Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

15. oktober 2019

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 15. oktober 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Med baggrund i Østjyllands Politis intensiverede indsats i forbindelse med den seneste tids bilbrande i Aarhus fremstilles to mænd tirsdag kl. 11.00 i Retten i Aarhus. De to mænd på 25 og 28 år er begge sigtet for forsætlig brandstiftelse ved den 8. oktober kl. 04.11 at have sat ild til en bil på Langkærvej i Tilst – se nedenstående tekst fra døgnrapporten 8. oktober.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

 

Fra døgnrapporten 8. oktober

Østjyllands Politi fik natten til tirsdag kl. 04.11 en anmeldelse om, at der var brand i flere biler, der holdt parkeret på Langkærvej i Tilst. En 29-årig mandlig beboer havde stået på gaden foran nr. 25, da der pludselig udbrød brand i én af bilerne, der holdt parkeret foran blokken. Manden så herefter en udenlandsk udseende mand løbe fra stedet i retning mod det grønne område nord for Langkærvej.

Da politiet ankom til stedet var der brand i tre biler, men ikke umiddelbart risiko for, at branden ville sprede sig yderligere. Brandvæsnet fik hurtig slukket branden, men to af bilerne udbrændte totalt, mens den tredje primært fik brandskader på den udvendige side. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

 

**

 

Støj over Aarhus

Østjyllands Politi har de seneste par dage fået henvendelser fra borgere, der har hørt støj fra luftrummet over Aarhus – primært i aften- og nattetimerne. Østjyllands Politi kan bekræfte, at politiet de seneste dage har haft støtte fra luften, som en del af den skærpede indsats mod de bilbrande, der den seneste tid har fundet sted i Aarhus-området.

Det kan ikke afvises, at der også i den kommende tid vil blive anvendt flystøtte som et led i indsatsen, og Østjyllands Politi beklager den gene dette muligvis kan medføre for byens borgere.

**

 

Den mobile politistation besøger Balle

Den mobile politistation kører tirsdag til Balle, hvor betjentene Ole og Mark står klar til en snak med alle, som kommer forbi. Stationen står i byen omkring kl. 14-18.

**

 

Vrede mod scootere førte til grov vold

Mandag kl. 20.20 kørte to kammerater på 12 og 16 år på knallert i området ved Dommerparken i Hammel, da de ved Vadstedvej så en mand kom gående imod dem. Drengene kendte godt manden, da han tidligere havde påtalt deres knallertkørsel i byen. De har forklaret politiet, at de skyndte sig at stoppe, og den 12-årige, der sad bagpå, hoppede af og løb fra stedet i retning mod Dommerparken.

I mellemtiden var manden kommet helt hen til knallerten, og den 16-årige fører har forklaret, at manden havde en kæp i hånden, som han to gange slog ind i ryggen på ham, mens han truede ham verbalt. Efterfølgende slog manden også flere gange på knallerten, hvorefter han gik fra stedet. Den 16-årige kørte herefter hjem til sin far, der kontaktede politiet.

Da patruljen kom til stedet var der flere unge mennesker til stede i Dommerparken. Ingen af dem havde set episoden, men de vidste alle, hvem manden var, da han før havde været vred over, at der bliver kørt på scooter i området. Mens betjentene stod og talte med drengene, nævnte én af dem, at han kunne se gerningsmanden gå lidt længere nede af vejen.

Betjentene tog kontakt til den 43-årige mand, der, på baggrund af oplysninger fra den 16-åriges far, blev sigtet for kvalificeret vold.

**

 

Vred kunde smed sten gennem ruden

Mandag kl. 11.49 var en mand inde i Fakta ved Frydenlund Centeret i Aarhus V, hvor han henvendte sig til personalet for at få at vide, hvor småkagerne stod. Manden købte nogle varer i butikken, men blev af ukendte årsager meget vred og forlod butikken.

Kort efter hørte personalet et stort brag, og da de gik hen til det sted, hvor lyden var kommet fra, kunne de se, at der lå en sten på gulvet og at der nu var hul i ruden ud mod parkeringspladsen. Personalet havde ikke selv set, hvem der havde kastet stenen, men en kunde i butikken fortalte, at stenkasteren var identisk med den mandlige kunde, der netop havde forladt butikken.

Manden beskrives som:

 • Mellemøstlig af udseende
 • 25-30 år gammel
 • Almindelig af kropsbygning
 • Mørk i huden og med sort, kort hår
 • Nedsat funktionsevne i venstre arm og venstre ben
 • Var iført en sort jakke med grå krave, hvid t-shirt med to røde striber og en blå stribe på brystet, sorte joggingbukser med hvidt bånd langs ydersiden og sorte sko

Mandens signalement blev rundkastet til alle patruljer, men det lykkedes ikke politiet at finde ham. Østjyllands Politi hører derfra gerne fra vidner eller andre, der kan have oplysninger om, hvem manden er. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

15-årig havde ingen interesse i at tale med politiet

Mandag kl. 22.21 blev en patrulje på Dr. Holsts Vej i Åbyhøj opmærksomme på en gruppe unge mennesker, hvoraf en af dem stod med en tændt joint. Betjentene gik derfor hen til gruppen og tog kontakt til drengen, der stod med jointen, og bad ham om at identificere sig selv. Det nægtede han på trods af gentagne opfordringer fra betjentene, der til sidst trak ham væk fra gruppen og sigtede ham for narkobesiddelse. Da han fortsat ikke ønskede at oplyse, hvem han var, blev han anholdt, for at politiet kunne sikre hans identitet.

På vej hen til patruljebilen slog han én af betjentene og forsøgte at skubbe ham væk, mens han råbte, at han ikke havde gjort noget galt. Han fortsatte med at skubbe, sparke og slå og råbte også skældsord efter betjentene. Han blev derfor også sigtet for vold og fornærmelig tiltalte mod polititjenestemand og for ikke at ville opgive sit navn. Fra bagsædet af politibilen oplyste drengen til sidst hvem han var, og den 15-årige dreng blev kørt ind til politigården og kommunens Børn og Unge vagt blev orienteret.

**

13-årig dreng på kant med loven

Østjyllands Politi blev to gange mandag aften kaldt ud til episoder med en 13-årig dreng i centrum. Første gang ved kl. 18.58. hvor politiet fik en henvendelse fra Netto på Frederiks Allé i Aarhus, hvor personalet havde tilbageholdt den 13-årige dreng, der var taget i at stjæle chokolade og en energidrik. Da drengen var under 15 år, blev han ikke sigtet for butikstyveri, men han blev kørt hjem til sin mor, og de sociale myndigheder blev underrettet.

Kl. 23.28 kom den 13-årige dreng igen i politiets søgelys, da en borger på Jægergårdsgade i Aarhus havde set en tre drenge stå på gaden og at en af dem var i besiddelse af en kniv. Da patruljen kom frem og tog kontakt til de tre drenge på 13, 15 og 16 år fandt de en kniv i bukselommen på den 13-årige dreng. Han blev kørt til politigården i Aarhus, hvor der blev ringet efter hans mor og kommunens Børn og Ungevagt.

**

Byttede om på prismærker

Mandag kl. 15.53 kom en kvinde ind i butikken Kids2Kids i True ved Tilst, hvor en medarbejder genkendte hende, da kvinden også den 6. oktober, sammen med sine børn, havde været inde i butikken, hvor hun havde byttet om på prismærker på tøjet, og derved betalt mindre end hun skulle. Medarbejderen ringede til politiet, mens hun holdt øje med kvinden, der stod og kradsede i nogle prismærker. Da patruljen kom til stedet blev den 33-årige kvinde sigtet for bedrageri

**

Vred kvinde satte ild til dørmåtte

Østjyllands Politi fik mandag morgen kl. 06.11 en anmeldelse om, at der var brand ved varmestuen på Søren Møllers Gade i Randers C. En 54-årig kvinde var angiveligt blevet så sur over, at døren til varmestuen var låst, at hun ved dørmåtten havde antændt noget papir, der havde skabt så meget røg, at røgalarmen var blevet aktiveret.

Kvinden havde dog selv fået slukket ilden igen, så da brandvæsnet kom skulle de blot efterslukke nogle gløder på måtten. Den 54-årige kvinde blev anholdt og sigtet for forsætlig brandstiftelse.

**

Aggressiv gæst endte i detentionen

Østjyllands Politi blev mandag kl. 19.41 kaldt ud til Café K på Storegade i Randers, hvor personalet havde en uønsket gæst, som de ønskede at bortvise. Gæsten havde optrådt truende og aggressivt over for personalet, der var noget utrygge ved hans tilstedeværelse. Da patruljen kom til stedet fandt de manden på Middelgade, hvor han fortsatte med at være truende og aggressiv - nu også over for betjentene.

Manden blev gentagne gange bedt om at forlade stedet, men han svarede blot med adskillige skældsord, og betjentene endte derfor med at anholde ham og sigte ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Manden blev kørt til detentionen i Randers, hvor han fik lov til at tilbringe resten af aftenen og en del af natten.

**

Bil i brand i Ulstrup

Østjyllands Politi fik mandag kl. 15.05 en anmeldelse om, at der var brand i en bil på Hagenstrupvej i Ulstrup. Anmelderen havde set den brændende bil holde ved en markvej uden nogen personer i eller omkring bilen. Da patruljen ankom til stedet var brandvæsnet i gang med slukningsarbejdet, men bilen var overtændt og udbrændte. Ingen personer kom til skade ved branden, og årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

Færdsel

Mandag kl. 16.10 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Aarhus N. Under køkørsel stødte en lastbil, ført af en 22-årig kvinde, ind i bilen foran, ført af en 77-årig mand, der efterfølgende blev skubbet frem i en tredje bil, der blev ført af en 36-årig mand. Der skete betydelig materiel skade ved sammenstødet, men umiddelbart ingen personskade. Den 22-årige kvinde blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved ikke at holde tiltrækkelig afstand til den forankørende bil.

Natten til tirsdag kl. 01.54 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Tilst.

Natten til tirsdag kl. 02.15 blev en 27-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Bøsbrovej i Randers SV

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 10 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Solhøjvej i Hasle, Aarhus V begået mellem lørdag den 12/10 kl. 10.00 og mandag den 14/10 kl. 06.30
 • På Damkærvej i Harlev begået mellem lørdag den 12/10 kl. 16.00 og mandag den 14/10 kl. 07.18
 • På Sønderskovvej i Lystrup begået mellem fredag den 11/10 kl. 16.00 og mandag den 14/10 kl. 07.00
 • I Lystruplund i Lystrup begået mandag den 14/10 mellem kl. 07.30 og kl. 10.45
 • På Nordre Strandvej i Risskov begået mellem lørdag den 5/10 kl. 1.00 og mandag den 14/10 kl. 09.00
 • På Østergade i Odder begået tirsdag den 8/10 mellem kl. 11.00 og kl. 12.30
 • På H.C. Andersens Vej i Åbyhøj begået mellem fredag den 11/10 kl. 16.00 og mandag den 14/10 kl. 13.30
 • På Lathyrusvej i Ebeltoft begået mellem fredag den 11/10 kl. 10.00 og mandag den 14/10 kl. 20.00
 • På Boghvedevej i Randers NV begået mellem søndag den 13/10 kl. 15.00 og mandag den 14/10 kl. 23.00
 • På Stubvangen i Randers NV begået mellem fredag den 11/10 kl. 06.00 og mandag den 14/10 kl. 23.15

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

8. juli 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 8. juli 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

7. juli 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 7. juli 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

6. juli 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 6. juli 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Afvis cookies