Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

10. november 2020 11:26

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 10. november 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.30 i Retten i Randers en 28-årig mand, der sigtes for grov vold og trusler mod en 21-årig kvinde.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Stjålet cykel kom hjem til rette ejermand

Mandag formiddag fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 22-årig mand, der oplyste, at han havde fået stjålet sin cykel under et indbrud, og at han nu kunne se, at cyklen var blevet sat til salg på Facebook. Han var helt sikker på, at det var hans cykel, da der ikke fandtes særlig mange af netop den model, og fordi han havde installeret noget særligt udstyr på cyklen.

Den 22-årige mand blev vejledt til selv at tage kontakt til sælgeren og aftale at mødes for at indgå en handel og så efterfølgende give politiet besked om tid og sted. Den 22-årige mand gjorde, som han var blevet vejledt og lavede en aftale med sælgeren om at mødes kl. 19.00 på sælgeres bopæl i Højbjerg.

Den 22-årige mand fik besked på at medbringe dokumentation på sin cykel, og så tog politiet med ham ud til adressen i Højbjerg. Her traf de den 42-årige mand, der havde sat cyklen til salg. Han oplyste til politiet, at han selv havde købt cyklen på Facebook til 3000 kroner og gav politiet navn og adresse på ham, som han havde købt cyklen af. Den 42-årige mand blev dog sigtet for hæleri og måtte levere cyklen tilbage til den 22-årige retmæssige ejer.

Herefter kørte betjentene op til den adresse i Aarhus N, hvor den 42-årige mand oplyste, at han havde hentet cyklen. Her traf de den 19-årige mand, der havde solgt cyklen til den 42-årige, samt to andre personer. I lejligheden lugtede der kraftigt af hash, og betjentene besluttede at kigge lidt nærmere på stedet, hvor de fandt små poser med hash. Den 19-årige mand blev derfor sigtet for narkobesiddelse. Han blev også sigtet for at stå bag det indbrud hos den 22-årige mand, hvor han fik stjålet sin cykel.

**

 

64-årig mand dræbt af bakkende bil

Mandag kl. 18.54 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et alvorligt færdselsuheld på Kappelsdal i Hammel, hvor en 64-årig mandlig fodgænger var blevet kørt ned af en bil. Manden var blevet klemt under bilen og havde fået alvorlige skader i hovedet. Ambulanceredderne forsøgte at genoplive ham, men det lykkedes ikke, og kl. 19.27 blev manden erklæret død.

De foreløbige undersøgelser har vist, at den 64-årige mand fik et lift hjem af en 69-årig mandlig bekendt. Den 69-årige mand har forklaret til politiet, at han kørte ind i indkørslen, hvor den 64-årige mand steg ud af bilen. Den 69-årige mand troede, at den 64-årige gik hen mod huset, men han var i stedet gået om bagved bilen og blev derfor ramt, da den 69-årige satte bilen i bakgear og bakkede ud af indkørslen.

En bilinspektør blev tilkaldt til stedet for at undersøge uheldet nærmere. Den 69-årige mand blev kørt til Aarhus Universitetshospital for at få taget en blodprøve, hvilket er standardprocedure i forbindelse med alvorlige færdselsuheld med dødelig udgang. Da færdselsuheldet nu skal undersøges nærmere, kan Østjyllands Politi på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere om sagen.

**

 

15-årig dreng udsat for røveri

Mandag aften fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 15-årig dreng netop var blevet udsat for et røveri på Husarvej i Randers NØ. Den 15-årige dreng har forklaret til politiet, at han kørte med buslinje 1A fra rutebilstationen kl. 21.30 og stod af på Garnisionsvej, hvorefter han gik op ad Husarvej.

Han havde hovedtelefoner på og hørte musik, da han pludselig hørte nogle hurtige skridt komme bagfra. En ukendt person, som den 15-årige mente havde siddet i samme bus, tog halsgreb på ham og hev ham ned på jorden, hvorefter han truede ham verbalt og tog hovedtelefonerne og en oplader fra ham.

Den 15-årige bemærkede, at der også var en anden person til stede. Den anden person gjorde dog ikke noget, men løb fra stedet sammen med gerningsmanden i retning mod vest. De blev formentlig forstyrret af en kvinde, der kom kørende i sin bil og steg ud, da hun så overfaldet.

