Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

16. juli 2020 10:50

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 16. juli 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.00 i Retten i Randers en 45-årig mand, der sigtes for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om databedrageri, afpresning og trusler begået på flere lokaliteter i Viborg og Favrskov kommuner i perioden fra den 22. – 24. juni 2020.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Politiet fik hjælp fra borgere under eftersættelse i Grenaa

Onsdag kl. 18.19 kørte en patrulje på Stationsvej i Grenaa, da betjentene bemærkede to personer, som de har mødt ved tidligere lejligheder. Da de to mænd så patruljebilen, forsøgte den ene af dem, der trak en cykel, at undvige ved at trække væk. Dette opfattede betjentene som om, at han ikke ønskede at tale med politiet.

Betjentene holdt derfor ind til siden og tog kontakt til den 24-årige mand, som de mistænkte for at have narko på sig. Han blev sigtet for narkobesiddelse, og den ene betjente bad ham følge med om bag et cykelskur, hvor han kunne blive visiteret. Pludselig skubbede den 24-årige sin cykel mod betjenten, hvorefter han løb fra stedet i retning mod Kannikegade.

Begge betjente løb efter ham, mens de råbte ham an med besked om, at han var anholdt. Den 24-årige løb dog videre, men en hjælpsom borger tilbød den ene af betjentene et lift i sin bil ned til krydset Søndergade/Kannikegade, hvor betjenten kunne se, at den 24-årige kom løbende ud fra Museumsgården og ind i en baggård ved Torvet 6.

Betjenten steg ud af bilen og løb ind i baggården, hvor den 24-årige stod bag ved en bil. Han blev beordret ned på jorden, hvilket han ikke efterkom. Betjenten gav besked om, at han ville få peberspray, hvis han ikke efterkom politiets anvisninger, men den 24-årige lagde sig fortsat ikke ned, og betjenten sprøjtede derfor peberspray i ansigtet på ham.

Den 24-årige afværgede med armen, og løb atter ud fra gården og i retning mod Storegade. Undervejs tog han hånden ned i sin ene bukselomme og smed noget ind i en baggyde. Betjenten råbte til en borger, der kom gående på gågaden, at han skulle stoppe manden, men da borgeren forsøgte at stille sig i vejen, blev han skubbet væk og faldt til jorden.

Borgeren kom dog på benene igen og løb efter den 24-årige og fik ham indhentet ved Lillegade. Her forsøgte borgeren at tage fat i armen på den 24-årige, der slog ud efter ham, så de begge faldt til jorden. Borgerens briller faldt af, og han fik et slag på næsen. Kort efter kom betjenten til stedet og fik anholdt den 24-årige og lagt ham i håndjern.

Betjenten gik efterfølgende hen for at samle det op, som den 24-årige havde smidt fra sig. Det viste sig at være en sammenkrøllet cigaretpakke indeholdende noget heroin og nogle piller. Den 24-årige endte med at blive sigtet for narkobesiddelse, for vold mod borgeren, der forsøgte at standse ham, og for at være flygtet fra politiet.

**

 

Udsat for blufærdighedskrænkelse i bussen

Onsdag kl. 21.41 steg en 14-årig pige på bus nr. 11 fra Harlev i retning mod Stavtrup. På Park Allé i Aarhus C steg en udenlandsk udseende mand også på bussen og satte sig på sædet over for pigen. Pigen har forklaret til politiet, at hun havde en fornemmelse af, at manden sad og kiggede på hende, og da bussen var nået til Nordbyvej, flyttede manden plads og satte sig ved siden af hende, så hun ikke kunne komme ud.

Manden begyndte at tale til pigen på en blanding af dansk, engelsk og et tredje sprog, som pigen ikke forstod. Hun forsøgte at ignorere ham og svarede ham ikke. Manden forsøgte efterfølgende flere gange at kramme pigen og befølte hende på brysterne og på benet.

Manden spurgte også, om pigen ikke ville stå af ved Råhøjparken og komme med ham hjem, og om han måtte følge hende hjem. Begge dele afviste pigen, der i stedet kontaktede sin mor og bad hende hente hende ved endestationen. Da bussen ankom til endestationen i Stavtrup steg manden også ud, men gik væk, i retning mod Ormslevvej, da han så pigens mor.

Manden beskrives som:

 • Somalisk af udseende
 • 35-40 år gammel
 • Ca. 175 cm høj
 • Kraftig af bygning
 • Sort krøllet hår, der var klippet kort i siderne og langt på toppen
 • Uplejede skægstubbe og tørre læber, der var sprukne
 • Var iført en sort, slidt hættetrøje, hvor der over brystet stod NIKE med hvide bogstaver, grønne bukser og mørke slidte sko.

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle andre passagerer i bussen, der kan have set manden i tidsrummet fra ca. 22.15 til 22.35, eller som kan have viden om, hvem han er. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Anholdt med narko i bilen

Onsdag kl. 16.35 kørte en patrulje på Rytoften i Aarhus V, da betjentene bemærkede en bil, som de ville lave en rutinekontrol af. I bilen sad der en 19-årig mand bag rattet og en 18-årig mand på passagersædet. Betjentene mistænkte føreren for at være påvirket, hvilket blev bekræftet ved en narkometertest, der gav udslag for cannabis. Den 19-årige fører blev derfor sigtet for narkokørsel.

Ved efterfølgende ransagning af bilen fandt betjentene flere små poser med hash og skunk, som ingen af de to mænd i bilen ville vedkende sig. Begge mænd blev dog sigtet for salg af narkotika. Efterfølgende ransagede betjentene et kælderrum, som den 19-årige havde en nøgle til, og her blev der fundet flere små poser med hash og et kontantbeløb.

**

Sigtet for brugstyveri af knallert

Onsdag kl. 22.28 blev en patrulje sendt til Hobrovej i Randers C, hvor en person skulle være flygtet fra et færdselsuheld. Da patruljen ankom til stedet, viste det sig, at der ikke havde været noget færdselsuheld, men flere personer pegede betjentene i retning af en knallertfører, som de mente, politiet burde tale med.

Betjentene kørte i samme retning som knallerten, og ved Nyvangsvej bemærkede de en mand, der stod med en styrthjelm i sin ene hånd. Den 31-årige mand fortalte, at han netop havde parkeret knallerten ved Hobrovej, men at han ikke havde været involveret i et færdselsuheld.

Da betjentene spurgte lidt mere ind til knallerten, erkendte den 31-årige mand, at det ikke var hans egen, og at den muligvis var stjålet, og han blev derfor sigtet for brugstyveri af knallert. Betjentene gik sammen med den 31-årige hen til den parkerede knallert, hvor flere personer havde samlet sig, heriblandt en kvinde, der kendte ejeren af knallerten, og viste at den var blevet stjålet.

Betjentene tog herefter kontakt til knallertens ejer, en anden 31-årig mand, der kunne oplyse, at knallerten var blevet stjålet på Hobrovej den 8. juli. Knallerten vil nu blive udleveret til den retmæssige ejer.

**


Tørstig tyv opdaget i baggård

Onsdag kl. 15.10 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Burger Shack på Skolegade i Aarhus, hvor butikschefen havde tilbageholdt en tyv. Butikschefen var kort forinden gået ind af bagindgangen, hvor han havde bemærket, at døren til baggården stod ulåst, hvilket han undrede sig over.

Da han kom ind i gården, mødte han en ukendt mand, der var i færd med at stjæle sodavand fra kølerummet. Butikschefen tog kontakt til manden, der på engelsk oplyste, at han kom fra Rumænien. Butikschefen tog nogle billeder af manden, som han bad blive på stedet.

Da politiet ankom til stedet sad den 29-årige, rumænske mand og ventede på en mælkekasse. Han blev anholdt og sigtet for butikstyveri, hvorefter han blev kørt til politigården, hvor han fik en straksbøde på 1000 kroner.

**

Lidt for meget party i provinsen

Natten til torsdag kl. 01.01 fik Østjyllands Politis udsendte betjent på Anholt en opringning fra øens havnefoged, der anmodede om politiets assistance til at få dæmpet en større gruppe, der skabte uro på Lystbådehavnen. Da betjenten ankom til stedet, mødte han ca. 50-60 personer, der spillede høj musik fra en soundbox. Festen blev slukket, og gruppen fik besked på at finde et andet sted at opholde sig, hvis de kunne holde lydstyrken på et acceptabelt niveau og ikke var til gene for andre.

**

Brand i bil

Onsdag kl. 23.58 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en bil på Hasle Centervej i Aarhus C. Da patruljen ankom til stedet, kunne betjentene se, at der stod flammer ud af vinduet ved venstre bagdør, men der stod ingen andre biler i nærheden af den brændende bil. Brandvæsnet ankom til stedet og påbegyndte slukningsarbejdet, der var afsluttet godt en halv time senere. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

Færdsel

Onsdag kl. 18.49 skete der et færdselsuheld i krydset Nørreport/Nørrebrogade i Aarhus C. En politibil med udrykning kom kørende ad Nørregade og skulle svinge til venstre ad Nørrebrogade. Politibilen kom kørende i vognbanen for ligeudkørende og ville køre rundt om en anden bil, ført af en 38-årig kvinde, der var på vej til at svinge til venstre ude midt i krydset. Men da kvinden blev opmærksom på politibilen, bremsede hun hårdt op, og betjenten forsøgte at undvige venstre om, men ramte kvindens bil på venstre, bageste side. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Onsdag kl. 19.38 skete der et færdselsuheld på Løgtenvej i Hornslet. En 60-årig mandlig bilist kom kørende ad Løgtenvej, da han i rundkørslen påkørte en 31-årig mandlig cyklist, der faldt af sin cykel og slog hovedet ned i jorden. Cyklisten blev kørt til kontrol på sygehuset i Randers, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 60-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Cort Adelers Gade i Aarhus N begået mellem onsdag den 8/7 kl. 10.00 og onsdag den 15/7 kl. 14.00
 • På Myggenæsvej i Aarhus N begået mellem mandag den 13/7 kl. 09.00 og onsdag den 15/7 kl. 15.45
 • På Grøndalsvej i Sdr. Vinge, Ulstrup begået onsdag den 15/7 mellem kl. 09.45 og kl. 16.30
 • På Dalvangen i Højbjerg begået torsdag den 16/7 kl. 01.53

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. november 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi lørdag den 27 november 2021

Her findes et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands Politikreds.

26. november 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. november 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. november 2021

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. november 2021

Her finder du det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.