Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

30. juli 2019 12:49

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 30. juli 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

**

 

Stjal shorts fra Magasin

Mandag kl. 14.37 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Magasin i Aarhus, hvor en vagt havde tilbageholdt en butikstyv. Vagten havde på overvågningen set en mand, der udviste mistænkelig adfærd. Manden tog en bunke shorts, gik ind i prøverummet og kom ud igen uden noget. Kort efter gik en anden mand ind i prøverummet med en sort taske på ryggen og kom ud igen et minut senere.
Vagten bad en ekspedient tjekke, om shortsene fortsat var i prøverummet, hvilket de ikke var, og vagten fik en af sine kollegaer til stoppe gerningsmanden ved udgangen. Manden flygtede dog fra vagten, der løb efter ham ad Busgade i retning mod Klostertorvet. Vagten fik fat i manden i Klostergade og førte ham tilbage til Magasin, hvor de afventede politiets ankomst.

Da politiet ankom blev den 19-årige mand, der er rumænsk statsborger, fundet i besiddelse af otte par shorts og en rygsæk med en såkaldt ”russerpose” indeni, der sikrer, at tyverialarmerne ikke bliver aktiveret, når man forlader butikken. Den 19-årige mand blev anholdt og sigtet for butikstyveri og fik en straksbøde på 3500 kr. Han skal forblive fængslet i op til 3x24 timer, mens sagen bliver forelagt udlændingestyrelsen. Medgerningsmanden, der tog shortsene og lagde dem i prøverummet, blev ikke fanget, men politiet har en formodning om, hvem han er.

**

 

Ejerløs peberspray

En borger kontaktede mandag kl. 10.01 politiet, da hun på Ryhavevej i Aarhus V kunne se tre personer, der stod ved en udbrændt bil, som de angiveligt var i færd med at ribbe for ting. Der blev sendt en hundepatrulje til stedet, hvor de blev kontaktet af flere personer, der kunne oplyse, at de tre mænd netop var løbet fra stedet og ind i boligområdet ved Hasle Centervej.

Den ene af betjentene runderede i området med sin tjenestehund og fik kort efter øje på tre mænd, der passede på signalementet. De tre mænd på 19, 22 og 23 år, blev råbt an og tilbageholdt. Da en anden patrulje kom frem blev en af betjentene opmærksomme på, at der lå en peberspray på jorden ved siden af de tre mænd, men ingen af dem ville vedkende sig at eje den. De blev derfor alle tre sigtet for overtrædelse af våbenloven, afhørt og løsladt igen. Da den 23-årige skyldte penge til det offentlige fik han desuden inddraget nogle af de penge, han havde på sig.

**

 

Ældre mand død under svømmetur

Østjyllands Politi fik mandag kl. 17.48 en anmeldelse om en badeulykke ved Bønnerup Strand i Glesborg. En 78-årig kvinde var ude at bade med sin 81-årige mand, der flere gange var nede og dykke under vandet. På et tidspunkt syntes kvinden, at manden havde været noget længe under vandet, og hun gik hen for at hive fat i ham, da hun så, at han var livløs. Kvinden fik råbt efter hjælp, og flere personer kom til og fik hevet manden op og gav førstehjælp, men mandens liv stod desværre ikke til at redde.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 09.56 skete der et færdselsuheld på Lykkeholms Allé i Viby J,. Tre biler, ført af hhv. en 25-årig mand, en 33-årig mand og en 24-årig kvinde, var kørt sammen i krydset ved Viby Ringvej. Der skete kun mindre materiel skade og parterne fik selv håndteret forsikringsspørgsmål.

Mandag kl. 13.30 skete der et færdselsuheld i krydset Silkeborgvej/Dollerupvej i Aarhus C. En 30-årig mandlig bilist kom kørende ad Silkeborgvej, da han i krydset ved Dollerupvej kørte frem for rødt lys og påkørte en bil, ført af en 31-årig kvinde, der kom kørende fra Dollerupvej i retning mod Silkeborgvej. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet. Den 30-årige mand blev sigtet for at køre frem for rødt lys.

Mandag kl. 13.35 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Lervangen i Randers NØ.

Mandag kl. 14.28 skete der et færdselsuheld på Jernbanegade i Randers C. En 65-årig kvindelig bilist kom kørende ad Viborgvej, da hun skulle svinge ind til højre mod en parkeringsplads. I den forbindelse overså hun en 53-årig mand, der kom cyklende på cykelstien. Kvinden kørte ind foran manden, der derfor kørte direkte ind i bilen og faldt af cyklen. Den 53-årige mand blev kørt til skadestuen for at blive behandlet for overfladiske skrammer. Den 65-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Mandag kl. 14.55 skete der et færdselsuheld på Engvej i Kolind. En 66-årig mand ville krydse letbaneskinnerne på sin ATV, da han overså, at letbanen var på vej. Manden forsøgte at bakke, men manglede ca. 10 cm, da toget kom kørende. Lokoføreren tudede med hornet og aktiverede bremserne, men toget snittede mandens ATV med mindre skader til følge. Der skete ingen personskade, men toget holdt stille i en times tid, mens der blev foretaget undersøgelser på stedet.

Mandag kl. 17.45 blev en 29-årig mandlig knallertfører anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Tørringvej i Øster Tørslev ved Gjerlev. Da knallerten, der må køre 30 km/t, på et rullefelt blev målt til at køre 48 km/t, blev den taget med at politiet. Den 29-årige mand blev derfor også sigtet for den ulovlige knallert, for ikke at have tegnet forsikring og for ikke at have anvendt styrthjelm.

Mandag kl. 19.50 blev en 31-årig mandlig motorcyklist anholdt og sigtet for narkokørsel, for kørsel uden førerret og for flere færdselsforseelser, heriblandt kørsel frem for rødt, kørsel i busbane, overhaling højre om og kørsel mod færdselsretningen, da han blev standset af en patrulje på Silkeborgvej i Aarhus C.

Mandag kl. 21.40 blev en 23-årig mandlig motorcyklist sigtet for kørsel uden førerret, manglende brug af styrthjelm, manglede forsikring og manglende nummerplade, da han blev standset af en patrulje på Skanderborgvej i Viby J. Da det var tredje gang inden for to år at den 23-årige blev taget i at køre uden førerret blev motorcyklen beslaglagt med henblik på konfiskation.

Natten til tirsdag kl. 00.45 blev en 53-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Randers NV.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Clausholmvej i Randers SØ begået mellem søndag den 28/7 kl. 16.00 og mandag den 29/7 kl. 15.00
  • På Dortesvej i Brabrand begået mandag den 29/7 mellem kl. 05.50 og kl. 16.40
  • På Verdisvej i Randers NV begået tirsdag den 30/7 kl. 02.50
  • På Sømærket i Uggelhuse, Randers SØ begået tirsdag den 30/7 kl. 04.02

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 19. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjylland politi, søndag den 17. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds