Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

2. juli 2020 11:44

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 2. juli

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Bådtyve anholdt efter godt samarbejde mellem borgere og politi

Onsdag kl. 15.19 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 28-årig mand, der har fået stjålet sin speedbåd fra lystbådehavnen i Grenaa. Båden var udstyret med GPS, og ejeren kunne se, at den befandt sig i havet omkring Sletterhage/Fejrup. Mens patruljen var på vej til det sted, kom der endnu en anmeldelse om, at en båd var kæntret ved Sletterhage og nu lå i vandkanten.

Det viste sig dog, at det var en helt anden båd, der også var blevet stjålet og nu var blevet efterladt. Flere vidner på stedet kunne oplyse, at de havde set to mænd sejle rundt i hver sin båd, men at den ene båd på et tidspunkt var løbet tør for benzin og var blevet hensat i vandkanten, hvorefter de to mænd sammen var sejlet videre i den anden båd mod Rønde og Egå Marina.

Nu ringede et nyt vidne til politiet for at oplyse om, at han mellem Sletterhage og Rønde havde spottet en speedbåd med to mænd ombord, der angiveligt forsøgte at gemme sig under kalechen. En patrulje kørte ud til Kongsgårde bådbro for at vente på den frivillige redningsbåd NordFalcken, der var sat på opgaven med at bugsere den efterladte båd. Men da NordFalcken endnu ikke var ankommet tilbød et vidne, at de kunne hoppe i hans speedbåd og sejle ud til de to mænd, der angiveligt skulle gemme sig i den stjålne båd ude på havet.

Vidnet fik fragtet betjentene ud til båden, og kl. 19.14 blev de to mænd på 19 og 20 år anholdt og sigtet for tyveri af båd. De blev fragtet over i vidnets båd og sejlet ind til kysten, hvor de begge erkendte, at have stjålet den ene båd. Da de kom ind til bådbroen, spurgte den ene dog, om at han måtte få sine sorte sneakers og sin sorte trøje, som var efterladt i den anden speedbåd, der var fundet hensat i vandkanten. De to mænd blev derfor også sigtet for at have stjålet den anden båd.

Politiet har en stærk formodning om, at de to mænd har arbejdet sammen med mindst en anden person, og politiet har også en ret god formodning om, hvem denne person er.

**

 

Færdselsuheld på motorvejen

Onsdag kl. 16.29 skete der et færdselsuheld på den Nordjyske Motorvej ved Randers SV. De foreløbige undersøgelser tyder på, at en 45-årig mandlig bilist i forbindelse med et vognbaneskift ikke nåede at trække helt over i 2. vognbane og derfor påkørte venstre hjørne af en forankørende lastbil, der blev ført af en 30-årig mand. Den 45-årige mand fortsatte herefter over i autoværnet, hvor bilen forulykkede.

I bilen sad der, ud over den 45-årige fører, en 48-årig mand og tre piger på 10, 12 og 13 år. Flere af dem klagede over smerter som følge af uheldet, og der blev derfor rekvireret flere ambulancer. Den 48-årige mandlige passager var kommet alvorligt til skade, og er fortsat indlagt på Aarhus Universitetshospital. De øvrige involverede blev kørt til kontrol på Randers Sygehus, men de slap umiddelbart med mindre skader.

Motorvejen blev helt lukket i sydgående retning, mens rednings- og oprydningsarbejdet stod på. Der opstod ligeledes en såkaldt kiggekø i nordgående retning. Kl. ca. 18.20 blev der igen åbnet helt op for trafikken i sydgående retning.

**

Specialpatruljen slog to fluer med et smæk

Onsdag kl. 22.21 var Østjyllands Politi kørt ud til en adresse i Randers NV, hvor betjentene havde mistanke om, at der blev dyrket marihuana. På parkeringspladsen foran opgangen mødte betjentene lejlighedens 21-årige beboer, der blev gjort bekendt med politiet mistanke og at betjentene ville ransage hans bil og bopæl. Den 21-årige mand oplyste selv, at der var tre marihuanaplanter på terrassen, og betjentene fandt, ud over de tre planter, et fuldt monteret skunklaboratorium med blandt andet lampe og ventilator. Det hele blev konfiskeret, og den 21-årige mand blev sigtet for lov om euforiserende stoffer.

I forbindelse med undersøgelserne i den 21-åriges lejlighed bemærkede betjentene, at det også lugtede kraftigt af hash fra et åbentstående vindue i en lejlighed et par opgange væk. Betjentene fandt frem til lejligheden og mødte her en 29-årig mand, der i en plastikbøtte på sofabordet havde en mængde hash stående. Han blev sigtet for narkobesiddelse.

**

Uenighed om musik endte i vold

Onsdag kl. 19.45 blev Østjyllands Politi kaldt ud til et sommerhus ved Fjellerup Strand, hvor der havde været noget tumult. Syv drenge i 17-19-års forklarede til politiet, at de var sammen på tur i et sommerhus, hvor de dagen forinden havde holdt fest og spillet høj musik. Her var de blevet kontaktet af en anden sommerhusbeboer, der havde bedt dem om at skrue ned, hvilket de havde gjort.

Onsdag aften kl. 19.15 var manden så stærkt beruset igen troppet op hos de unge fyre, hvor han havde råbt, at de skulle slukke for musikken, opført sig truende og skubbet den ene af dem, en 18-årig mand, op imod en væg. Mandens to familiemedlemmer havde forsøgt at lægge sig imellem, men han skubbede dem væk og forlod kort efter huset, hvor han sluttede af med at hamre sin knytnæve mod døren.

