Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

10. oktober 2019 11:36

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 10. oktober 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør

 

**

 

Den mobile politistation besøger Laurbjerg

Den mobile politistation kører torsdag til Laurbjerg, hvor betjentene Jan og Tom står klar til en snak med alle, som kommer forbi. Stationen står i byen omkring kl. 14-18.

 

**

 

Udsat for røveri på vej hjem fra byen

En 20-årig mand var natten til torsdag kl. 01.22 på vej hjem fra byen i Aarhus, da han ved Viborgvej i Hasle blev antastet bagfra af en person, der tog fat i hans arm. Da den 20-årige vendte sig om, kunne han se at vedkommende havde en hættetrøje trukket op over hovedet, var maskeret for underansigtet og stod ifølge den 20-årige med en stor slagterkniv i sin højre hånd. Personen pressede kniven ind i siden på ham, og sagde ”jeg skal have dit dankort”, hvorefter vedkommende trak den 20-årige væk fra vejen.

Den 20-årige har pt. ikke noget dankort, da dette er spærret, hvilket han forsøgte at forklare gerningsmanden, der dog blot blev mere insisterende og truende i sin adfærd og krævede, at den 20-årige beviste, at hans kort var spærret, hvilket han forsøgte på sin telefon. Ifølge anmeldelsen fik det gerningsmanden til flere gange at kræve, at den 20-årige i stedet gav ham oralsex, hvorefter gerningsmanden ændrede adfærd, lagde kniven fra sig, satte sig ned på nogle sten og talte mere roligt til den 20-årige.

Men da den 20-årige sagde, at han ikke havde tænkt sig at udøve oralsex på ham, blev gerningsmanden igen opfarende og råbte, at det skulle han, og at han ville stikke ham med kniven. Den 20-årige så sit snit til at få skubbet hårdt til gerningsmanden, så han mistede balancen, hvilket gav den 20-årige mulighed for at løbe fra stedet.

På vej derfra forsøgte den 20-årige at standse flere biler, men ingen af dem standsede. Han ringede også på samtlige dørtelefoner i en opgang, hvorefter han fik kontakt til en ung mand, der lukkede ham ind og hjalp ham med at ringe til politiet. Den 20-årige var så påvirket af episoden, at han ikke kunne huske, hvilket vej, han havde løbet, men politiet hører gerne fra eventuelle vidner eller de personer, der kørte bilerne, der blev forsøgt standset.

Gerningsmanden beskrives som:

 • Mand
 • Østafrikansk/somalisk af udseende
 • 20-22 år gammel
 • 175-180 cm høj
 • Almindelig af kropsbygning
 • Mørk i huden
 • Talte dansk
 • Var iført en grå hættetrøje og sort klæde/maske for underansigtet
 • Bevæbnet med en stor slagterkniv med sort skæfte

Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Slået i hovedet, da hun ville stå på bussen

Onsdag kl. 14.30 skulle en 19-årig kvinde med buslinje 4A fra Silkeborgvej tæt på City Vest. Da bussen ankom var den meget fyldt, og der opstod lidt masen og skubben, da de ventende passagerer skulle ombord. Bag ved den 19-årige stod en kvinde, der, med ryggen til, skubbede hårdt til hende. Pludselig vendte kvinden sig om, og slog den 19-årige i ansigtet flere gange, så hun fik slået sine briller af. Kvinden forsvandt herefter fra stedet.

Den 19-årige beskriver kvinden som:

 • Dansk af udseende
 • Ca. 45 år gammel
 • Ca. 165-170 cm høj
 • Kraftig af bygning
 • Medbragte en mindre rygsæk

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan hjælpe med at få identificeret kvinden. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Kvinde forsøgte at narre penge af ældre borgere

En 50-årig kvinde kontaktede onsdag kl. 15.30 politiet, da hun kort forinden havde skræmt en kvinde væk fra parkeringspladsen foran SuperBrugsen i Hornslet. Den 50-årige kvinde havde set kvinden, som hun formoder var rumænsk, forsøge at narre penge fra ældre borgere. Anmelderen havde råbt kvinden an og havde taget billede af hende. Kvinden blev kort efter samlet op af en sølvgrå VW Passat Stationcar med rumænsk nummerplade IL77BTY. Bilen blev ført af en mand, og forsvandt hurtigt fra stedet.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man ikke giver penge/donationer til denne type ”indsamlere”.

**

Lighter-tyv vendte retur til gerningsstedet

Onsdag kl. 18.22 blev en butiksvagt i Føtex i Storcenter Nord opmærksom på en mand, som vagten med sikkerhed kunne genkende fra et tyveri i mandags, hvor vagten på overvågningsbilleder havde set manden stjæle en lighter. Vagten besluttede derfor, sammen med en kollega, at tilbageholde manden og ringe efter politiet.

Da patruljen kom til stedet gennemså betjentene videoovervågningen fra tyveriet mandag, og på den baggrund blev den 38-årige mand sigtet for butikstyveri. Manden blev kørt med på stationen, og på vej ud fik han af butiksvagterne besked om, at han var bortvist fra stedet og ikke skulle komme igen.

**

Butikstyve taget med to Versace-veste på

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 16.07 en anmeldelse om, at en vagt havde pågrebet to mænd, der havde stjålet to dyre Versace-veste fra Magasin. En medarbejder i Magasin havde kontaktet butiksvagten, fordi man havde fundet to tommer bøjler i et prøverum. Vagten kiggede derfor butikkens videoovervågning igennem og kunne se to personer, der stod og talte sammen, hvorefter den ene gik ind i prøverummet, iførte sig to dyre veste af mærket Versace, hvorefter de to mænd forlod butikken.

Butiksvagten havde vist videoen til nogle af vagterne, der går på Strøget, og kort efter meddelte strøgvagterne retur, at de nu havde pågrebet de to mænd ved Vestergade, og de førte dem ind i Magasins baglokale, hvorfra der blev ringet til politiet. De to mænd, på 19 og 20 år, blev anholdt og sigtet for butikstyveri. De nægtede begge at have stjålet noget.

**

Sten kastet gennem rude

Onsdag kl. 18.02 blev der kastet en sten gennem en rude til en altan/udestue i en lejlighed på 1. sal i boligbyggeriet Elstedhøj i Lystrup. Ingen personer kom til skade, og Østjyllands Politi efterforsker nu hærværket. Eventuelle vidner kan henvende sig til politiet på telefon 114.

**

Brand i garage

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 06.40 en anmeldelse om, at der var brand i en garage på Sønderbro på Havnen i Grenaa. Da brandvæsnet kom til stedet kunne de konstatere, at garagen var overtændt og der stod høje flammer op gennem taget. Brandvæsnet fik dog hurtigt branden under kontrol og vurderede umiddelbart, at branden var opstået ved en kortslutning ved nogle hårde hvidevarer. Garagen udbrændte, men ingen personer kom til skade.

**

Brand i container

Østjyllands Politi fik torsdag morgen kl. 06.22 en anmeldelse om, at der var brand i en container på Rydevænget i Aarhus V. Da patruljen kom til stedet, kunne betjentene konstatere, at containere stod i det fri, og der var ikke umiddelbart fare for at branden ville sprede sig til andre bygninger. Branden blev hurtigt slukket, men containeren udbrændte. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

Færdsel

Onsdag kl. 07.37 skete der et færdselsuheld på Engbakken i Brabrand. En 46-årig kvindelig bilist holdt på Silkeborgvej og skulle dreje til venstre ad Engbakken, da hun påkørte en scooter, ført af en 18-årig mand, der kom kørende på cykelstien på Silkeborgvej. Der skete umiddelbart kun materiel skade og lettere personskade ved sammenstødet.

Onsdag kl. 08.30 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Hinnerup. En 18-årig mandlig motorcykelfører mistede, i forbindelse med en opbremsning, herredømmet over sin motorcykel, der gled ind i en forankørende bil, der blev ført af en 40-årig mand. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Onsdag kl. 08.41 blev en 31-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Østhavnsvej i Aarhus C.

Onsdag kl. 10.45 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for ikke at have medbragt sit kørekort, da han blev standset af en patrulje på Tjærbyvej i Randers NØ.

Onsdag kl. 14.19 skete der et færdselsuheld på Kasted Byvej i Kasted, Aarhus N. En 23-årig kvindelig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt og påkørte en bil, ført af en 54-årig kvinde, der kom kørende ad Kærbyvej/Revelhøjvej. Begge kvinder blev kørt til tjek på skadestuen, men ingen af dem var umiddelbart kommet til skade. Den 23-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Natten til torsdag kl. 00.08 blev en 35-årig mand anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Hovedvejen i Grenaa.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 14 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Skolegade i Hou, Odder anmeldt onsdag den 9/10 kl. 10.04
 • På Højvænget i Odder begået mellem lørdag den 5/10 kl. 12.00 og onsdag den 9/10 kl. 12.00
 • På Vesterhåb i Odder anmeldt onsdag den 9/10 kl. 12.15
 • På Hvedebjergvej i Brabrand anmeldt onsdag den 9/10 kl. 12.30
 • På Vestervang i Aarhus C begået onsdag den 9/10 mellem kl. 10.00 og kl. 14.00
 • På Hvedebjergvej i Brabrand begået onsdag den 9/10 mellem kl. 07.00 og kl. 14.04
 • På Broloftet i Risskov begået onsdag den 9/10 mellem kl. 08.00 og kl. 15.30
 • På Vestervang i Aarhus C begået onsdag den 9/10 mellem kl. 10.00 og kl. 14.00
 • På Rådhusgade i Odder begået tirsdag den 8/10 mellem kl. 10.00 og kl. 16.00
 • På Broloftet i Risskov begået onsdag den 9/10 mellem kl. 07.10 og kl. 15.30
 • På Vestergrave i Randers C begået mellem søndag den 6/10 kl. 10.30 og onsdag den 9/10 kl. 12.00
 • På Borum Byvej i Borum, Sabro begået onsdag den 9/10 kl. 20.26
 • På Fredensgårdsvej i Højbjerg begået onsdag den 9/10 mellem kl. 11.00 og kl. 21.20
 • På Fredensgårdsvej i Højbjerg begået onsdag den 9/10 mellem kl. 18.15 og kl. 22.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

29. oktober 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 29. oktober 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. oktober 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 28. oktober 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

27. oktober 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 27. oktober 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.