Gerningsmanden beskrives som:

 • Mand
 • Somalisk af udseende
 • 15-20 år
 • Ca. 185 cm høj
 • Almindelig af kropsbygning
 • Mørk i huden og med sort, kort hår
 • Talte dansk med accent
 • Var iført sort Northface regnjakke, sorte joggingbukser og hvide Nike sneakers

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner til overfaldet eller fra andre passagerer i bussen, der kan have set gerningsmanden, som den 15-årige mener sad bagerst i bussen. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Knallertfører havde god grund til at stikke af fra politiet

Mandag kl. 18.57 ville en patrulje standse en knallert ved Rougsøvej i Allingåbro. Knallertføreren ønskede dog tilsyneladende ikke at tale med politiet, og han kørte fra stedet med en politibil med udrykning i hælene. Knallertføreren kørte ad Hovedgaden og Rougsøvej og videre ind på et grønt areal.

Den ene af betjentene løb ud af bilen og fortsatte eftersættelsen til fods på en ensporet sti, da knallertføreren pludselig vendte om, gassede op og kørte direkte mod betjenten, der måtte springe til side for ikke at blive ramt. Den 24-årige fører af knallerten blev dog stoppet, og det blev en dyr fornøjelse for ham.

Den 24-årige mand endte med at blive sigtet for narkokørsel, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for at køre på en ulovlig knallert, for ikke at have tegnet forsikring på knallerten, for narkobesiddelse og for at have forvold fare for liv eller førlighed ved at have kørt direkte mod betjenten.

**

Brand i containere ved kirke

Mandag kl. 22.36 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om brand i to skraldecontainere, der stod op ad et skur ved Sankt Andreas Kirke på Hadsundved i Randers NØ. Da politiet ankom til stedet havde brandvæsnet styr på branden, som de umiddelbart vurderede kunne være påsat.

Politiet fik på stedet kontakt til en kvinde, der oplyste, at hun havde set en person gå rundt i området. Da det begyndte at brænde fra containerne, så kvinden personen komme løbende ud fra baggården, hvor branden var opstået, og videre mod Falkevej og boldbanerne.

Der blev sendt politihunde ud for at gå spor efter manden ad den rute, som vidnet havde angivet. Det lykkedes dog ikke at finde frem til ham.

Manden beskrives som:

 • Dansk af udseende
 • 15-25 år gammel
 • Ca. 180 cm høj
 • Kraftig af kropsbygning
 • Lys i huden og med lyst, mellemlangt hår klippet i grydefrisure
 • Var iført en rød dunjakke, hvid t-shirt og mørke bukser

Politiet vil gerne i kontakt med manden for at få afklaret hans færden på stedet. Østjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.

**

Havde narko og peberspray i bilen

Mandag kl. 20.41 blev en patrulje på Industrivej i Tranbjerg opmærksom på en bil, som de gerne ville se lidt nærmere på. Betjentene fik standset bilen, der lugtede kraftigt af hash, og tog kontakt til de to mænd på 23 og 26 år, der begge blev sigtet for lov om euforiserende stoffer. Ingen af dem havde ulovlige stoffer på sig, men ved ransagning af bilen fandt betjentene noget hash i handskerummet og en peberspray, hvorfor begge mænd også blev sigtet for overtrædelse af våbenloven.

**

Færdsel

Mandag kl. 0.620 blev en 42-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Clausholmvej i Randers SØ.

Mandag kl. 11.26 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nyvangsvej i Randers C.

Mandag kl. 12.00 blev en 54-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ankersgade i Aarhus C.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Randersvej i Aarhus N begået mellem lørdag den 15/8 og fredag den 6/11 kl. 14.00
 • På Skovsvinget i Rodskov, Hornslet begået mellem søndag den 8/11 kl. 18.00 og mandag den 9/11 kl. 08.00
 • På Bjørnholt i Lystrup begået mellem lørdag den 7/11 kl. 14.00 og søndag den 8/11 kl. 15.00
 • På Hammelvej i Houlbjerg, Langå begået mellem lørdag den 7/11 kl. 11.30 og mandag den 9/11 kl. 09.30
 • På Fuglebakken i Randers C begået mandag den 9/11 kl. 13.38
 • På Bronzealdervænget i Hasle, Aarhus V begået mandag den 9/11 mellem kl. 08.30 og kl. 21.30

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

6. oktober 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: Uddrag af døgnrapporten 6. oktober 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

5. oktober 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: Uddrag af døgnrapporten 5. oktober 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

4. oktober 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: Uddrag af døgnrapporten 4. oktober 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Forslag