Efter betjentene havde talt med de unge mænd gik de over til sommerhuset, hvor gerningsmanden skulle befinde sig. Han havde synlige skader på sin højre hånd og opførte sig både flabet og truende over for betjentene. Den 29-årige mand blev anholdt og sigtet for vold og for husfredskrænkelse ved uberettiget at have skaffet sig adgang til det sommerhus, hvor de syv unge mænd opholdt sig.

**

Befølt i vaskekælderen

Onsdag kl. 11.45 var en 42-årig kvinde gået i vaskekælderen i sin opgang på Hasle Centervej for at vaske noget tøj. Kvinden har forklaret politiet, at hun stod foran vaskemaskinen, da en mand kom gående bag ved hende og gik ind i hendes højre skulder, så hun måtte træde et skridt til siden. Da hun kort efter var ved at tømme vaskemaskinen for tøj kom manden igen gående bag ved hende og denne gang tog han hende på højre balle og klemte til. Kvinden følte sig meget krænket og løb med det samme ud af døren og ud på parkeringspladsen.

Kvinden havde set manden før, men hun vidste ikke hvad han hed. Da politiet ankom til stedet, sad manden på en stol i vaskerummets venterum. På baggrund af kvindens oplysninger blev den 44-årige mand sigtet for blufærdighedskrænkelse. Manden nægtede dog at have befølt kvinden, men kunne ikke afvise, at han havde snittet hende med de dyner, han havde haft i hånden, da han var gået forbi hende.

**

Sulten mand stjal mad i SuperBrugsen

Onsdag kl. 17.30 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra SuperBrugsen på Vesterbro Torv i Aarhus, hvor personalet havde tilbageholdt en udenlandsk butikstyv. Butiksbestyreren havde bemærket manden gå rundt i butikken og samle forskellige ting sammen, hvorefter han gik forbi kasselinjen uden at betale for varerne. Butiksbestyreren havde herefter taget kontakt til manden og tilbageholdt ham, indtil politiet ankom.

Det viste sig, at den 27-årige mand, der var hviderussisk asylansøger, havde stjålet madvarer for knap 800 kroner. Han blev sigtet for butikstyveri og fik en straksbøde på 1500 kroner. Derudover gav butiksbestyreren manden besked om, at han ikke længere var velkommen i kædens butikker. Den 27-årige mand er fortsat tilbageholdt af politiet på udlændingeloven i op til 3x24 timer, mens Østjyllands Politis afdeling for særlige sager vurderer hans sag.

**

Aggressiv kunde på tanken

Torsdag kl. 00.45 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en kvindelig kunde hos Q8 på Ormslevvej i Viby var aggressiv og truende over for både personale og andre kunder. Kvinden var gået hen til en anden kunde, en 20-årig kvinde, og havde råbt skældsord af hende, hvorefter den 20-årige var begyndt at løbe ud af butikken. Kvinden var løbet efter hende og havde kastet sin ene klip-klap efter hende, mens hun råbte truende af hende.

Da patruljen ankom til stedet, blev de kontaktet af flere vidner, der oplyste, hvilken retning kvinden var løbet i, og hun blev kort efter standset bag ved tankstationen. Den 30-årige kvinde virkede påvirket og meget aggressiv, og hun blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Hun vil efterfølgende lov til at overnatte på politigården i Aarhus, hvorfra hun blev løsladt tidligt torsdag morgen.

**

Engangsgrill muligvis skyld i containerbrand

Onsdag kl. 19.08 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en container på Tousvej i Åbyhøj. Da patruljen ankom til stedet havde brandvæsnet allerede slukket branden, der dog havde medført en knust rude og sodskader på husmuren. Der havde været ild i to containere, og brandvæsnet kunne oplyse, at man i den ene container havde fundet en engangsgrill, der muligvis kunne være årsag til branden. Ingen personer kom noget til.

**

Færdsel

Onsdag kl. 13.59 skete der et færdselsuheld i krydset Paderup Boulevard/Minervavej i Randers SØ. En 85-årig mandlig bilist kom kørende ad Paderup Boulevard, da han satte hastigheden lidt ned. Det opdagede den 78-årige kvinde, der kørte i bilen bagved for sent og der skete sammenstød mellem de to biler. Der skete kun mindre materiel skade.

Onsdag kl. 15.20 skete der et færdselsuheld på Lucernevej i Randers NV. En 55-årig mand kørte på knallert ad Lucernevej, da han blev påkørt af en bil, ført af en 67-årig mand, der drejede ind til en parkeringsplads ved Jem & Fix. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet. Den 67-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Onsdag kl. 16.20 skete der et færdselsuheld i krydset Søren Frichs Vej/Viby Ringvej i Åbyhøj. En 19-årig kvindelig bilist kom kørende ad Viby Ringvej, da bilen foran, ført af en 28-årig kvinde, pludselig bremsede kraftig, hvilket den 19-årige også gjorde. Bilen bagved, der blev ført af en ukendt person, nåede dog ikke at bremse ned, og den 19-åriges bil blev påkørt og skubbet frem i den 28-åriges bil. Den ukendt bilist flygtede herefter fra stedet. Den 19-årige kvinde blev efterfølgende kørt på skadestuen for at blive tjekket for nakkesmerter.

Natten til torsdag kl. 02.10 blev en 41-årig kvindelig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da hun blev standset af en patrulje på Grenaavej i Risskov.

Natten til torsdag kl. 03.47 blev en 27-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun blev standset af en patrulje på Finsensgade i Aarhus N.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Poppelhegnet i Tilst begået fredag den 26/6 mellem kl. 18.00 og kl. 18.30
  • På Gl. Lervang i Randers NØ begået søndag den 28/6 mellem kl. 15.30 og kl. 22.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

9. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 9. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

8. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 8. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

7. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Forslag