Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

18. juni 2020 10:27

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 18. juni 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

 

Grundlovsforhør i Randers kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller ved Retten i Randers kl. 11.00 en 37-årig mand i grundlovsforhør. Den 37-årige sigtes for salg af narkotika efter at være blevet anholdt i Randers onsdag eftermiddag.

En patrulje lagde mærke til manden, da han gik på Hobrovej og virkede meget nervøs og kiggede sig over skulderen. Betjentene henvendte sig til manden, der virkede tiltagende nervøs ved betjentenes tilstedeværelse. Han blev skønnet narkopåvirket, rystede, svedte voldsomt, talte usammenhængende og havde flakkende øjne.

Da betjenten spurgte, indrømmede den 37-årige selv, at han havde taget noget amfetamin, men nægtede at have yderligere stoffer på sig. Ved visitering fandt betjentene dog en plasticbøtte med amfetamin samt flere ubrugte salgsposer i den 37-åriges taske.


**

 

Endnu en mand varetægtsfængslet efter uro

Onsdag blev en 26-årig mand varetægtsfængslet efter, at han dagen før var blevet anholdt og sigtet for forsøg på vold mod politiet ved at affyre et bomberør mod flere betjente under urolighederne i Gellerup den 5. juni.

I sidste uge blev en anden 26-årig mand varetægtsfængslet i samme sag og med samme sigtelse.

En dedikeret efterforskningsgruppe ved Østjyllands Politi arbejder på at få identificeret de gerningsmænd, der under urolighederne i Gellerup påsatte mindre brande, smed med sten og affyrede fyrværkeri mod politiet. Blandt andet kigger efterforskerne en masse overvågningsbilleder og videoklip igennem, som er blevet sikret i forbindelse med urolighederne.

”Vores efterforskere gør alt, de kan for at finde frem til så mange gerningsmænd som muligt, så de kan blive stillet til regnskab for urolighederne i lokalområdet til gene for borgerne og for angrebene på politiet. Brandene og stenkastene skabte en enorm utryghed blandt borgerne i området, og det var også en voldsom oplevelse for vores betjente, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Efterforskerne, der er sat på sagen, fortsætter deres arbejde på at få identificeret gerningsmændene, som i flere tilfælde var maskerede under urolighederne.

De to mænd, der er anholdt for at have skudt med fyrværkeri efter politiet, er varetægtsfængslet frem til den 25. juni.


**

 

Politiet lukkede festen

Natten til torsdag modtog Østjyllands Politi flere anmeldelser om høj musik fra en adresse i Randers, og en patrulje bad de tilstedeværende om at skrue musikken ned. Det skete dog ikke, og der kom fortsat anmeldelser fra naboer, som var generede af larmen. En patrulje tog derfor hen på adressen og lukkede festen samt bad alle, der ikke havde bopæl der, om at tage hjem.

Det var nogle af gæsterne dog højst utilfredse med. En 19-årig mand blev så træt af det, at han fik råbt flere skældsord efter betjentene, mens en 21-årig mand nægtede at forlade festen. Begge mænd blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.


**

 

To unge piger på tyvetogt efter skole

To betjente fra Østjyllands Politi kørte onsdag kl. 15.40 til Sephora i Ryesgade i Aarhus, hvor vagterne tilbageholdt to unge piger for butikstyveri.

I butikken mødte betjentene den butiksansvarlige sammen med to piger på henholdsvis 12 og 13 år. Den butiksansvarlige fortalte, at alarmen var gået, da pigerne forlod butikken. Hun havde først troet, at hun havde glemt at fjerne en alarm, men da hun henvendte sig til pigerne, fandt hun flere varer i deres tasker, som de ikke havde betalt for.

De to piger forklarede til betjentene, at de efter skole havde været rundt og stjæle fra en håndfuld butikker i Aarhus midtby.

Pigerne blev begge sigtet for butikstyveri. Da pigerne er under 18, blev deres forældre kontaktet, ligesom de sociale myndigheder blev underrettet.


**

 

To mænd i slagsmål på Klostertorvet

Onsdag kl. 21.20 modtog Østjyllands Politi anmeldelse om et slagsmål på Klostertorvet i Aarhus. Da betjentene ankom til stedet, traf de en 43-årig mand og en 48-årig mand. Den 48-årige havde tydelige skader, blandt andet flere ødelagte tænder i overmunden. Han forklarede, at han var blevet nikket en skalle af den 43-årige mand, der stod tæt ved med armen i gips. Den 43-årige havde også tydelige skader, blandt andet i form af et friskt sår i panden.

Ifølge den 43-åriges forklaring havde de to drukket øl samme sted i løbet af dagen, og den 48-årige havde været irriterende det meste af dagen. På et tidspunkt var den 48-årige begyndt at svine den 43-årige til, og det var blevet til et slagsmål der endte med, at den 43-årige nikkede den 48-årige en skalle. Den 43-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, hvilket han erkendte før han blev bortvist fra stedet.

Den 48-årige blev ligeledes sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og efterfølgende taget med på stationen, da han fortsat virkede opfarende og ikke selv ville forlade området.


**

 

Færdsel

En 25-årig mand blev onsdag kl. 07.14 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Skovsmindevej i Auning. Den 25-årige blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Onsdag kl. 08.08 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Sjellevej og Viborgvej i Voldby, da en 63-årig kvindelig bilist, der holdt stille på Sjellevej, overså sin vigepligt og påkørte en 39-årig kvindelig bilist, der kørte lige ud ad Viborgvej. Ingen kom umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet.

Onsdag kl. 10.21 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Gudrunsvej og Åby Ringvej i Aarhus, da en 65-årig mandlig fører af en varebil under et højresving ramte en 38-årig kvindelig cyklist. Den 38-årige kvinde blev kørt på hospitalet.

Onsdag kl. 14.56 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Fishergade og Havnegade i Randers, da en 66-årig mandlig bilist med lav fart ramte traileren på den forankørende bil, der var ført af en 47-årig mandlig bilist. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

Onsdag kl. 16.49 skete der et færdselsuheld på Auningvej i Mørke, da en 19-årig kvindelig bilist, der kom kørende i sydlig retning, ramte en 17-årig dreng på cykel, som herved blev slynget frem i en 16-årig dreng på cykel. Begge drenge kom alvorligt til skade ved uheldet og blev kørt på hospitalet.

En 22-årig mandlig bilist blev natten til torsdag kl. 00.05 anholdt og sigtet og anholdt for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Kirkegade i Randers.

 

**

 

Indbrud

 

Der er det seneste døgn ikke anmeldt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 19. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjylland politi, søndag den 17. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds