerg begået søndag den 29/11 mellem kl. 18.15 og kl. 22.15
  • På Drosbjerg i Viby begået mellem fredag den 27/11 kl. 18.00 og søndag den 29/11 kl. 15.00
  • På Damagervej i Viby begået fredag den 27/11 mellem kl. 15.00 og kl. 18.00
  • I Traneparken i Assentoft, Randres SØ begået mandag den 30/11 mellem kl. 18.50 og kl. 21.46
  • På Skovsangervej i Assentoft, Randers SØ begået tirsdag den 1/12 kl. 03.10

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 19. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjylland politi, søndag den 17. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds