Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

23. juni 2020 11:07

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 23. juni 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Randers kl. 12.30

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 12.30 en 21-årig mand fra Randers i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for vold ved at have slået en 31-årig mand i ansigtet med flere knytnæveslag.

Episoden, den 21-åriges sigtes for, fandt sted mandag aften omkring kl. 22.00 på Klostervej i Assentoft ved Randers. Den 31-årige mand vågnede ifølge sin forklaring ved, at en gruppe unge mennesker affyrede kanonslag. Han gik ud og konfronterede de unge, og efter lidt skubben frem og tilbage, slog den 21-årige ifølge sigtelsen den 31-årige flere gange i ansigtet.

En 18-årig mand tog imens en totenschlæger frem og slog den 31-årige på skulderen. Det lykkedes den 31-årige at løbe tilbage til sit hus og tilkalde politiet. Da betjentene kom frem, traf de en mindre gruppe unge, der var meget højrøstede og utilfredse med politiets tilstedeværelse.

Den 21-årige blev anholdt og sigtet for vold, mens den 18-årige blev anholdt sigtet for grov vold og for at fornærme politiet, da han råbte skældsord efter patruljen.

Da den 21-årige tidligere er blevet dømt i flere lignende forhold, fremstilles han i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Den 31-årige fik nogle hævelser og knubs ved overfaldet men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.


**

 

Gør det svært for indbrudstyven med gode vaner

Sommervarmen gør, at mange sover med åbne vinduer eller har døre stående åbne i løbet af dagen, for at lufte ud. Selvom indbrudstallene er faldende, har Østjyllands Politi den sidste tid set eksempler på, at indbrudstyve har benyttet de åbne døre og vinduer til at gå ind og tage værdier.

Hjælp politiet med at gøre det svært for indbrudstyven:

 • Gør det til en god vane at lukke og låse vinduer og døre, før du forlader dit hjem og før du går i seng
 • Monter sikringsbeslag i dine vinduer, hvis du gerne vil have et vindue åbent, når du sover
 • Vær opmærksom på åbne døre mens du lufter ud

Hvis du skal på ferie eller er væk fra dit hus eller din lejlighed, så lav aftaler med din nabo, så der er nogen der holder øje, mens du er væk.
Læs evt. mere om sikring og nabohjælp på www.botrygt.dk

 

**

 

Vidner søges: Mand tog fat om 14-årigs hals

Østjyllands Politi søger vidner til en episode fredag den 19. juni omkring kl. 14.30 i Føtex på Dytmærsken i Randers C, hvor en mand tog fat i en 14-årig dreng.

Den 14-årige har forklaret til politiet, at han og nogle venner sad i cafeteriet, hvor en gruppe på tre højlydte personer også havde taget plads. Da den 14-årige lidt senere var på vej ud af Føtex, gik en mand fra selskabet hen og tog fat i ham.

Manden, der virkede beruset, tog ifølge forklaringen med den ene hånd hårdt fat i kraven på drengen, mens han lagde den anden hånd rundt om halsen på ham. Han spurgte, hvilken klasse han gik i, og da drengen svarede, at han gik i 7. klasse, slap den fremmede mand taget og lod drengen gå.

Lige inden drengen nåede udgangen, forsøgte manden dog at spænde ben for ham – uden held.

Østjyllands Politi er i gang med efterforskningen af sagen og hører gerne fra vidner, som har set episoden med drengen, eller som har en formodning om, hvem gerningsmanden er.

Gerningsmanden beskrives som:

 • Dansk af udseende, lys hud
 • Ca. 19-20 år
 • Ca. 185-190 cm høj
 • Lyst, mellemlangt hår
 • Iført grå hættetrøje
 • Talte dansk uden accent

Oplysninger kan gives til Østjyllands Politi via tlf. 114.


**

 

Familie reddet ud af brændende bygning

Mandag aften kl. 19.28 modtog Østjyllands Politi anmeldelse om brand med kraftig røgudvikling i kælderetagen i et lejlighedskompleks på Fjældevænget i Aarhus V. Alle beboere blev evakueret fra bygningen, herunder blev en familie på to voksne og to børn samt en voksen fra en anden lejlighed reddet ud med stigevogn. I alt blev ni personer kørt til kontrol på skadestuen. Alle blev senere på aftenen udskrevet, og ingen kom umiddelbart alvorligt til skade

Østjyllands Politi undersøger mandag brandstedet nærmere for at klarlægge brandårsagen.

**

 

Spyttet på i bussen, da hun bad om afstand

En 32-årig kvinde anmeldte mandag en episode i bybus nr. 1A i Aarhus. Den 32-årige fortalte, at hun kl. ca. 17.00 stod på bussen på Klostertorvet i retning mod Park Alle. Her satte hun sig på et sæde med ryggen mod vinduet.

Ved Hans Hartvig Seedorfs Stræde stod en anden kvinde på bussen, som satte sig på sædet ved siden af den 32-årige. Det gjorde den 32-årige utilpas, da hun gerne ville holde den anbefalede afstand på grund af coronavirus/covid-19. Den 32-årige sagde derfor til kvinden, at hun syntes de sad for tæt. Til de svarede kvinden; ”hvad vil du gøre ved det?”

Den 32-årige fortalte, at hun for at undgå en konfrontation rejste sig for at flytte sig, men at kvinden hurtigt gjorde det samme. Kvinden gik først bagud i bussen og så tilbage mod den 32-årige, og da hun kom forbi, gik hun bevidst ind i den 32-åriges ben.

Da bussen nåede til Park Alle holdt den stille, og buschaufføren bevægede sig ned i bussen i anden anledning. Da kvinden fik øje på ham, råbte hun; ”Hvad vil du gøre – nu går jeg ned og slår hende ihjel”, vendte sig om og gik direkte ned til den 32-årige og spyttede hende i ansigtet før hun forlod bussen.

Kvinden beskrives som:

 • Ca. 45 år
 • Formentlig mellemøstlig oprindelse
 • Almindelig af bygning
 • Mørkt/leverpostejfarvet hår sat op i hestehale
 • Havde høretelefoner med ledning

Har du oplysninger om kvinden, bedes du kontakte Østjyllands Politi på tlf. 114.


**

 

Ung mand anholdt efter fornærmelser mod politiet

En 24-årig mand måtte mandag kl. 22.40 en tur med på politistationen efter at være blevet anholdt på Bernhard Jensens Boulevard ved Aarhus Ø. Et hold betjente fik under patrulje øje på en bil, der lavede ”donuts” for enden af boulevarden, og standsede derfor bilen. På førersædet sad en 21-årig mand, som blev sigtet for unødvendig og forstyrrende kørsel. Mens betjentene talte med den 21-årige, blev den 24-årige mand, som var passager i bilen opfarende og aggressiv og råbte flere skældsord efter betjentene. Han blev derfor anholdt og sigtet for fornærmelser mod politifolk samt for at forstyrre den offentlige orden.


**

 

Narko på bordet og kontanter bag sengegærdet

Mandag kl. 10.25 bankede en patrulje fra Østjyllands Politi på hos en 48-årig mand i Aarhus Nord, som var eftersøgt til Fogedretten. I opgangen lagde betjentene mærke til, at der lugtede kraftigt af hash, og da den 48-årige lukkede op, kunne de to plader hash på et bord lige indenfor. Betjentene tilkaldte en narkohund, som fandt yderligere 40 salgsposer med kokain og desuden et større kontant beløb gemt bag sengegærdet.

Den 48-årige mand samt en 23-årig mand, som også befandt sig på adressen, blev begge anholdt og sigtet for salg af narko.


**

 

Brand i tilbygning til Randershallen

En 55-årig mand kom mandag kort før 12.34 for tæt på en tilbygning til den gamle Randershal med en ukrudtsbrænder. Ilden fik fat bag nogle stålplader og bredte sig til bygningens udhæng. Brandvæsenet fik hurtigt slukket ilden, der ikke nåede at brede sig til selve hallen. Ingen kom til skade ved branden.


**

 

Brand i etageejendom på Aarhus Ø

Mandag aften kl. 22.24 opstod der brand i en etageejendom på Thit Jensens Gade i Aarhus. Beboere i flere lejligheder blev evakueret, mens ilden blev slukket. Ilden er tilsyneladende opstået i en affaldsskakt mellem stueetagen og kælderetagen, hvilket gav røgudvikling i opgangen. Ingen kom umiddelbart til skade ved branden.

 

**

Færdsel

En 58-årig mandlig bilist blev mandag kl. 11.52 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hvidemøllevej i Randers.

En 19-årig mandlig bilist blev mandag kl. 13.12 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Lægårdsvej i Lystrup.

Mandag kl. 13.48 skete der et færdselsuheld på Borumvej i Tilst. En 47-årig mandlig lastbilchauffør var kørt af motorvejen og kommet for langt frem i et lyssignal for enden af afkørselsrampen. Han ville derfor bakke lidt tilbage, og ramte herved en 49-årig kvindelig bilist. Den 47-årige fik en straksbøde på 1000 kr, da han ikke er dansk statsborger og ikke har fast bopæl i Danmark.

Mandag kl. 17.12 skete der et færdselsuheld på Rådhusgade i Odder, da en kvindelig bilist ville dreje til højre ind mod en parkeringsplads og ind foran en 50-årig mandlig cyklist. Det medførte, at den 50-årige kørte ind i bilen og at hans søn, som cyklede med ham, kørte ind i den 50-årige. Begge fik nogle skrammer men kom ikke umiddelbart yderligere til skade.

Mandag kl. 15.34 skete der et færdselsuheld på Platanvej i Randers, da en 36-årig mandlig bilist ville vinge til højre og her påkørte en 63-årig mandlig knallertkører, der kurede hen og ramte en parkeret bil. Den 63-årige brækkede hoften ved uheldet.

Mandag kl. 17.13 skete der et færdselsuheld på Vestre Ringgade i Aarhus, da en 74-årig mandlig bilist fik et ildebefindende og derved kom op på cykelstien, hvor han ramte en 64-årig mandlig bilist. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

En 51-årig kvindelig bilist blev mandag kl. 18.09 anholdt og sigtet for spirituskørsel på Reginehøjvej i Aarhus Nord. Kvinden ville bakke ud fra parkeringspladsen, da hun påkørte en parkeret bil. Vidner på stedet tilbageholdt herefter kvinden, da hun virkede spirituspåvirket.

Mandag kl. 18.56 skete der et færdselsuheld på Grølstedvej i Grølsted ved Thorsø, da en 45-årig kvindelig bilist påkørte en 14-årig dreng, der cyklede over vejen. Drengen kom ikke umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Storegade i Grenaa begået mellem den 21/6 kl. 23.30 og den 22/6 kl. 06.10
På Telefonsmøgen i Aarhus begået mellem den 20/6 kl. 05.00 og den 21/6 kl. 10.00
På Damagervej i Viby begået den 21/6 mellem kl. 14.00 og kl. 19.30
På Telefonsmøgen begået den 28/2 mellem kl. 05.00 og kl. 07.00
På Gl. Lervang i Randers begået mellem den 1/6 kl. 00.00 og den 19/6 kl. 00.00
På Rosenhøj i Viby begået den 22/6 mellem kl. 11.00 og kl. 17.00

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

23. april 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten den 23. april 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

22. april 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. april 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

21. april 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 21. april 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.